June 14Jun 14 Disclosure Day Mlako, prazno, pravljeno za najširu moguću publiku. Pita me sin za ocenu, kažem 3- (od 5). Pričam mu o Spilbergovoj karijeri, novom holivudu i uticaju francuskog novog talasa, nabrajam mu najbolje sf filmove. Boljih od ovog ima na stotine.
June 14Jun 14 Goya in BordeauxPamtim delove filma od ranije i nije nemoguće da sam ga već gledao, međutim, kartaroškim rečnikom, došao mi je kao kec na deset nakon nedavne posete Prado muzeju.Saura i u ovom svom filmu priča u slikama (epizodama), koristi stilizacije (kulise, igru svetla i senke, boje... Storaro) koje oživljavaju Gojine slike, uz uobičajeno izvanredan izbor prethodno komponovane i originalne (Roque Banos) muzike.
June 15Jun 15 Backdoors, sinoc u bioskopu. Nisam bas skroz skapirao sta, kako i zasto se desava 🤣Ali je interesantno uradjeno, mozda potrazim seriju/igricu.
June 15Jun 15 Popular Post 1 hour ago, jms_uk said:Backdoors, sinoc u bioskopu.Ostavi sledeci put imdb link a ne da guglam ovo na poslu...Plus si verovatno mislio na backrooms.
June 15Jun 15 3 hours ago, bags said:Ostavi sledeci put imdb link a ne da guglam ovo na poslu...Plus si verovatno mislio na backrooms.Jesam, izvini 🤣
June 15Jun 15 Posle mnogo godina ponovo "Dead zone", i ponovo ostao zadivljen, pre svega vokenovom glumom.Ostaje zal sto serije tada nisu bile u modi, verujem da bi tandem kronenberg-voken iz ovog materijala izvukao jednu antologijsku mini seriju od 3-4 epizode.P.s.Jedno od najludjih samoubistava u istoriji kinematografije je deo ovog filma. Edited June 15Jun 15 by Drako
June 16Jun 16 https://www.imdb.com/title/tt0094959/Odličan. Sličnu temu ali na drugačiji način je nedugo zatim odradio Kasovic sa "La Haine". Naravno ovo nije kult kao Mržnja ali je problematika u osnovu ista.
June 16Jun 16 1 hour ago, Lo Zingaro said:The CommitmentsRado sam odgledao ovaj filmic nakon 35 godina.Sto filmic? Filmcina.
June 16Jun 16 43 minutes ago, Lancia said:Sto filmic? Filmcina.Pa tako sam ga dozivljavao u bioskopu pre 30ak godina. Realno za danasnju kinematografiju je "Gradjanin Kejn".Inace ceo dan u ofisu pevusim "Chai chain chain..."