June 10Jun 10 https://www.imdb.com/title/tt0051047/Jedan od najboljih ako ne čak i najbolji western B produkcije.
June 10Jun 10 HRT je nekada nedeljom uvece imao termin za te starije, a relativno manje poznatije vesterne, a Budd Boetticher bio vrlo zastupljen u izboru njihovog filmskog urednika. The Tall T je jedna od prvih adaptacija prica Elmora Leonarda, sto me je inicijalno i privuklo da pogledam.
June 11Jun 11 Danas gledajuci ove filmove iz 40ih pomislim da sam ih vecinu i gledao pre 40ak godina a kada sam ih gledao bili su 40ak godina stari. Tada su mi izgledali kao nesto snimljeno 100 godina ranije a sada tek shvatam koliko je u sustini 40 godina jedan kratak period. Edvard Robinson razbio u ulozi negativca a Bogi otaljao posao bez greske u nesvakidasnjoj ulozi obicnog coveka, ratnog veterana razocaranog u posleratno americko drustvo koje ga je pretvorilo u cinika. Zanilmljivo i podsecanje sta je Kuba bila u to doba i kakav se sve americki sljam nije skupio u njoj i kakvu je sudbinu danas docekala.
June 11Jun 11 10 minutes ago, Lo Zingaro said:Danas gledajuci ove filmove iz 40ih pomislim da sam ih vecinu i gledao pre 40ak godina a kada sam ih gledao bili su 40ak godina stari. Tada su mi izgledali kao nesto snimljeno 100 godina ranije a sada tek shvatam koliko je u sustini 40 godina jedan kratak period. Edvard Robinson razbio u ulozi negativca a Bogi otaljao posao bez greske u nesvakidasnjoj ulozi obicnog coveka, ratnog veterana razocaranog u posleratno americko drustvo koje ga je pretvorilo u cinika. Zanilmljivo i podsecanje sta je Kuba bila u to doba i kakav se sve americki sljam nije skupio u njoj i kakvu je sudbinu danas docekala.On a more serious note- odgledao Hjustonovo blago Sijera Madre. Jedva izboksovao sa studiom da se snima na lokaciji, negde u pripizdini u Meksiku što je bio pun pogodak jer skoro pa možeš da osetiš prašinu i znoj. Jedna od najboljih Bogijevih uloga.
June 11Jun 11 1 minute ago, pariah said:On a more serious note- odgledao Hjustonovo blago Sijera Madre. Jedva izboksovao sa studiom da se snima na lokaciji, negde u pripizdini u Meksiku što je bio pun pogodak jer skoro pa možeš da osetiš prašinu i znoj. Jedna od najboljih Bogijevih uloga.Poslednji put ga gledao pre 20ak godina ali i njega sam skinuo. Btw, skinuo sam s neta preko 200 filmova u poslednjih 7 dana (planiram najmanje 500) i stavljam u arhivu pa polako dok disem imacu sta da gledam.
June 11Jun 11 11 minutes ago, pariah said:Bogami domaćinski. Bojiš se da će nestati neta? Pa recimo da mi niko ne garantuje da ce sve biti ovako na izvol'te za 5/10 godina. Po jedan hard disc i 100ak probranih naslova za svaku deceniju od 30ih do 80ih i miran sam sta god da bude.
June 11Jun 11 2 hours ago, Lo Zingaro said: Zanilmljivo i podsecanje sta je Kuba bila u to doba i kakav se sve americki sljam nije skupio u njoj i kakvu je sudbinu danas docekala.
