March 31Mar 31 26 minutes ago, brusli said:Neki genijalac iz NLB-a se setio da ogranici iznos transakcija na 300.000 din za fizicka lica.Ako kojim slucajem pokusas da podelis veci iznos na vise transakacija, ne moze, kaze ogranicen je iznos po danu.Ako sacekas sledeci dan, ne bi li resio problem, kaze, e ne moze bajo moj, ogranicenje po primaocu je 300.000 din mesecno.Jedino resenje je da odes fizicki do neke od njihovih poslovnica, pravo u srce pakla redova i guzvi.To su uveli od NG, pa ko ima racun kod njih da se ne iznenadi neprijatno.Jel ima neka normalna banka, da predjem od ovih debila, sve sto mi treba je devizni i dinarski racun, da imaju relativno normalan menjacki kurs, da mogu normalno da placam online (po potrebi i vece iznose), i da sto manje imam posla za odlaskom u poslovnicu ?E, ovo je uvela i poštanska, dobih notifikaciju pre par nedelja..EDIT: ISPRAVKAKlevećem i l...Dakle, mejl kaže ovako"..od 19.03.2026. u skladu sa zakonom o platnim uslugama (tim i tim) uvodimo dnevne i mesečne limite za izvršavanje dinarskih, platinh transakcija, putem usluga elektronskog i mobilnog bankarstva.Limiti se odnose na sve račune korisnika i primenjuju se jedinstveno, bez razdvajanja po računima. Isti limiti važe i za ovlašćena lica, odnosno ne postoje posebni limiti za njih.Limit za platne transakcije u dinarima:limit po jednoj transakciji iznosti 300000 RSDDnevni limit za platne transakcije iznosti 300000 RSDMesečni limit (u poslednjih 30 dana) za platne transakcije iznosi 600000 RSDBroj dnevnih transakcija je 30Broj mesečnih transakcija je 60"I onda kako to ne važi za interne prenose, sa računa na platnu karrticu ili kredit, menjačke transakcije, podizanje gotovine...I da mora do poslovnice da podnese izričit zahtev.Kontam da je workaround (uz neke menjačke gubitke) da se prebaci u eure i prebaci tako jer je izričito da je limit za dinare.. Edited March 31Mar 31 by Vapad ISPRAVKA
March 31Mar 31 to znachi 2 provlachenja kartice dnevno? mislim, u chemu je fora, osim da oni shede neki svoj resurs, za koji nas nije briga, a josh nisu nashli kako da nam naplate? to mi je skoro nemoguce.
March 31Mar 31 37 minutes ago, gospa buba said:to znachi 2 provlachenja kartice dnevno?mislim, u chemu je fora, osim da oni shede neki svoj resurs, za koji nas nije briga, a josh nisu nashli kako da nam naplate? to mi je skoro nemoguce.Rekose mi da je to zbog security-ja.Najbolje onda da ukinu ebanking, to im je jos sigurnije.
March 31Mar 31 1 hour ago, Vapad said:Kontam da je workaround (uz neke menjačke gubitke) da se prebaci u eure i prebaci tako jer je izričito da je limit za dinare..U Srbiji nije dozvoljen međusobni platni promet u devizama, osim u nekim izuzetnim situacijama (kupoprodaja i zakup nepokretnosti, itd.). Ne možeš prebaciti ni samom sebi na drugi račun. Edited March 31Mar 31 by Ayatollah
March 31Mar 31 што се тиче лимита, ја сам плаћао адвокатске услуге у иностранству и стопирали су ми трансакцију због прекораченог лимита. Лимит сам прекорачио плаћајући струју и гас у динарима.Мени се чини да сам пребацивао девиза са рачуна на рачун, додуше у оквиру исте банке. Нисам покушавао између две банке.
March 31Mar 31 13 minutes ago, brusli said:Rekose mi da je to zbog security-ja.Najbolje onda da ukinu ebanking, to im je jos sigurnije.Zbog AML pravila ne možeš da platiš više od 10 hiljada evra u gotovini, tj. možeš samo preko računa, a onda ti stave limit od cca 2500 evra za dnevne i 5 hiljada evra za mesečne transakcije.Apsolutni carevi. Znači, sada moraš da ideš da najaviš banci da ćeš platiti bilo šta skuplje od boljeg televizora.
