Mr.Mxyzptlk Posted August 4, 2023 Posted August 4, 2023 grci kuliraju na granici, radi im jedan covek, koji ni ne gleda pasose po povratku u srb. cekali smo jedno 2 sata dok nisam presaltao u zaustavnu i dosao pred sam salter. bukvalno su svi ispizdeli i poceli da jasu jedni po drugima... sad sam isao ovako... btw, mcard radi posao po makedoniji, prolazili smo sve naplatne bez cekanja
djeneralche Posted August 4, 2023 Posted August 4, 2023 34 minutes ago, Aleksija said: kad ste vec u kancelariji, ako imate neke komentare za volos, slobodno, kad stignete. razmatram nees pagases, maltene predgradje volosa, plaza do plaze, a ne deluje previse fensi. ako nekoga zanima epidaurus, tu sam (vrlo lepo i atmosfericno selo/gradic, uzivali smo, osim sto smo uleteli u nezampceni toplotni talas). ja inace odmah nakon jednog letovanja krenem da planiram drugo, posle me nekako prodje volja Ja mogu da preporucim Kala Neru to je pola sata od Volosa, istocna strana Peliona. Pristojna plaza, cisto more, dosta taverni i restorana, setaliste uz plazu gde se nalaze isti u dubokom hladu, dobar deo plaze isto u hladu. Malo mesto, dosadnjikavo je, najvise Grci gosti, i to stariji. Volos tipicno grcki grad, umanjeni Solun. 1
Hamlet Strašni Posted August 4, 2023 Posted August 4, 2023 54 minutes ago, djeneralche said: Ja mogu da preporucim Kala Neru to je pola sata od Volosa, istocna strana Peliona. Pristojna plaza, cisto more, dosta taverni i restorana, setaliste uz plazu gde se nalaze isti u dubokom hladu, dobar deo plaze isto u hladu. Malo mesto, dosadnjikavo je, najvise Grci gosti, i to stariji. Volos tipicno grcki grad, umanjeni Solun. Ja sam bio u Kala Neri 87. Ostalo mi je u vrlo lepoj uspomeni :-) 1
djeneralche Posted August 4, 2023 Posted August 4, 2023 1 minute ago, Hamlet Strašni said: Ja sam bio u Kala Neri 87. Ostalo mi je u vrlo lepoj uspomeni :-) I meni, vratio bih se. Problem sa Grckom je da mozes svake godine promeniti mesto boravka i ne stici da obidjes veci deo Grcke sto je prilicno tuzno. 1
Valk Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 Pitanje: naši kokošari još nisu potpisali sporazum sa Grčkom o uzajamnom zdravstvenom osiguranju?
djeneralche Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 2 hours ago, Valkyrie said: Pitanje: naši kokošari još nisu potpisali sporazum sa Grčkom o uzajamnom zdravstvenom osiguranju? Koliko znam postoji procedura da odes u DZ i dobijes nesto pomocu kojeg mozes da koristis zdravstveno osiguranje u drzavnim ustanovama u Grckoj. Mora da se uradi i sistematski. Tako nekako, ako nisam nesto pogresno razumeo, nismo uradili na kraju vec platili privatno. 1
Valk Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 Previše komplikovano, platiću putno zdravstveno kod Uniqe kao i obično. Hvala ti. 2
djeneralche Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 15 minutes ago, Valkyrie said: Previše komplikovano, platiću putno zdravstveno kod Uniqe kao i obično. Hvala ti. Moramo koristiti sva prava koja drzava daje, makar i na silu, ako ne iskoristimo mi iskoristice ovi profesionalni korisnici svih drzavnih fundusa. Salim se, i mi smo zbog tog sistematskog odustali mada treba proveriti tacnu proceduru. 1
Valk Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 Ma nije to samo ja da odem, treba zakazati i za decu, pretpostavljam, a ne vode mi se zdravi u dom zdravlja sad pred put. Sve su to smislili lepo, kao možeš ali ne možeš ništa. Mnja. Prošle godine je kod Uniqe bilo najpovoljnije i veoma korektno. Šta da se radi, ne idem bez polise sigurno. 2
Frank Pembleton Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 I sistematski i stomatolog, morate imati sve zube zdrave. Bar na prvi pogled....shiit has hit the fan...