June 11Jun 11 kad vec spominjete hemfrija meni je on mozda najomiljeniji u in a lonely place nicholasa raya iz '50-ehttps://www.imdb.com/title/tt0042593/mediaviewer/rm4200423424/?ref_=ext_shr_lnk
June 11Jun 11 Danas sam se baš nagrdio sa filmovima u ovo usrano popodnePrvo Mortal Combat 2 - koji je pretenciozno CGI sranje, sa sve onim mučenim Carl Urbanom kome baš zapadaju kojekakve holivudske koske Onaj trejdmark potez Džonija Kejdža kad mlatara rukama me je bukvalno naterao da ispljunem kokice. A Rajden izgleda ko debeli nakupac. sa Kalenić pijace, što bi reko pokojni Radmilović Onaj prvi deo iz 21ve je bukvalno oskraovac u odnosu na ovo sranje. A pošto mi to nije bilo dovoljno pustim Majkla. Šta je režiseru kalibra Fukue trebalo ovo sranje - meni nije jasno. Prvo film je morala da odobri porodica Džekson, a drugo glavna uloga je otišla Djeksonovom sestriću (koji je ruku na srce dobro odigrao, pun intented) što ja, naravno, nisam znao pre početka filma (da sam znao nikad ne bi pustio) - i naravno da je film najstrašnija bulja. Nigde droge, nigde pedofilije, nigde Van Halena i Sleša, nigde ništa - tunjavi Petar Pan koga ćalko nemilosrdno taslači ceo film a on bi samo da bude umjetnik. Realniji bi bio film o porodici Milošević da je scenario pisala Mira Marković.Plus, ja ceo film nisam mogao da se otmem utisku da svi glumci nose nekakve maske ili proteze na licu - toliko su mi nešto bili izobličeni da nisam prepoznao dobrih pola sata Majlsa Telera. PS uloga La Toje Džekson je cirkus. To treba stati pa gledati. Mislim da ni jednu reč nije izgovorila ni u jednoj sceni debelih dva sata. Bukvalno su mogli da postave braon vitrinu. Dženet Džekson nema ni u naznakama.
June 12Jun 12 Masters of the universe iliti Gospodari Svemira 2026.Meni se ovaj film nimalo nije dopao. Previše je bilo kuvara u scenarističkoj kuhinji i to se oseća kroz čitav film. Sva jaja su položili u marvelov hi hi hi, humor koji ne staje. Nemate pauzu posle jedne šale, koja možda i uzme i izmami jedan suvi osmeh, nego samo trpaju i trpaju. Pa šta prođe. Problem je što su uradili klasičan herojev put film, od nule do heroja i kao to traženje sebe i da film zapravo ima šta da kaže o toksičnoj muškosti i šta se očekuje od dečaka i muškaraca. I sve vreme vam signalizira da je to sve čestito. A iz aviona se vidi da su napravili samo jednostavan blokbaster, dobri protiv loših i da akcija bude na nivou, bio bi ovo jedan mediokritetan film koji može da se gleda. I da, to kopiranje koje je sigurno Matel tražio, da bude maltene iz Barbi filma, jer u neku ruku Adam-Himen je ublažena verzija Kena iz tog filma. Ali ne možeš primeniti nešto što je uspelo u Barbi, jer prvo Galicin nije Gosling, a kao drugo, ponavljanje nečega što je moglo da se primeni u tom filmu je lenjo prepisivanje domaćeg zadatka.Za film od 200 miliona, na momente deluje veoma jeftino kada su u pitanju lokacije, iako ima dobro izrežirane scene akcije. Ujedno neki efekti i vozila deluju loše renderovane i podsećaju na neke rane animacije i to baš bode oči. Himenu često se vidi perika, i to ponajviše kada se baca svuda dok se "bije".Jedino što se baš ističe jeste to što je kostimografija veoma dobra i verno prenešena sa igračaka u formi filma. I Trevis Knajt ume da izrežira scene akcije, i koristi kadriranja iz raznih stripova i čak i animea da bi se te scene primile kod publike i da kažete, solidno je to.Sama Eternija je nekako siromašno prikazana, ima par prelepih statičnih kadrova koji pokazuju zamak Sive Lobanje i Skeletorovu Zmijsku planinu, koji deluju na omote hevi metal albuma. Ali to su baš retki trenuci da nešto zasija.