Friday at 09:095 days The Last Viking - Jensen, Mikkelsen i Kaas ponovo na okupu za jos jednu uvrnutu crnohumornu pricu. Svi glumci su odlicni, ali Mads prednjaci, majstor transformacije..
Friday at 13:445 days "The Way We Were" (1973) prvi put u životu.Mislim da treba da prestanem da gledam filmove snimljene nakon 2000.
Friday at 14:185 days 27 minutes ago, pt 2.0 said:Mislim da treba da prestanem da gledam filmove snimljene nakon 2000.Da ti kazem i kod mene to polako postaje slucaj sve vise. Makar kad je Holivud u pitanju. Ima naravno izuzetaka (i to dosta), ali uvek kad odgledam nesto matoro pitam se posle sta ima da gledam ova moderna sranja uopste.
Friday at 14:245 days 2 minutes ago, Sludge Factory said:Da ti kazem i kod mene to polako postaje slucaj sve vise. Makar kad je Holivud u pitanju. Ima naravno izuzetaka (i to dosta), ali uvek kad odgledam nesto matoro pitam se posle sta ima da gledam ova moderna sranja uopste.Potpuno sam zaboravila kako izgleda mirno snimljen film. Film koji te ne bombarduje senzacijama tako da ti ne preostaje resursa (emotivnih, intelektualnih, vremenskih) da spokojno obrađuješ ono što si doživeo gledanjem. Film koji ti stimuliše mozak umesto da ga proždire.Bukvalno mi se duša odmorila gledajući ovaj film.
Friday at 14:275 days Just now, pt 2.0 said:Potpuno sam zaboravila kako izgleda mirno snimljen film. Film koji te ne bombarduje senzacijama tako da ti ne preostaje resursa (emotivnih, intelektualnih, vremenskih) da spokojno obrađuješ ono što si doživeo gledanjem. Film koji ti stimuliše mozak umesto da ga proždire.Bukvalno mi se duša odmorila gledajući ovaj film.Mozda ovde lezi deo problema.
Friday at 14:335 days I posle neko hvali Nolana i njegovu reziju. Taj ne bi snimio miran film da mu zivot zavisi od toga.
Friday at 14:405 days 6 minutes ago, Jimmy Kowalski said:I posle neko hvali Nolana i njegovu reziju. Taj ne bi snimio miran film da mu zivot zavisi od toga.Mene je prvi Betmen, kog su tada svi onoliko hvalili, dosta umorio baš iz tog razloga, tj nije mi bio ni blizu hajpa koji je postojao oko njega.
Friday at 14:595 days Nolan je za neke druge moderne miran kao Tarkovski, ali jeste vise frentik nego matoriji filmmejkeri. Betmeni su tu najgori primer, oni su bas jurisni, Memento je recimo nesto mirniji, Insomina, pa i Interstelar donekle. Dankirk i Openhajmer su negde izmedju, ali naginju vise ka ludijanju. Tenet, Inception isto.
Friday at 15:215 days Od Nolana sam gledala Memento (i baš baš BAŠ gotivila taj filmić), Inception (smorio me) i Openhajmera (pristojno odrađen film, dopao mi se). Ostalo, koliko vidim na IMDB i koliko se sećam - nisam gledala.(Na stranu što ne dobacujem do toga kako se iz komentara o nečem krajnje ličnom "više volim jagode od trešanja" izvodi komentar "aha, ispada da trešnje nemaju vitamina" misaoni put, ali - ne moram ja ni sve da razumem.)
Friday at 15:395 days Sinoc naletim na tv na Quo Vadis (gledao sam to kao klinac, posle sam i knjigu procitao i nisam gledao bas bas dugo, sigurno 25 godina) i odgledao samo jednu scenu i bas mi je to palo na pamet, koliko sve ide polako, u smislu da su kadrovi staticni, dijalog u ovoj konkretnoj sceni dugacak i kako je publika nekada to gledala masovno, da je to bio neki tempo kojim se prica prirodno upijala i da joj to nije bio problem, nisu filmovi propadali na boks ofisu, naprotiv. Prosto su ljudi bili naviknuti na drugaciji tempo. Ne odradjujem se sad vrednosno prema tome, samo konstatujem. Edited Friday at 15:425 days by Sludge Factory
Friday at 15:465 days 5 minutes ago, Sludge Factory said:Sinoc naletim na tv na Quo Vadis (gledao sam to kao klinac, posle sam i knjigu procitao i nisam gledao bas bas dugo, sigurno 25 godina) i odgledao samo jednu scenu i bas mi je to palo na pamet, koliko sve ide polako, u smislu da su kadrovi staticni, dijalog u ovoj konkretnoj sceni dugacak i kako je publika nekada to gledala masovno, da je to bio neki tempo kojim se prica prirodno upijala i da joj to nije bio problem, nisu filmovi propadali na boks ofisu, naprotiv. Prosto su ljudi bili naviknuti na drugaciji tempo. Ne odradjujem se sad vrednosno prema tome, samo konstatujem.bas na tu temu"I was adamant about not doing television, because I didn’t want to do anything that was too homogenized or that was like everybody else. And my son sat me down during COVID, and he showed me “Breaking Bad.” I began to see that the actors in that show were afforded the luxury of time to tell their story. I saw Bryan Cranston staring at a suitcase for what seemed like minutes. I couldn’t take my eyes off him, and all he was doing was staring at a suitcase, and it occurred to me that you can’t do that in movies: You don’t have the time. I thought, maybe with an eight-hour narrative I can start planting seeds for a character that can bloom into something that I don’t have the luxury of time to do in a movie. That was the main attraction."
Friday at 16:045 days 1 hour ago, Filozof manijak said:A drugi Betmen, kakav ti je bio?Dobar, ali isto prehajpovan, njegov status mi nije jasan. Ogradiću se da sam ga odgledao tada, samo jednom, pa mi se mišljenje možda promeni kada budem nekad odgledao opet. Ali nisam siguran da ću ga smatrati jednim od najboljih ikada. Ne bežim od toga da možda debelo grešim.