Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

Featured Replies

5 minutes ago, Shan Jan said:

BTW i meni nije hteo da promeni limit u aplikaciji sa tih 300k dnevno i 600k mesecno dok je ranije moglo.

Verovatno NBS svima to naredila.

A gde je to objavljeno. Iskreno me zanima. Mislim ako je u cilju suzbijanja pranja para kako su došli do limita..

Inače taj zakon, na koji se PŠ pozvala, je ZAKON O PLATNIM USLUGAMA, gde je članom 49. propisano da platilac i pružalac usluge mogu ugovoriti limit potrošnje.. nema govora o sumama. I to što može ne znači da mora. Vidim da ću u subotu do banke da se borim sa penzionerima da vidim da li mogu da promenim limit, i ako mogu pitaću, with a straight face, da li bi mogli da pomere na, barem, 150 milijardi dinara mesečno..

Generalno ih sve mrzim.

• Replies 2.6k
  • Views 271.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Hajde ljudi, iskulirajte malo. Em Mobi banka ima obavezne rezerve u NBS koje ne mogu da ispare sa tog računa, em država garantuje za sve uloge do iznosa od EUR 50.000 (znam iz prve ruke da je isplaćiv

• Đorđe Vukadinović krenuo na maskenbal?

• Nema to nikakve veze sa našim bankama, već jedino i isključivo sa ultrarigidnom politikom NBS u vezi deviznog poslovanja (pre svega), njenim hiperregulisanjem i hiperkontrolisanjem propisa i generalno

Posted Images

Yettel, Bankmax paket - uslov je prijem zarade kod njih, min. 35.000 din

nema odrzavanja racuna

nema provizije za placanje racuna

nema provizije za podizanje gotovine na atm u Srbiji

...jos neke povlastice za kartice u inostranstvu

preko aplikacije setuješ koliko transakcija dnevno moze, koji max iznos...

ne znam od cega na meni zaradjuju, ali je ovo meni top.

Kako funkcionise placanje krupnijih stvari sa racuna, onda? 300000 je oko 2500 evra.

Sta ovo znaci da placanje celike sume. mora da se najavi i dokumentuje banci?

Edited by Moonwalker

Mislim da nema neke zakonske obaveze ako sam mogao telefonom rešiti kada sam kupovao auto... Ono jeste da imam koga da pozovem ali sigurno ne bi mi izašli u susret da nije OK.

plaćao sam porez na prenos apsolutnih prava od preko 600K dinara, bio do poslovnice da podignem kintu i limit.

razmenio u menjačnici po povoljnijem kursu, uplatio keš u banku i otišao kući te platio online uz standardnu proviziju od 15 dinara.

poznanici za 400K u pošti uzeli proviziju od 4K, kako - pojma nemam.

inteza povecala sve cene usluga. crkli dbd

5 hours ago, stajebrebilo said:

Yettel, Bankmax paket - uslov je prijem zarade kod njih, min. 35.000 din

nema odrzavanja racuna

nema provizije za placanje racuna

nema provizije za podizanje gotovine na atm u Srbiji

...jos neke povlastice za kartice u inostranstvu

preko aplikacije setuješ koliko transakcija dnevno moze, koji max iznos...

ne znam od cega na meni zaradjuju, ali je ovo meni top.

Ne moraš da imaš prijem zarade. Ja sam kupio telefon na kredit i pošto nemam zaradu jer sam privatnik paušalac, meni je uslov da preteram 30.000 dinara preko kartice. Znači ne preko računa nego baš preko kartice. Dobijam i neki kašbek od 500 dinara...

Nisam upoznat sa svim opcijama, ja sam se kvalifikovao za ovaj paket na konto prijema zarade.

Kako ostvaruješ taj kešbek - na debitnu ili kreditnu, jel u određenim prodavnicama ili... ?

Stigao ja mail o ovome od NLB banke (Izmena Okvirnog ugovora od 25.03.) pa kaže:

Limiti mobilnog i elektronskog bankarstva

Raspolaganje sredstvima na platnom računu elektronskim bankarstvom i mobilnim bankarstvom, ograničeno je dnevnim i mesečnim limitima za platne transakcije, kao i pojedinačnim limitom po jednoj transakciji.

Limit po jednoj transakciji iznosi 300.000 RSD.

Dnevni limit za platne transakcije iznosi 300.000 RSD.

Mesečni limit za platne transakcije iznosi 600.000 RSD.

Izuzetno, pojedine platne transakcije ne utiču na iznos iskorišćenog limita (dnevnog, mesečnog, po transakciji), a to su transakcije koje klijent vrši između svojih računa i kartica:

 interni prenosi - prenosi između računa (po kojima je korisnik vlasnik ili ovlašćeno lice)

 prenosi sa računa na platne kartice (po kojima je korisnik vlasnik ili ovlašćeno lice)

 menjačke transakcije između računa (po kojima je korisnik vlasnik)

Interni prenosi koji se odnose na dopune kod mobilnih operatera, utiču na iznos iskorišćenog pojedinačnog/dnevnog/mesečnog limita.

Korisnik digitalnog bankarstva može podneti zahtev za povećanjem, smanjenjem ili ukidanjem limita (dnevnog, mesečnog, po transakciji), u ekspozituri Banke podnošenjem odgovarajućeg zahteva u pisanoj formi na papiru.

Korisnik ima mogućnost korišćenjem elektronskog bankarstva/mobilnog bankarstva da izvrši smanjenje limita, odnosno ponovno povećanje samo do iznosa prethodnog limita.

Edited by Spirit

• 1 month later...

bolje da nije

Ima li neko iskustva sa iRacun-om kod Raiffeisen-a?

Neki razlog zasto ne otvoriti, prvenstveno za online placanja (racuna)...?

^ Sve preporuke za iRacun/Raiffeisen! Osim njihovog kursa u Menjačnici.

Ovaj iRacun ispadne sve besplatno.

Zasto bi iko onda otvarao obican racun ?