March 31Mar 31 Cak ni to ne bi bio problem, da banke rade do 20h i da nisu tolike guzve.Ovako skratili radno vreme, ukinuli ekspoziture, a teraju te da dolazis do njih.Nego, jel sve banke imaju ovaj limit, i da ne mozes da ga povecas online, ili je to samo kod ovih genijalaca iz NLB i Postanske ?
March 31Mar 31 Erste banak, pisao sam na hate topiku...Imam dve kartice, platnujum kurac palac i običniu, obe vezane za isti račun...Sredinom januara mi totalno ukinu obe kartice za plaćanje preko neta, zbog security, bez ikavog obaveštenja (imao sam dosta plaćanja, bila je baš elika suma, ali, čoveče, obavestite me da mi ukidate kartice, a ne da mi Amazon javio da neće da prođe plaćanje i da tako saznam šta sedesilo)...Problem, imam gomulu redovnijh plaćanja za razne servise, plus plaćam detetu školovanje i sve transakcije vezane za to preko kartice...Prvo su mi kao otključali, i prođu mi sitna plaćanja, od po 10-50e, a onda opet agonija, jer su debili stavili neki smešan limit, ako sam rekao, ekspolicitno koliko limit da stave (1.000.000)...Pa me onda blokirala ćerkina škola jer sam imao 10 neuspešnih plaćanja, pa onda sa njima rat... Pakao... Posle nekoliko tel poziva i svega, valjda je sad uredu, prošlo mi je plaćanje za ekskurziju detetu, prošlo mi je plaćanje za letovanje, ali jbt, sad se stresaram svaki put kad treba da platim nešto više od 500€, jer nemam pojma šta jebanka odlučila da uradi...Sad vidim da svi imate sličan problem, kod raznih banaka, da li je to neka direktiva NBS-a, ili šta?
March 31Mar 31 Raiffeisen preporučujem za sve, osim za menjački kurs. Doduše, ne znam kako je kod drugih. Evo, recimo današnji kurs za prodaju EUR: 115,75, a za prodaju USD: 100,96. Užas!Ali, zato aplikacija fercera fantastično, interfejs pregledan, lako snalaženje, ...Sve može preko aplikacije, osim ako treba da se uplati ili isplati keš - to na automatu. Ne pamtim kad sam išao na šalter. Zapravo, pamtim: kad je trebalo da dignem devize.
March 31Mar 31 3 hours ago, Ardian said:Raiffeisen preporučujem za sve, osim za menjački kurs. Doduše, ne znam kako je kod drugih.Evo, recimo današnji kurs za prodaju EUR: 115,75, a za prodaju USD: 100,96. Užas!Ali, zato aplikacija fercera fantastično, interfejs pregledan, lako snalaženje, ...Pa i oni imaju limite:https://help.raiffeisenbank.rs/knowledge-base/limit-na-visenamenskim-uredajima/Za prenos sa računa na račun, menjačnicu, izmirenje kredita/ kreditne kartice, kao i druge vrste bezgotovinskih plaćanja, limit je određen raspoloživim stanjem Vašeg računa, odnosno kod plaćanja 300,000 RSD za period od 7 dana.Ovo znaci da je i njima limit 300.000 din.Sta im je svima, svi poludeli.
March 31Mar 31 7 hours ago, Hamlet Strašni said:Има Интеза исто то. Али можеш да лимит помериш телефонаом на један дан. Ако хоћеш трајно мораш до пословнице. Оно што је добро је да се телефоном заврши за пар минута.Mozes trajno da promenis ali samo za internet placanja. Limit za dizanje sa bankomata je zakican na 350 000 dnevno. Tako bar ja vidim.
March 31Mar 31 BTW i meni nije hteo da promeni limit u aplikaciji sa tih 300k dnevno i 600k mesecno dok je ranije moglo.Verovatno NBS svima to naredila.
March 31Mar 31 U intesi može da se promeni limit u ekspozituri na više od defaultnih 300.000 i onda posle može da se menja u aplikaciji u novom opsegu.