Što se tiče glumaca ovaj batica što glumi Himena, Nikolas Galicin je korektan. Dali su mu najgori mogući materijal da glumi debilka, ali kada film dođe do Himena, voli ga kamera. Mada ako moram da budem iskren, morao je biti više nabildovan i mišićav, to mi je jedina zamerka jer mora da bude gromada. Presmešno mi je što u početku kriju da je vežbao i nosi džinovsku odeću, da sakrije sve te mišiće. Idris Elba je standardno simpatičan, ova devojka što glumi Tilu je samo mekgafin da dovede Adama nazad u njegov univerzum. Većinu zlikovaca glume razni glumci pod maskama i oni su ok, ali to je više do maski nego do njih, jer skoro da i nemaju nikakav tekst.Hoćete da čujete šta je ispalo korektno? Džared Letov Skeletor. Da, nikada nisam mislio da ću za njega napisati da je uspeo da učini da mu uloga bude podnošljiva. Ovo nije skidanje prvog Skeletora, niti omaž Langelinom i kasnijim iteracijama. Leto je uspeo da ubaci dovoljno Skeletorovih dramatičnih i gej momenata, sa sve onim you bub. Jedino što je čudan izbor što mu je glas modifikovan i što je tipično engleski. Eto, nije uspeo i ovaj film da potopi kao mnoge franšize u kojima je, pa nije glumio zasigurno.Predugačak je film , mogli su komotno četrdeset minuta da krate i da neke scene i podzaplete izbace i film bi tekao mnogo bolje.Danijel Pemberton nije uradio najsjajniji posao sa muzikom. Glavna prominentna tema jeste pamtljiva i kasnije kada uleti Brajan Mej sa gitarom, ali naspram njegove muzike za Supermen film, mnoštvo pesama je zaboravno i nekako ne dolaze do izražaja u određenim scenama.Voleo sam Himen igračke kada sam bio klinac, imao sam ih barem 5, 6 komada. I prvu animiranu seriju sam gotivio jer tada nije bilo boljeg sadržaja, osim nindža kornjača, ali ako ćemo iskreno za oba IP, sve te serije i filmovi su pravljeni kao džinovske reklame da bi se prodavale igračke. Tako može da se tretira i ovaj film. Džinovska reklama za novu seriju igračaka, koka kolu i najgore od svega Amazon.Verovatno sam pogledao previše Marvel filmova (i jesam, ispratio sam do onih sa Brolinom do kraja, i GOTG3) i ovako nešto bi mi bilo zanimljivo tada u vreme kada su oni razvijali svoj univerzum. Malo je razočaravajuće da imaju tolike resurse i da su opet zbrljali, a mogli su da naprave sasvim gledljiv avanturistički film koji slave te igračke i lika. Međutim odabrali su sprdnju i čak i osećaj sramote i ubacili su čitav podtekst o tome kako je Himen zapravo gej i da je ovo njegovo buđenje. Pa ko voli neka izvoli.
June 12Jun 12 Odgledao sinoc u polupraznoj bioskopskoj sali. Jeste da je u isto vreme isla i "nepropustljiva" utakmica izmedju Meksika i Juzne Afrike, ali sam ipak ocekivao punu salu s obzirom da je film izasao samo dan pre. Ocigledno da je nove generacije ne "osecaju" film na isti nacin kao mi matorci u njihovim godina. Steta, jer ovo je jedan od onih filmova zbog kojih bioskopske sale i dalje postoje. Film mi se svideo i na trenutke sam osetio nostalgicni vajb Spilberga iz "Bliskih susreta... i ET-a" i koji sam po sebi opravdava cenu bioskopske karte. Prica je relativno jednostavna ali zanimljiva. Emili Blant izgleda kao skoro izoperisana, pogotovo usne i to mi obicno smeta kad gledam filmove, ali u ovom slucaju se dobro uklopilo u njenu "izvrnutu" ulogu.Moj glas 7,5/10
June 13Jun 13 Keln 1975 - o organizaciji čuvenog koncerta Kita Džereta od strane klinke Vere Brandes. To je bila ludačka tureneja po Evropi gde je Kit svako veče svirao nešto drugo, a do tada neobjavljeno. Momenti puke inspiracije i kreacije. Samo je koncert iz Kelna snimljen i postao je najprodavaniji koncert nekog pijaniste u istoriji. Filmić je boza, ali ono što može biti dobra stvar je da nekog zainteresuje da malo zagrebe po džez muzici.