December 14, 2025Dec 14 Ovaj nije kremast, vise je grudvast. Kad se skloni sa ringle nakon kuvanja, voda se odsipa, a brasno u sredini je jos uvek suvo, pa se malo vode doda i razbija se u grudvice. Tako da nema kremastu strukturu kao palenta iz kesice.Rasovu sliku uopste ne vidim, kao i mnoge u poslednje vreme na forumu, ne znam sto..
December 14, 2025Dec 14 32 minutes ago, Stela said:Ovaj nije kremast, vise je grudvast. Kad se skloni sa ringle nakon kuvanja, voda se odsipa, a brasno u sredini je jos uvek suvo, pa se malo vode doda i razbija se u grudvice. Tako da nema kremastu strukturu kao palenta iz kesice.Rasovu sliku uopste ne vidim, kao i mnoge u poslednje vreme na forumu, ne znam sto..To je TO!!!
December 14, 2025Dec 14 Kremast ili grudvast ne zavisi isključivo od toga da li se radi o instant proizvodu (iz kesice), već od načina pripreme.Koristim kukuruzno brašno, a nikad instant proizvod i svejedno dobijam kremastu teksturu: u zagrejanu vodu, eventualno sa nekom masnoćom se malo, po malo dodaje kukuruzno brašno i meša mutilicom da se razbijaju grudvice. Gotovo je kad potrošiš vodu. Edited December 14, 2025Dec 14 by Ras
December 14, 2025Dec 14 Da, onda je do nacina pripreme, ja sam navikla na ovakav, pa mi je lep, da ne kazem savrsen .
December 14, 2025Dec 14 3 hours ago, Stela said:Ovaj nije kremast, vise je grudvast. Kad se skloni sa ringle nakon kuvanja, voda se odsipa, a brasno u sredini je jos uvek suvo, pa se malo vode doda i razbija se u grudvice. Tako da nema kremastu strukturu kao palenta iz kesice.Rasovu sliku uopste ne vidim, kao i mnoge u poslednje vreme na forumu, ne znam sto..Ovo nisam jela 100godina Moja baba je pravila nekad tako, bas kako kazes serpa na pod pa mesaj da se i ono suvo u sredini pokvasi.Pitaj mamu (ja vise nemam koga 😟) kako uspe da spusti brasno na vodu a da se ne raspe i potone. Kako napravi to ostvo sa rupom u sredini?I kako zna kad je kuvanje zavrseno? Edited December 14, 2025Dec 14 by Serena
December 14, 2025Dec 14 1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:ako budu zvali, ovi jedni kod kojih sam isao ne zovu otkad su u sns-u Ne stižu ljudi od poslovnih obaveza. :D
December 14, 2025Dec 14 39 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:nema corbe?Nema, to je kao musaka-sarma. Ali je sočna. Možda sam se malo zeznula jer sam dopunjavala kupus (malo mi ispalo proprženog) iz kese diretno preostalog kiselog, i onda je malo hevi. Ali dobra!