March 19Mar 19 Kada se koristi bill.com za placanje iz USA ka Srbiji znaju da posalju mail s vremen a na vreme da se izabere automatska konverzija iz dolara u dinare. Tako da na racun u Srbiji se uplacuju dinari umesto dolara.
March 19Mar 19 1 hour ago, Mel said:Meni nije alli moja placanja su bila sva po raznim evropskim drzavama, Za USA, stara informacija, jedna drug od supruga je prebacivao svoju ustedjevinu iz USA i intermedijaerna banka za koju odgovornost ne snose ni ovi sto su poslali ni ovi sto su primili mu je tonu novca zadrzala. Ne secam se da li je dobio u dolarima ili dinarima (pretpostavljam da svakako moras da das devizni ili dinarski racun pa je malo cudno ako su poslali na tvoj dinarski a instrukcija je rekla devizni?Konverziju su mi radili samo kad sam slala sa jedne valute na racun koji je bio u drugoj valuti.U tome je izgleda sav trik. Nesto sto se zove posrednicko, ima pravo sa novcem u tranzitu uraditi sta hoce. Ajde da uzmu neki iznos na ime naplate usluge, ali da evre zadrze a puste dalje dinare, (promijenjene naravno po kursu nizem od kursa bilo koje banke u Srbiji), jer je odrediste u Srbiji mi je malo jaci WTF.
March 19Mar 19 41 minutes ago, Paul Gompitz said:U tome je izgleda sav trik. Nesto sto se zove posrednicko, ima pravo sa novcem u tranzitu uraditi sta hoce. Ajde da uzmu neki iznos na ime naplate usluge, ali da evre zadrze a puste dalje dinare, (promijenjene naravno po kursu nizem od kursa bilo koje banke u Srbiji), jer je odrediste u Srbiji mi je malo jaci WTF.Da bi izbegao korisenje netransparentne intermedijerne banke, za koju je slucajno saznao od tog druga, a drug (premda nimalo neki naivan i nepbavesten lik) prvi put naucio tad na svojoj kozi, moj ex je tad svoju ustedjevinu podigao u USA i doneo dzep metodom avionom kuci. Nije toliko dugo bio tamo pa je moglo, naravno ako se radi o nekim znacajnim sumama ne moze bas tako. Ali da, prave se ludi u banci tamo, kad pitas za troskove transakcije daju ti uredno svoje koji nisu visoki, ali ne pominju intermedijernu banku unapred. To je poslovanje po sistemu dovodjenja u zabludu.
March 23Mar 23 Šta biste uradili sa trenutno slobodnim sredstvima, a da se ne zarobljavaju u nekretnine, biznis, zlato i slično?Neka varijanta da ostanu pri ruci za brzo podizanje, tipa investicionog fonda banke?
March 23Mar 23 3 minutes ago, April said:Šta biste uradili sa trenutno slobodnim sredstvima, a da se ne zarobljavaju u nekretnine, biznis, zlato i slično?Neka varijanta da ostanu pri ruci za brzo podizanje, tipa investicionog fonda banke?Koja banka? Mislim da sve imaju foru sa ustedjevinom gde dobijas neki postotak ali mozes da dignes pare kad god.
March 23Mar 23 Recimo Reiffeisen. Tu su barem bili ljubazni i potrudili se. U Intezi su me drkali 45 minuta i nisu mi dali nijednu dobru informaciju, maa su sredstva kod njih.
March 23Mar 23 Just now, April said:Recimo Reiffeisen. Tu su barem bili ljubazni i potrudili se. U Intezi su me drkali 45 minuta i nisu mi dali nijednu dobru informaciju, maa su sredstva kod njih.@Delija67 mislim da je u Rajfajzenu i da ima neki taj fazon.
March 23Mar 23 6 minutes ago, Shan Jan said:@Delija67 mislim da je u Rajfajzenu i da ima neki taj fazon.Sad ću da je kontaktiram.
