Jump to content
IGNORED

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

ajgor

Recommended Posts

Posted (edited)

Upravo mi je 1 zaposleni u 1 banci rekao da je u njegovoj kancelariji 8 od 13 ljudi dobilo otkaz. U kancelariji su do kraja marta. Podela posla i delegiranje u takvim okolnostima nije mnogo izvodljiva opcija. Od njega i preostalih zaposlenih će se očekivati da rade 10 sati dnevno, kako kaže, neko naredno vreme. Jebiga, menadžment mora da pokaže da stabilizuje poslovanje.

Njegovo razmišljanje-osećanje otprilike je, ne znam da li je gore njima koji ostaju bez posla (ali su dobili nekakvu otpremninu koja će im pružiti kakvo-takvo prizemljenje), ili meni koji treba da radim posao za dvoje i koji u slučaju sve izvesnijeg prsnuća i samostalno iniciranog odlaska iz firme ne mogu da računam na otpremninu. Istovremeno, opcija traženja novog posla nije izvodljiva jer treba otići na razgovor za posao u radno vreme koje je, da podsetim, od 9 do 7 ili duže, ponekad i subotom.

Edited by pacey defender
Posted

Upravo mi je 1 zaposleni u 1 banci rekao da je u njegovoj kancelariji 8 od 13 ljudi dobilo otkaz. U kancelariji su do kraja marta. Podela posla i delegiranje u takvim okolnostima nije mnogo izvodljiva opcija. Od njega i preostalih zaposlenih će se očekivati da rade 10 sati dnevno, kako kaže, neko naredno vreme. Jebiga, menadžment mora da pokaže da stabilizuje poslovanje.

Njegovo razmišljanje-osećanje otprilike je, ne znam da li je gore njima koji ostaju bez posla (ali su dobili nekakvu otpremninu koja će im pružiti kakvo-takvo prizemljenje), ili meni koji treba da radim posao za dvoje i koji u slučaju sve izvesnijeg prsnuća i samostalno iniciranog odlaska iz firme ne mogu da računam na otpremninu. Istovremeno, opcija traženja novog posla nije izvodljiva jer treba otići na razgovor za posao u radno vreme koje je, da podsetim, od 9 do 7 ili duže, ponekad i subotom.

Pa može čovek i da se razboli, šta bi bilo da taj jedan dan ne ode na posao jer je bolestan?

Posted

Poznato mi je to nešto, jer moja supruga je jedna od onih koji će biti proglašeni tehnološkim viškom. Ne moraš da potvrdiš pejsi da li je to ta banka, ali u mom slučaju je u pitanju Hypo, a ovo što ti pišeš veoma liči na to da je isto u pitanju Hypo. Govna koroška.

Posted

Hipo valjda ide sa celog Balkana, i to je poznato godinama. Kod mene je pre nekoliko godina doneta strateška odluka o gašenju/prodaji kao i u još dvadesetak drugih zemalja. Kapiram da su na nekom mitingu glavešina u jednom momentu spomenuli i Srbiju i onda je glavni rekao Siriji? bežmo odatle, gasi, ajmo na ručak. Postoji kao neka dilema da li se prodaje banka đuture ili samo portfolio, moguće da je i to odavno rešeno ali sirotinja raja će to poslednja saznati.

• 3 months later...
Posted

Uhapšen direktor marketinga Komercijalne, zbog mita.

Ovaj službenik je u sredu dobio otkaz, a zatim je priveden u policiju gde je i zadržan. U petak će biti prebačen u Više javno tužilaštvo na saslušanje. Prema navodima policije, sumnja se da je M. P. počinio krivično delo primanja mita i ostvario protivpravnu imovinsku korist veću od 468.000 evra. Sumnja se da je neposredno, u više navrata, primao novac od jednog, kako je policija sopštila, dobavljača.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:601767-Direktor-iz-Komercijalne-pao-zbog-mita-od-500000-evra

Zanimljivo, naročito jer praksa kikbeka jeste nešto prilično standardno i prećutno jasno svima u marketinško industriji u Srbalja, platiš direktora marketinga da tvoju firmu odabere kao "dobavljača". Ovde lako može da bude upletena neka od jačih reklamnih agencija.

Posted

Jedno malko off topic pitanje: koja banka ima najbolji online banking u Srbiji? Zanima me plaćanje komunalija.

Posted

Ja sam u Erste i koristim njihov "Slikaj i plati", koji radi savršeno. Ne koristim trajne naloge, ali kapiram da je i to laganica...

Posted

Jedno malko off topic pitanje: koja banka ima najbolji online banking u Srbiji? Zanima me plaćanje komunalija.

Ja imam iskustvo sa Intesom i Eurobankom, i obe imaju užasan ebanking
Posted

Hvala obojici, pogledaću Erste detaljnije, pa onda otvoriti račun. Nadam se da imaju i povezane devizne i dinarske račune.

Posted

Telenor Banka, placanje Infostana, Informatike, ED, Telenora i uskoro SBBa na jedan klik.
Posted

Nadam se da imaju i povezane devizne i dinarske račune.

Dada, naravno, imam dva devizna i tekući, plus Master kreditnu, sve je na gomili, transferi i konverzije na klik...

Posted

Super, hvala svima na odgovorima.

Posted

erste ima odlican online banking.