Jump to content

drumski ratnik / road rage

Kakvo vas ponašanje vozača najviše nervira? 72 members have voted

1. 1. Izaberite jedno:

• Zakasnelo prestrojavanje na silu (guranje)
    • Vožnja samo maks. dozvoljenom brzinom u spoljašnjoj ("brzoj") traci
    • Nedavanje migavaca prilikom prestrojavanja/izmene traka
    • Agresivno ponašanje pri parkiranju
    • Biciklisti koji se ne obaziru na pravila vožnje
    • Spora vožnja (ispod dozvolj. brzine)
    • Vozači na telefonu koji ne obraćaju pažnju na saobraćaj
    • Nepoštovanje minimalnog odstojanja između vozila

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Tu fali i znak koji ce pre odvajanja traka unapred opisati cemu sluze pojedine trake. Da bi mogli na vreme da izaberemo traku.

Tih znakova uglavnom ima - problem je kako ih uočiti među gomilom reklama, a i autobusi/kamioni ih lako zaklanjaju. Nekada mi stvarno nedostaje još jedan par očiju u glavi ;)

• 2 weeks later...
Juče, sa klincem i suprugom u kolima, uvek je tu gužva jer se parkiraju k'o nenormalni.Po propisu on mora da se vrati nazad sve i da ga boli dupe što bih ja morao u rikverc do ulice i to bar 6 metara a on nazad samo 2Odlučio je da se inati i da šatro zove nekoga telefonom zato što JA neću da mu se sklonim.Isključio sam motor i farove (otud i seckan snimak, kamera se isključuje automatski) i prosto čekao.Na kraju se iza nas pojavio još jedan auto pa je odlučio da se skloni.

he, gde je ovo snimano? u londonu?jab ovo editovao da sam na tvom mestu.

Zašto? Ni ti ne znaš propise?http://ltablice.com/...83-mimoilazenje

U situaciji prikazanoj na slici sa jedne strane je kolona vozila i beli automobil ne može unazad, zato žuti automobil u konkretnoj situaciji, mora unazad.prs_mimoilazenje_5w.jpg
Moja "prepreka" je bila već na početku ulice i ja bih se povukao da smo bili u obrnutoj situaciji (da je on bio na pola, a ja tek "zavirio")Kada sam ja došao do polovine ovog prolaza on je tek ulazio u traku i video da sam već "debelo" pored "prepreke".

Edited by CTale

na 0.01 ti ulazis u ulicu i jos nisi ispravio auto (vidi se po uglu kamere) i vec mozes da vidis auto iz suprotnog smera kako skrece u istu traku. jer™ tako?znaci imao si vremena da se zaustavis i propustis ga, drugo iza tebe nije bilo nikakve kolone.jbg, sad ti proslo vreme za edit.

Važi.

Ovo je novo za mene, mislio sam da vozilo u "tuđoj" traci (u ovom slučaju CTale koji obilazi parkirane automobile) nikad nema prednost.U CTaletovu odbranu, pošto znam gde je ovo snimano, u trenutku dok nije bilo kolone ni iza koga, lakše i kolegijalnije je bilo belom puntu da se malo pomeri nazad na parking, nego da se CTale u rikverc vraća na prometnu ulicu.

donekle bih mogao da se slozim, ja bih u svakom slucaju prikocio i propustio nekoga u takvoj situaciji, ali CTale se ovde ne poziva na vozacku kolegijalnost nego na propis i pri tom pogresno navodi propis koji se ne odnosi na predmetnu situaciju.zamisli da je vozac punta dao gas kad i CTale i da nisu uspeli da zakoce i da su se cuknuli, potpuno je jasno ko bi bio kriv.

• Author

Krivi su ovi sto su parkirani tamo gde im nije mesto. :D

On 31. 10. 2013. at 11:53, Frile said:
Ovo je novo za mene, mislio sam da vozilo u "tuđoj" traci (u ovom slučaju CTale koji obilazi parkirane automobile) nikad nema prednost.U CTaletovu odbranu, pošto znam gde je ovo snimano, u trenutku dok nije bilo kolone ni iza koga, lakše i kolegijalnije je bilo belom puntu da se malo pomeri nazad na parking, nego da se CTale u rikverc vraća na prometnu ulicu.
Upravo tako.
  On 31. 10. 2013. at 12:30, Takanohana said:
donekle bih mogao da se slozim, ja bih u svakom slucaju prikocio i propustio nekoga u takvoj situaciji, ali CTale se ovde ne poziva na vozacku kolegijalnost nego na propis i pri tom pogresno navodi propis koji se ne odnosi na predmetnu situaciju.zamisli da je vozac punta dao gas kad i CTale i da nisu uspeli da zakoce i da su se cuknuli, potpuno je jasno ko bi bio kriv.
Netačno. Već na mom desnom skretanju sam u poziciji da sam pored prepreke (niza automobila), kao na ilustraciji. I svakako bi bilo jasno ko bi bio kriv.
  On 31. 10. 2013. at 12:32, Indy said:
Krivi su ovi sto su parkirani tamo gde im nije mesto. :D
Pa naravno :)
  On 31. 10. 2013. at 13:21, CTale said:
Netačno. Već na mom desnom skretanju sam u poziciji da sam pored prepreke (niza automobila), kao na ilustraciji. I svakako bi bilo jasno ko bi bio kriv.
U situaciji prikazanoj na slici sa jedne strane je kolona vozila i beli automobil ne može unazad, zato žuti automobil u konkretnoj situaciji, mora unazad.
mozes ti da tumacis propis kako tebi odgovara do sutra, to ne znaci da si u pravu.

Pa dobro, nastavi kako želiš. Ova situacija se razrešila brzo jer je iza mene naišao još jedan auto. Eto kolone.

toliko brzo da si stigao da ugasis auto, mogu misliti :isuse: ja necu vise komentarisati. nastavi da slikas :smoris:

15:39 - 15:41 :smoris:

Edited by CTale