Jump to content

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

Featured Replies

Kole™ krenuo redom po abecedi AIk, Alfa ... :D

• Replies 2.4k
  • Views 239k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Hajde ljudi, iskulirajte malo. Em Mobi banka ima obavezne rezerve u NBS koje ne mogu da ispare sa tog računa, em država garantuje za sve uloge do iznosa od EUR 50.000 (znam iz prve ruke da je isplaćiv

• Nema to nikakve veze sa našim bankama, već jedino i isključivo sa ultrarigidnom politikom NBS u vezi deviznog poslovanja (pre svega), njenim hiperregulisanjem i hiperkontrolisanjem propisa i generalno

• jbt koliko je ovaj na tw naporan, i glup

Posted Images

Da li je kupio celu banku ili kao što je ranije najavljivano, samo imovinu i deo portfolia ?

• 1 month later...

Da li neko ima neke informacije da je Societe General u Srbiji u nekim problemima ili nesto slicno, poceli su malo cudno da se ponasaju...

Ima neka prica da Unicredit planira da ih kupi...

On 11. 3. 2017. at 17:10, vookela said:

Ima neka prica da Unicredit planira da ih kupi...

unicredit nije u poziciji da kupuje bilo koga, bilo gde. kao grupacija imaju problem sa adekvatnoscu kapitala, cak postoje neke price da bi oni mogli da prodaju neku od banaka.

za socgen nisam cuo nista slicno.

Ja znam za priču da bi SoGe izašao iz Srbije u slučaju odgovarajuće ponude, pa barem dve godine, i to od nekih insajdera srednjeg nivoa koje tamo znam. Pri tome, oni ne planiraju aktivno da prodaju banku, već ako ponuda dođe, biće dobrodošla, i to ih ne spečava da razmotre učešće u akviziciji neke od manjih banaka na srpskom tržištu, pa čak i KMBN. E sada, teško da je Srbija neko atraktivno tržište za ulazak - em je mala, em je periferna, em je prezasićena konkurencijom, do te mere da su neki ozbiljni evropski igrači izašli odavde, tako da sumnjam da SoGe može očekivati neku jaču ponudu sa tržišta ili sa strane.

On 11. 3. 2017. at 14:16, MancMellow said:

Da li neko ima neke informacije da je Societe General u Srbiji u nekim problemima ili nesto slicno, poceli su malo cudno da se ponasaju...

A na šta konkretno misliš ?

Kako stoji Eurobanka, da li oni planiraju da dignu sidro?

sve grcke banke planiraju da dignu sidro.

U kom smislu, zatvaraju ili prodaju kao Alfa? 

On 12. 3. 2017. at 10:05, čekmeže said:

U kom smislu, zatvaraju ili prodaju kao Alfa? 

da prodaju. nema razloga za bojazan da ce se neka od stranih banaka zatvoriti.

On 11. 3. 2017. at 22:32, vookela said:

A na šta konkretno misliš ?

pa, treba im dan dva da proknjize platu (drugima u firmi koji su kod drugih banaka legne plata u cetvrtak, onima koji su kod SG u petak ili ponedeljak), onda sad konkretno osoba ostavila 1000 dinara lufta za ratu za kreditnu (rata je 2500, ostavljeno na racunu 3500) ispostavilo se da nije bilo dovoljno. A tekuci racun sa koga se to dize tj skida nije koriscen 10 dana od kad je ostavljeno na njemu tih 3500. I nikakva poruka nije stigla da je nesto skinuto prethodno. Treba videti hoce li se ponavljati. 

Edited by MancMellow

nikada problem te vrste u sg-u nisam imao. oni su zidali zgradu(odmah iza postojeće, znatno veću) koja bi bila u vlasništvu što mislim da nema ni jedna strana banka ovde. socgen je u srbiji skoro 50 godina neprekidno, što ne mora ništa da znači, ali ukazuje™

Edited by kud u maglu Simoviću

On 12. 3. 2017. at 10:31, kud u maglu Simoviću said:

nikada problem te vrste u sg-u nisam imao. oni su zidali zgradu(odmah iza postojeće) koja je bi bila u vlasništvu što mislim da nema ni jedna strana banka ovde. socgen je u srbiji skoro 50 godina neprekidno, što ne mora ništa da znači, ali ukazuje™

ne, slazem se, u poslednjih mesec i po dana prvi put, zato i pitam. 

On 12. 3. 2017. at 10:20, MancMellow said:

pa, treba im dan dva da proknjize platu (drugima u firmi koji su kod drugih banaka legne plata u cetvrtak, onima koji su kod SG u petak ili ponedeljak), onda sad konkretno osoba ostavila 1000 dinara lufta za ratu za kreditnu (rata je 2500, ostavljeno na racunu 3500) ispostavilo se da nije bilo dovoljno. A tekuci racun sa koga se to dize tj skida nije koriscen 10 dana od kad je ostavljeno na njemu tih 3500. I nikakva poruka nije stigla da je nesto skinuto prethodno. Treba videti hoce li se ponavljati.

Obe stvari su mi jako čudne... Koliko ja znam rasknjižavanje plate radi firma koja uplaćuje platu, i to ne bi smelo da zavisi od banke. Može da bude dan kasnije, ako se pusti posle kliringa, i nikako drugačije...

Za ovo drugu, idi traži izvod i utvrdi šta je bilo... Možda je račun bio u minusu pre uplate od 3.500?