July 20, 2025Jul 20 13 hours ago, arheolog1981 said:Harmonika pita sa borovnicamaRecept ukrao odavde https://www.instagram.com/reel/DMM4hywMzJ0Super izgleda. Zanimljivo. Treba potrefiti kore, da je to kljucno
July 20, 2025Jul 20 Uh, menjam ovo tuce+gadova..zajedno sa šablijem i međumorjem,za takve шненокле! Edited July 20, 2025Jul 20 by makaronee
July 20, 2025Jul 20 On 19. 7. 2025. at 13:42, Seabass said:Jedno od najboljih jela na svijetu je melanzane parmigiana.Može...ImgBBParmigiana hosted at ImgBBImage Parmigiana hosted in ImgBB
July 20, 2025Jul 20 @Ras , da li si sam pravio sos od paradajza ili je to onaj iz konzerve? Momentalno sam ogladnela...:jede joj se slano, a sprema se da pravi slatke palačinke:
July 20, 2025Jul 20 15 minutes ago, Klara said:@Ras , da li si sam pravio sos od paradajza ili je to onaj iz konzerve? Momentalno sam ogladnela...:jede joj se slano, a sprema se da pravi slatke palačinke:Sam.Pripremam ga na trazličite načine, što zavisi od raspoloženja.Danas sam ispekao paradajze sa čenovima belog luka i ruzmarinom, začinio maslinovim uljem, solju i biberom, pa nakon pečenja sve to izblendirao. Edited July 20, 2025Jul 20 by Ras
July 22, 2025Jul 22 On 20. 7. 2025. at 20:23, Ras said:Sam.Pripremam ga na trazličite načine, što zavisi od raspoloženja.Danas sam ispekao paradajze sa čenovima belog luka i ruzmarinom, začinio maslinovim uljem, solju i biberom, pa nakon pečenja sve to izblendirao.Ja tu dodam i paprike, plavi patlidzan i crni luk secen na listice, ne blendiram, pa kad se o`ladi dodam i malo balsamika pored maslinovog ulja.Po ovim vrucinama prija fenomenalno kao salata.
July 22, 2025Jul 22 On 20. 7. 2025. at 15:59, Ras said:Može...ImgBBParmigiana hosted at ImgBBImage Parmigiana hosted in ImgBBOvo je neki Masterchef djir - deconstructed dish? Preferiram rustikalnu verziju gdje je sve naslagano ali interesantno si predstavio.
July 22, 2025Jul 22 3 minutes ago, Seabass said:Ovo je neki Masterchef djir - deconstructed dish?Preferiram rustikalnu verziju gdje je sve naslagano ali interesantno si predstavio.Video sam u nekom restoranu, pa probao da ponovim. Vidi se, po patlidžanu koji se odmotava da i ja više volim rustikalnu verziju.Radio sam pre par godina sličnu dekompoziciju, gde se sosu od paradajza i od topljenog sira pristupa na jedank način ovom ovde (odvojena priprema).Sa patlidžanom upravo suprotno, umesto tankih listića služi se veliki kvadar, preliven slojem paradjz sosa, pa sosa od sira.Patlidžan, veliki plod se najpre čitav peče. Nakon pečenja se presuje: pritisne se nekom daskom i optereti teretom i ostavi da otpusti višak vode i oblikuje. Od tog presovanog ploda se izreže kvadar, koji se kratko dodatno peče (zagreva) na tiganju, a pri tom se može premazivati uljem, ili soja sosom i slično. Edited July 22, 2025Jul 22 by Ras
July 22, 2025Jul 22 Kvadar? Fancy shmancy. Zvuci kao puno truda za malo povrata, samo zarad prezentacije. Ja sam jednom jeo u jednom spanskom restoranu nesto sto je izgledalo slicno ovome ali su u pitanju punjene paprike. Piquillo peppers punjene mjesavinom pecenog i pasiranog patlidzana i mljevene svinjetine, a servirano na ovakva dva sosa od kojih je jedan romesco, a drugi ovako neki kremasti. I paprike prvo pecene, pa oguljene od tanke kozice, vrlo ukusno i atraktivnog izgleda.