March 23Mar 23 ja sam odlozio nesto u njihov investicioni fond. Dnevno se obracunava neka dobit, a moze da se podigne u svakom trenutku, samo treba da se najavi dan ranije.
March 23Mar 23 Ajd kad već ideš prenesi i za nas ostale zainteresovane, šta se nudiInače, ja sam u NLBu, imaću nešto slobodno od sledećeg meseca pa gledam njihovu ponudu za štednju, 3.7% kamata za sve/bilo koji period (6, 9, 12 meseci). Edited March 23Mar 23 by Spirit
March 23Mar 23 2 minutes ago, Delija67 said:ja sam odlozio nesto u njihov investicioni fond. Dnevno se obracunava neka dobit, a moze da se podigne u svakom trenutku, samo treba da se najavi dan ranije.Ovo su mi rekli, nešto tipa 1,7% godišnje minus, 15% porez na dobit, dakle na 50k dođe 60 jura mesečno. Minimalno više ide kod OTP Invest, to je zapravo FIMA fond izove se OTP Proactive.Ima li neko iskustva sa ETF-ovima, da li bi tu moglo malo da se dobije malo više od tih 1,7% godišnje?
March 31Mar 31 Neki genijalac iz NLB-a se setio da ogranici iznos transakcija na 300.000 din za fizicka lica.Ako kojim slucajem pokusas da podelis veci iznos na vise transakacija, ne moze, kaze ogranicen je iznos po danu.Ako sacekas sledeci dan, ne bi li resio problem, kaze, e ne moze bajo moj, ogranicenje po primaocu je 300.000 din mesecno.Jedino resenje je da odes fizicki do neke od njihovih poslovnica, pravo u srce pakla redova i guzvi.To su uveli od NG, pa ko ima racun kod njih da se ne iznenadi neprijatno.Jel ima neka normalna banka, da predjem od ovih debila, sve sto mi treba je devizni i dinarski racun, da imaju relativno normalan menjacki kurs, da mogu normalno da placam online (po potrebi i vece iznose), i da sto manje imam posla za odlaskom u poslovnicu ? Edited March 31Mar 31 by brusli
March 31Mar 31 3 minutes ago, brusli said:Neki genijalac iz NLB-a se setio da ogranici iznos transakcija na 300.000 din za fizicka lica.Ako kojim slucajem pokusas da podelis veci iznos na vise transakacija, ne moze, kaze ogranicen je iznos po danu.Ako sacekas sledeci dan, ne bi li resio problem, kaze, e ne moze bajo moj, ogranicenje po primaocu je 300.000 din mesecno.Jedino resenje je da odes fizicki do neke od njihovih poslovnica, pravo u srce pakla redova i guzvi.To su uveli od NG, pa ko ima racun kod njih da se ne iznenadi neprijatno.Jel ima neka normalna banka, da predjem od ovih debila, sve sto mi treba je devizni i dinarski racun, da imaju relativno normalan menjacki kurs, da mogu normalno da placam online (po potrebi i vece iznose), i da sto manje imam posla za odlaskom u poslovnicu ?Има Интеза исто то. Али можеш да лимит помериш телефонаом на један дан. Ако хоћеш трајно мораш до пословнице. Оно што је добро је да се телефоном заврши за пар минута.
March 31Mar 31 9 minutes ago, Hamlet Strašni said:Има Интеза исто то. Али можеш да лимит помериш телефонаом на један дан. Ако хоћеш трајно мораш до пословнице. Оно што је добро је да се телефоном заврши за пар минута.To je skroz OK, ali ovi genijalci nemaju tako nesto, nego moras fizicki da odes do poslovnice i da trajno produzis limit.Naravno radno vreme je do 16h, a za to ti treba jedno 3 sata.Sva sreca da je danas kraj meseca, pa cu ostatak platiti sutra, osim ako me opet ne iznenade da mora da prodje bas 30 dana izmedju 2 uplate, a ne da se limit odnosi na tekuci mesec. Edited March 31Mar 31 by brusli