Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

Featured Replies

Meni uvek trazi pin. Valjda nisam ni namestio otisak prsta.

@Vapad pogresna informacija od mene

• Replies 2.6k
  • Views 271.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Hajde ljudi, iskulirajte malo. Em Mobi banka ima obavezne rezerve u NBS koje ne mogu da ispare sa tog računa, em država garantuje za sve uloge do iznosa od EUR 50.000 (znam iz prve ruke da je isplaćiv

• Đorđe Vukadinović krenuo na maskenbal?

• Nema to nikakve veze sa našim bankama, već jedino i isključivo sa ultrarigidnom politikom NBS u vezi deviznog poslovanja (pre svega), njenim hiperregulisanjem i hiperkontrolisanjem propisa i generalno

Posted Images

1 hour ago, Milosh76 said:

Juce sam placao preko aplikacije, samo otisak trazili

1 hour ago, jezovuk said:

I RF samo otisak (pre par dana posl put).

Ne daju vam X kao opciju? lolol

1 hour ago, jezovuk said:

I RF samo otisak (pre par dana posl put).

Isto, danas sam plaćao.

@Vapad plaćanje skeniranjem QR koda nije kartično plaćanje, tako da sigurno nema veze sa Vizom ili Masterom

2 hours ago, Sokrat said:

Isto, danas sam plaćao.

@Vapad plaćanje skeniranjem QR koda nije kartično plaćanje, tako da sigurno nema veze sa Vizom ili Masterom

Tnx, i hvala svima!
pogledaću da nisu pushovali neka druga podesavanja sa novom verzijom ovi iz asseca i šta za šta sada traži D

Da li je neko slao veći iznos novca (par desetina hiljada eur) porodici u Srbiji, i ako jeste - kako to fercera? Jel dovoljna ona izjava “pomoć člana porodice” za prijem novca?

7 minutes ago, goofs said:

Da li je neko slao veći iznos novca (par desetina hiljada eur) porodici u Srbiji, i ako jeste - kako to fercera? Jel dovoljna ona izjava “pomoć člana porodice” za prijem novca?

Nek pitaju u svojoj banci najbolje imo. Svakako moze, ja sam pre neku godinu prvo poslala samoj sebi a onda prebacila sestri, ali sad sta smo tacno ispotpisivali ne secam se. Ali svakako moze...

6 hours ago, goofs said:

Zavisi od iznosa. Mislim da ćeš tu vrlo verovatno imati ozbiljniji razgovor sa AML službom banke, i da će ti tražiti dosta više od izjave člana porodice kako je to pomoć nekome u Srbiji - sasvim moguće i da taj ko šalje novac dokaže njegovo poreklo recimo. Slučaj ti je u teoriji isti kao Vulinova tetka iz Kanade, samo što ti nisi Vulin.

Rasporedi iznos na deset clanova familije i posali preko WU.

• 2 weeks later...

Koja je ovo fora sa podsecanjem od strane banke, da mi istice licna karta za mesec dana. Ja teoretski mogu da podizem sa bankomata, a da ne pokazujem nikome nista. Jos treba da se cimam da odnosim nova dokumenta u poslovnicu (ili jos gore, saljem gomilu fotokopiranih stvari). Yettel je u pitanju. Mada ocekujem istu stvar i sa PS. Razumem ono otiso si na salter, nemas vazeci dokumenat i stativa, no ovo je vec zesce smaranje pre roka.

7 minutes ago, Miljenko said:

Koja je ovo fora sa podsecanjem od strane banke, da mi istice licna karta za mesec dana. Ja teoretski mogu da podizem sa bankomata, a da ne pokazujem nikome nista. Jos treba da se cimam da odnosim nova dokumenta u poslovnicu (ili jos gore, saljem gomilu fotokopiranih stvari). Yettel je u pitanju. Mada ocekujem istu stvar i sa PS. Razumem ono otiso si na salter, nemas vazeci dokumenat i stativa, no ovo je vec zesce smaranje pre roka.

Mislim da treba da se cimaš jer... banke... mislim da je možda na pitanjima za pravnike diskutovano na ovo, ali bez pravog zaključka, tu negde oko šestog maja.

Edit, da, odavde - https://parapsihopatologija.com/topic/9769-pitanje-za-pravnika/page/464/#findComment-6743784

Edited by Vapad

1 hour ago, Miljenko said:

Blokiraće ti karticu kad ti istekne lična, pa nećeš moći da koristiš bankomat. Bolje i pošalji novu ličnu (ili odnesi), da se ne bi posle mnooogi više cimao i nervirao.

Ja veceras isao sa zenom do banke, bas to oko licne karte. Danas podigla. Nikoga nije bilo u redu, ali potrajalo ono kuckanje. Mislio sam da je to dosta krace.

Ja sam proslog meseca izvadio novu LK, ali nisam dobio poruku od banke, niti sam isao. Dizao sam pare na bankomatu i nesto placao.

Mozda im treba vremena (30dana?) da blokiraju. Videcu.

Imali smo raspravu o tome tamo na "pitanja pravniku" ja sam ispizdeo jer su odmah blokirali i ne priznaju pasoš kao ličnu ispravu...

https://www.reddit.com/r/serbia/comments/1tr6824/enpay_kompromitovana_kartica/

Upravo su me kontaktirali iz Yettel banke kako bi me obavestili da je njihova sluzba za sprecavanje zloupotrebe kartica i informacija (ili kako se vec zove) ustanovila da postoji velika verovatnoca da su karticni podaci sa moje kartice kompromitovani.

Kada sam ih pitao gde su kompromitovani i sta misle pod time, objasnili su mi da sumnjaju da je ENPay leak-ovao podatke.

On 29. 5. 2026. at 16:21, Miljenko said:

Po ugovoru o vodjenju TR u obavezi si da banci prijavis svaku promenu ličnih podataka - adresu, broj LK... Stoga i u uputstvima NBS stoji da ce ti racun biti prebacen u pasivan status ako banka nema u tvom dosijeu validan licni dokument. To prakticno znaci da mozes da dobijas prilive, ali ne mozes da raspolazes sredstvima dok ne azuriras licni dokument.

Sto se Yettel banke tice, ne moras da ides u filijalu, u mejlu si sigurno dobio uputstvo da putem mejla posaljes novu LK i azurirace ti dosije.

Nijedna banka ne zeli da placa kazne NBS zato sto su korisnici neazurni u dostavljanju licnih dokumenata. Ne znam kako je sad, ali je pre 10-ak godina najniza kazna NBS za utvrdjene nedostatke ovog tipa prilikom kontrole bila 5.000 eur... pa neka nadju 5-6 TR sa neazurnom dokumentacijom eto ti havarije.