Jump to content
IGNORED

Nedeljnik Vreme


kud u maglu Simoviću

  

86 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

ovde o srpskom Times-u, dobrim tekstovima, lošim tekstovima, može i o odnosu sa Miškovićem, omiljenim, neomiljenim novinarima itd.poslednjih par brojeva su dobri, ima šta da se pročita, ovaj odličan Mišić, Andrić, 50 godina bitke na Neretvi 12 strana :s_p::s_c::s_u:

Link to comment

ako postoji neka interesna veza žare - nj+vj onda je ili baš nova ili iskopana sa dna kace.jeremija verovatno nije još načisto šta će sa sobom od septembra; nema neku logistiku za novu stranku a ego je verovatno suviše jak za priključenje nekoj od etabliranih ili ovih novih (žilijen, dupe). gotovo je sigurno da želi da popravi odnose sa amerima, što ne može odmah/odjednom i vratolomno, nego natenane. nj pokušava da srpskom puku racionalizuje američko ponašanje 90ih i posledično danas oko kosova i izvuče ga iz konteksta mržnje-prema-srbima-kao-datosti, što je realno korisno sve i da je pogrešno :)američka scena je dovoljno velika da im se može desiti da se nekome približe, naročito u kontekstu deklintonizacije obamine administracije, i da pokušaju da budu neki novi obradi kesići. gde je žare tu stvarno ne znam; cenim da je taj posao demistifikacije amerike relativno plodan, nije glupo primiti ga se s ove strane bare.

Link to comment

Pa Žare je čirliderka tog projekta, to je sad već prilično jasno. Iz nekog razloga je izabrao Jeremiju kao svog novog favorita, ama je baš u isto vreme počeo i da se pajta sa Kirbijem (zašto?). Meni to vuče na udruženi zločinački poduhvat. Ovo sa projekcijom Linkolna zvuči kao da je izašlo iz Jeremijine pametne glavice.Naravno, u pravu si za demistifikaciju "američkog zla", samo me zanime šta ove lisice smeraju.

Edited by Syme
Link to comment

to je nekorišćen izvor, nekakva srpsko-američka veza. njušenja je tu bilo odavno (bil & lin montgomeri) samo sa novim naprednjačkim stavom spram zapada nema opasnosti da te neko bitan zbog toga optuži za izdaju. dakle, postoji izvesna korist sama po sebi čak i bez cunning planova.mislim da ova konstrukcija, ako postoji, ultimativno počiva na jeremijinoj odluci šta dalje, a zaista ne znam šta se skrilo pod njegov mali plavi šeširić. :)

Link to comment
poslednjih par brojeva su dobri, ima šta da se pročita, ovaj odličan Mišić, Andrić, 50 godina bitke na Neretvi 12 strana :s_p::s_c::s_u:
zbilja odlican, upravo sam procitalai jergovic mi je bio ok, tekst o filmu 'krugovi'. a jergovica inace ne volim.
Link to comment

Šta uopšte radi ovaj NJ u životu? Bio me pratio na tw na početku, pa smo se posvadjali.Sad ću da pročitam ovaj njegov tekst iz Politike.

Link to comment

možda je zaostao u nekom od kioska ili radnji, ako ga nema probaj da ih zovešimaš ga na netu celogedit:mislim na tekst o Neretvi

Edited by kud u maglu Simovicu
Link to comment
Šta uopšte radi ovaj NJ u životu? Bio me pratio na tw na početku, pa smo se posvadjali.Sad ću da pročitam ovaj njegov tekst iz Politike.
jeremijin savetnik
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...