Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
Gratinirani komorač i pileći meatloaf

pileca-struca.jpg

• +1 8
Posted
On 19.3.2024. at 18:36, Kristalno jasna said:

ne zvuči primamljivo... :D kako se kreću cene na tom ostrvu , apartman za dvoje u septembru, koji je red veličina?

računaj 80e, plus minus, može se naći. to je neki prosek mada neki cepaju i 120 i više.

Posted

hvala, pre neki dan napisali su mi odgovor i u mesindzer, u tvom odsustvu, hvala i njima

Posted

sinoć sam uz vino jeo dimljene papaline iz konzerve kupljene u lidlu. odlične. podsetile su me na one kupljene davno u rijeci crnojevića.

• +1 3
Posted

Te su bile ukljeve.

• +1 3
Posted

ta stara fabrika u rijeci crnojevića je bila jedan od bisera proizvodnje hrane u SFRJ, potpuno se bazirala na ulovu u jezeru - ukljeva, krap - koje su dimili i konzervirali. naravno bilo je neugledno upakovano i dugo jeftino /za to što je/, kasnije kada je došao kapitalizam isti proizvod je bio skuplje prepakovan tako da je delimično postao preskup za stare fanove. nedavno sam video u aromi malu teglicu krapa za oko 600 dinara, nisam je stavio u korpu iako volim taj proces toplog dimljenja generalno, kupovao sam divlje losose tako spremljene po švedskoj. ovo je bila ozbiljna gastro delicija iz konzerve, to je retko bio slučaj u SFRJ.

• +1 3
Posted

Ukljeva = Сарага/е

Nanizana grozdasto na grancicu, sirotinjsko radnicka hrana u rangu sapunjare, potisnuta u drugi plan pojavom konzervi sardine kao luksuznijetm varijante...

Narocito dobra kada se malo podgreje, zapece, na cetinjskoj pijaci u redovnoj ponudi.

• Wub 1
Posted (edited)

suve ukljeve ima i na pijacama na primorju, super je samo je pozeljno da se sprema daleko od naseljenog mjesta ili uz aspirator najnovije generacije.

vec odavno ne kosta kao sirotinjska hrana.

Edited by morgana
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted

Ukljeva bez pratecih mirisa - pivo bez pene, muskotm bez brkova...:D

• +1 1
  • Haha 2
Posted

Upravo jedem dimljene srdele koje pritom čak nisu naročito slane, dao bi kilo ovog grčkog sralja za konzervu ukljeve 

Posted

Ne vidim temu o keksu, pa aj ovde:

20372-015_000_001.png&m=6&q=100

Bem ti kakav keks, uzeh u Maxiju da probam i raspametih se!

• Hvala 1
Posted

now now eating

juneća džigerica sa gvozdenog tiganja. prethodno izgrilovan praziluk i crvena paprika pa sve sjedinjeno, uz krupnu morsku so, soja sos vulgaris kineski i sirup od nara. zelena salata. dezert - halva farsalon /https://www.kalofagas.ca/2011/10/28/halva-farsalon/

za piće - voda.

juče now eating za večeru

san pjer sa gvozdene ploče, prosto izgrilovan pa limun, mulje, krupna so. prilog špageti zatečeni u frižideru od juče, preliveni vrelom vodom pa ubačeni u posudu u kojoj je bio na kockice isečen grilovani /sa iste gvozdene ploče/ plavi patlidžan /božanstven/ sa dosta belog luka, peršuna i začinjen susamovim uljem, soja sosom i sirupom od nara /znam, našo pa zašo/. biber svuda po svemu. divno.

za piće - lozovača sa ledom, presečena ladnom vodom.

• +1 6
Posted

kuking/iting

boranija dinstana sa belim vinom pa zapecena sa rendanim sirom od gore

img_2243.jpg

• +1 3
  • Wub 1
Posted

Povodom 25.3 grčkog Dana nezavisnosti, lokalna taverna krcata preko vrha, čekamo hranu sat vremena ali pretekosmo uz drugare i cipuro... 2x bakaljaros me skordalja /bakalar s belolučenim pireom/, 3x lignje frigane, 1x pomfrit, 1x tikvice frigane, 1x horiatiko salata, 1x zelena, 4 flašice cipura, 2 vode, 2 piva, litar belog na kraju kilo janjećih odrezaka umesto dezerta koji je ipak stigao u vidu portokalopite, kolača od narandže. 135e za junačku pogibiju šestoro. Sade smo se preselili u kafe u luci, cevčimo fredo i stondiramo...

• +1 3