gospa buba Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 tuku se oko prevoda sent from novi mnogo jak bubamoto.
James Marshall Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 https://www.vreme.com/kultura/u-traganju-za-odmornim-frazama/ Ovdje je dotični baš onako popizdio 1
ragasto Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 Ova polemika je sjajna, kao da sam upao na sastanak odeljenja za književnost Matice srpske na kom su učesnici zapenili oko prevoda i jedva izbegavaju psovke dok im dim izlazi iz ušiju. Baš lepa promena u odnosu na dnevnopolitički svinjac. 3
morgana Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 ali jebenga bas ako je prevodilac valter benjamina preveo kao bendzamina i od cosera dosao do soserstrase. onda vise nije ni za polemiku. 1
fren Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 Jel moze neko od pretplatnika da podeli i 5. deo?
gospa buba Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 Ova polemika je sjajna, kao da sam upao na sastanak odeljenja za književnost Matice srpske na kom su učesnici zapenili oko prevoda i jedva izbegavaju psovke dok im dim izlazi iz ušiju. Baš lepa promena u odnosu na dnevnopolitički svinjac. isto sam pomislila. i da je 1985 sent from novi mnogo jak bubamoto. 1
James Marshall Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 1 hour ago, fren said: Jel moze neko od pretplatnika da podeli i 5. deo? Ne, to nije dozvoljeno ovdje
fren Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 16 minutes ago, James Marshall said: Ne, to nije dozvoljeno ovdje Ok, nisam znala.
James Marshall Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 2 minutes ago, fren said: Ok, nisam znala. Postoji neki prećutni dogovor da ne preskačemo paywall, bar ne ovih korektnih medija, a konkretno Vreme je bilo uz PPP u nekim trenucima, pa je mišljenje da to ne bi bilo fer prema njima. Biće ionako dostupno za 5-6 dana. 4 1
slepa živana Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 a jel beše isto bilo neko kontrastovo izdanje kad je izbio isto skandal s nekim prevodom kuge? čini mi se da je bazdulj tad raskrinkavao nekog prevodioca koji prevodi sa 17 jezika...
Zabalujev Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 Tek pre neki dan primetio da je Vreme osvežilo, posle jedno 300 godina, svoj sajt. Super, pregledno, jednostavno, ništa baneri.
James Marshall Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 Da, usaglasili su ako ništa drugo fontove sa štampanim izdanjem, počeli malo više da pišu, od prošle je sedmice promjena.
msv Posted December 3, 2021 Posted December 3, 2021 1 hour ago, slepa živana said: a jel beše isto bilo neko kontrastovo izdanje kad je izbio isto skandal s nekim prevodom kuge? čini mi se da je bazdulj tad raskrinkavao nekog prevodioca koji prevodi sa 17 jezika... Jeste, posrbljavali su stare SH prevode klasika i objavljivali ih kao nove pod pseudonimima. Bazdulj je to pre par godina lukavo iskoristio da se obračuna sa tadašnjim žirijem NIN-ove nagrade. 1
gospa buba Posted December 10, 2021 Posted December 10, 2021 ova slika, i ona nad supom na stolnjaku, to je prava mera velichine. 1
Recommended Posts