Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

@Eleniko

cherry je pristojan i preko zime

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

slažem se, ako je sa krita. duguljast, ne okrugli.

cherry-tomatoes-crete.jpg?v=1684750984

15 hours ago, aram said:

@makondo
Vrlo jednostavno. Tepsiče poprskati maslinovim uljem. Jedan oveći luk vrste ljubičasti na kolutove poređati na dno. Preko pobacati beli luk iseckan na listiće, količina po ukusu. Složiti odozgo i dva paradajza isto isečena na kolutove, pa sve to opet poprskati maslinovim uljem, posoliti i posuti sa malo origana i ruzmarina. Rknuti u rernu na 200 jedno deset minuta, koliko da, stručni izraz, šljone. Onda poređati odozgo ove filete lososa, posoliti, pobiberiti i posuti vlascem pa vratiti u rernu jedno 20 minuta.

Ja sve tako isto al umesto paradajza na krupnije naseckam komorac i prsnem malo balzamika ozgo. Pa isto za destak minuta ubacim ribu. Isto za prste lizat.

28 minutes ago, adam said:

Ja sve tako isto al umesto paradajza na krupnije naseckam komorac i prsnem malo balzamika ozgo. Pa isto za destak minuta ubacim ribu. Isto za prste lizat.

isto radim i s komoračem, nekad i tikvice, samo malo drugačije začinim onda. u suštini šta mi se nađe to rknem :)

22 hours ago, Shan Jan said:

Znam gde si bio proslog dana :D Najbolji stek u regionu, da bar ja znam.

Bijeljina?

Daj jbt i ja kad odem da vidim to gde komadi hrane drže ovakvu distancu :unsure:

Neskovic pumpa, na kruznom toku kod Kacavende. Odlican Rib eye (Tomahawk i T-Bone su mi bili onako, biftek sasvim dobar). Super im je ukusan i ovaj beli luk sta god da mu rade. Mislim da je @x500 jeo krompir sa tartufima, ni to nije lose ko voli taj ukus. Od soseva preporucujem argentinski i biber sos. Budite samo oprezni ako trazite well done, znaju da donesu komad koji se pretvori u kamen :D Ja obicno uzimam rare, napomenem da ne mora bas krv da curi i bude gospodski :nobles:

B0oLi7s.jpg

tW7iiYx.jpeg

mUuac9A.jpg

11 hours ago, x500 said:

mUuac9A.jpg

Šta je ovo na slici dalje od nas?

19 minutes ago, Ras said:

Šta je ovo na slici dalje od nas?

Brusketa (kose snite bageta za paradajzom, clukom i pestom) pohovana paprika punjena sirom i 2 dve vrste hleba - lepinje i baget sa belim lukom.

Kuku, koliko hrane, sad i ne moram da doruckujem. Za koliko je ovo osoba?¿ (OK sad vidim obnevideo da je za poker).

Edited by Lancia

embed?resid=30485E1F704BB219!30219&authk

embed?resid=30485E1F704BB219!30217&authk

Čorba od celera.

Zelena salata sa rotkvicama i mladim lukom.

Sremuš sa sirom (miks staroplaninske urde i kozjeg sira).

Nisam fotografisao:

Pečeni ćureći bataci sa šargarepom i prazilukom.

Prilog pečeni karfiol u bešamelu sa brokolijem i ruzmarinom.

embed?resid=30485E1F704BB219!30221&authk

Uz kafu, kuglice od indijskih oraha, urmi, lana, susama, kako praha (sve izblendirano) punjene kikiriki puterom.

https://youtu.be/0wNJSPSHedk?t=128

Edited by Ras

Doruckujem przenice u ponoc + rotkvice i kiselo mleko :eat2:

Jedem hleb, dzem i luk.

Deluje sasavo, ali nije lose.

Naravno domaci dzem, bez secera, ovo kupovno ne racunam u dzem.

Edited by brusli

Mozda ne izgleda na oko, na ukus je fenomenalno. Doslo prolece :). Musaka sa tikvicama, prilog neki zelenis salata.

IMG_20240305_162800.jpg

• Popular Post

embed?resid=30485E1F704BB219!30235&authkembed?resid=30485E1F704BB219!30234&authk

embed?resid=30485E1F704BB219!30233&authk

Tortilja, premazana kikiriki puterom (trebalo je da to bude tahini, ali sam prevideo da mi je u tegli preostala nedovoljna količina) u koji je umešan kakao i med. Premazana tortilja se greje na tihanju, napuni bananom isečenom na slajsove i lešnicima, pa presavije na pola. Ako je potrebno cela presavijena tortilja se može okrenuti da se zapeče i ta strana.

Posluženo sa malo šećera u prahu (ukras, realno nepotrebno) i svežim borovnicama.

Edited by Ras