I*m with the pilots Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 1 hour ago, Valkyrie said: . Sve su to smislili lepo, kao možeš ali ne možeš ništa. Mnja. Dobar opis za mnogo toga kod nas :/ 2
Popular Post beyoncé Posted August 12, 2023 Popular Post Posted August 12, 2023 On 4.8.2023. at 17:31, Aleksija said: kad ste vec u kancelariji, ako imate neke komentare za volos, slobodno, kad stignete. razmatram nees pagases, maltene predgradje volosa, plaza do plaze, a ne deluje previse fensi. ako nekoga zanima epidaurus, tu sam (vrlo lepo i atmosfericno selo/gradic, uzivali smo, osim sto smo uleteli u nezampceni toplotni talas). ja inace odmah nakon jednog letovanja krenem da planiram drugo, posle me nekako prodje volja mi otkad smo otkrili volos, ne idemo više nigde drugde. smeštaj preko airbnb je veoma povoljan, a stanovi opremljeni bolje nego moj. neki i veoma lepo uređeni (grci generalno vole lepe stvari). gradić je dovoljno velik i zanimljiv da ima šta da se radi i kada nije lepo vreme i ne može da se ide na plažu. ja obožavam da se šetam rano ujutru kroz njegove uličice u kojima nema ništa osim stambenih zgrada sa džinovskim terasama i malih radnjica. ima i gradska plaža (tačnije 3 povezane) sa suncobranima od trske, na kojima se uglavnom okupljaju meštani. posebno su ujutru slatki penzosi koji u grupicama sa belim šeširićima stoje u vodi i ćaskaju, kao kod nas na klupama. treća plaža je inkluzivna, ima i rampa za ulazak u more za invalide u kolicima, ima i bar u kojem se vrti neki trip hop najčešće, a uveče se pretvara u restoran (sklanjaju se ležaljke i na pesku postavljaju stolovi, svećice lampice itd). ipak, volos je nama uglavnom samo baza tokom letovanja, jer na obe strane poluostrva ima toliko prelepih plaža (na istočnoj ipak mnogo više i lepše), da ih je nemoguće obići sve i za nekoliko letovanja. plaže su slobodne za narod, nema plaćanja i dr. uslovljavanja. vožnja po planini kroz zelene tunele je užitak za sebe. pejzaž na poluostrvu je veoma raznovrstan, polovina je u zelenilu, šumama, potocima, mnoštvom živopisnih planinskih sela, a južni deo je pustinjski, sa sprženim niskim rastinjem i ređe naseljen. na krajnjem jugu ima par ribarskih sela u koja turisti svrate otprilike samo kad zalutaju. u volosu ima svašta da se klopa od slatkiša, riba i delikatesa. volos je postojbina tzv. tsipuradika - kafana i rituala u kojem naručiš samo tsipuro (nešto kao uzo), a uz njega dobiješ više tanjirića razne meze (koje ne naručuješ posebno, samo ti se donosi 🙄). prvo se počinje sa jednostavnijim prilozima, a sa svakom turom cipura, posluženje postaje sve složenije i pretvara se u gozbu. ovo je slika od pre neko veče, na početku. cipuro je 5 eura. uz šetalište pored mora ima najviše ovakvih taverni/tsipouradika. u avgustu, srednjevekovno planinsko selo agios lavrentios u blizini volosa pohode muzičari svih uzrasta i specijalnosti, i muzika se čuje iz svake kućice, crkve, dvorišta i trga, dok traje svečanost "muzičko selo". na pelionu se nalazi i selo sa najlepšim imenom, kissos, u kojem je nekad predavao riga od fere. inače, iz volosa su i de chirico i vangelis. obožavam pelion i volos! 2 5 3
beyoncé Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 kolos je valjda sa rodosa a na pelionu su argonauti i kentauri 🙄 2
Sandens Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 hvala, yonce, za ovaj lepi opis. sećam se da mi se volos dopao ono vreme kad smo čekali trajekt za skiathos pre nekoliko godina. 1
Recommended Posts