Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Gladijator 2

Odlican film, bolji od prvog dela

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Kakva bonbonica od filma. Ne mogu da preporučim dovoljno...

003_Ballad_1080x1600_DigitalPayoff_V2.jp

Novi jack ryan

Judge Judy Eye Roll GIF

Edited by mustang

Auh, kakav tri ov a kajnd! Stosenokaze, sve smo blizi fles rojalu, jelte. Ma o cemu ja mumlam? O, Polu Nasiju iliti grofu Valdemaru Daninskom, iliti El Hombre Lobou, iliti Wolfmanu!

OIP.W9d2Xc4muiBjS5Ge_coB6wHaFj?pid=Api&h

Samo kratko, ja sam za Nasija prvi put cuo relativno skoro, kada sam bindzovao horore iz 1980 godine, pa je prvi film sa njim u glavnoj ulozi zapravio bio jedan drugi, pod imenom Human Beasts, da bi potom usledio i 8mi nastavak (od 11, mada je Nasi celog zivota tvrdio da postoji 12 filmova, a niko taj, drugi u seriji, koji je kobajagi bio snimljen u Parizu 1968. godine, nije video) serije o Daninskom pod nazivom Noc vukodlaka. Kada sam gledao taj prvi film sa svinjama i jakuzama (da, da, nas Nasi je super agent 008 koji jebe cerku bosa jakuza, vara ih za neke dijamante, ubija jakuze ko muve, ribu ostavlja na suvom, i ranjen bezi na neki ranc gde ima i svinjca, kada zapravo horor pocinje u poslednjih pola sata filma). Prvo sam bio sokiran. Ko je ovaj debeljko koji je umislio da je Alen Delon pa mu super picke padaju u narucje (to ce biti jedan od tropova svih Nasijevih filmova), da bih onda bio sjajno sokiran krajem filma i brutalnim nasiljem, jeri svinje! I onda sam se navukao na Nasija ko muva na govno. Da cu postati Nasijev kultni sledbenik, gledanje sjajnog, i ponajboljeg filma u seriji o Valdemaru, Noc vukodlaka, samo je potvrdilo.

U prethodinh par godina, ja sam pogledao desetak, sto cini samo frakciju od 86 filmova koliko je Nasi snimio u svojoj bogatoj karijeri (koja ukljucuje i krimice i dokumentarce i drame, a za koje ja bas nisam zainteresovan). Na broju do ovog vikenda bili su pored ova dva navedena: The Devil's Possesed, The Blue Eyes of the Broken Doll, Hunchback of the Morgue, Vengeance of the Zombies, The Hanging Woman, Horror Rises from the Tomb i Panic Beats; a tu su jos i filmovi iz serije o Valdemaru: The Werevolf and the Yeti i The Beast and the Magic Sword.

I tu sad dolazimo do one trojke s pocetka price. Dumskrolujuci nesrecni jucjub, naleteh prvo na gadnu piratsku kopiju filma Dr Jekyll and the Wolfman. Srecom po mene, odmah mi se pojavila preporuka za Creature Feature predstavu istog filma, sa boljom kopijom, pa se odmah prebacih. Jedini problem sa ovom verzijom je taj sto su scene gde su ubistva zemskinja i uopste nude scene zamenjene katovima gde toga nema, pa se vidi razlika u kvalitetu. Sta reci o samom filmu? Opste ludilo! Ako ne znate ko je i sta je Valdemar Daninski, rec je o ukletom noblemanu poljskog porekla koji iz raznih razloga nosi prokletstvo vukodlaka (zli predak saradnik djavola, ciganske cini...), dok je on u slobodno vreme super lik koji obozava da pomaze ljudima i trazi naokolo iskrenu ljubav koja ce ga osloboditi prokletstva time sto ce ga ubiti srebrnim hicem/srebrnim bodezom. Jedino odstupanje od toga vidimo u Jetiju, gde ga ljuba spasava od jetijevih ljutih rana na kraju (ups, spojler), stavljajuci mu tibetanske ljute travke. Uglavnom, i ovde imamo Daninskog, usred moderne Transilvanije u Madjarskoj (!!!), gde u Bogu iza ledja zaboravljenom selu dolazi neki Imre sa zenom engleskinjom. Koji imre? Koga briga, vazno je da je janos pecaros, i da ima mrtve roditelje koje bas mora da vidi jeri plot. I tako on odlazi tamo na odmor sa zemskom, biva ubijen od lokalnih seljacina, a zemska spasena od, pogadjate, Daninskog, u koga se ova zaljubljuje 3 minuta kasnije, saznaje da pati od likantropije i odvlaci ga nazad u london e ne bi li mu pomogla. Ako se pitate kakve veze Dzekil ima sa vukodlakom, konacno dolazimo do toga. Naime, u uvodnoj sekvenci, pojavio se neki lik na dveipo sekunde i otisao, da bi mi konacno saznali da je on Henri Dzekil, unuk onog Dzekila, i koji je tajno zaljubljen u zemsku sad vec pokojnog Imrea pecarosa, a nove ljube vuceve. I kao svaki simp, pristaje da pomogne time sto ce da ubrizga serum svoga dede, pretvarajuci Daninskog u Hajda, pustajuci Hajda da prebije Vukodlaka, da bi mu potom dao protivotrov, i cica mica i gotova prica. Hau jes nou. Uglavnom, kao sto to obicno biva, ne prolazi sve kako treba, pa imamo Hajda po londonu sedamdesetih obucenog u viktorijanku odezdu! Ne moze ludje! Uglavnom, zavrsetak je vise nego urnebesan!

https://www.youtube.com/watch?v=lYdj0m20aJ0

I taman sam pomislio, uh, bilo je zadovoljstvo skrecovati s liste joste jednog Valdemara, kad ono mi iskoci na jucjubu Valpurgisjke noci, koje se ovde znaju vise kao Werevolf vs. The Vampire Woman. I sad, ja gledam ovaj film, i nesto mi poznato. Ista lokacija, skoro isti scenario, slicne glumice... I skapiram da posto je ovaj film prethodio Dzekilu, da je Nasi samo izreciklirao plot i iskoristio lokaciju za film uz nesto, iako ne mnogo, zamenjen dijalog. Gledajuci barabar ova dva filma, skoro upola se poklapaju, ako ne bas liniju po liniju, a ono scenu po scenu. Iako je to malo pokvarilo utisak, vise mi je pokvario utisak losa kopija i secenje nude scena da bi opstalo na jutjubu (opet, jutros pre nego sto sedoh da kuckam, naleteh na spansku verziju gde su pustili ceo film, a skakljive delove pokrili ala anime). Ovde namesto ljubavnog para imamo studentkinje u potrazi za grobom poznate vampirice, jeri teza. Grob se, naravno nalazi na pljuvomet od dvorca Daninskog, koji ih prima kod sebe i njegove lude sestre (da li je ona bitna za plot? naravno da nije, ali je tu). Grob, iako stoji tu vekovima, i niko ne zna gde se nalazi, biva pronadjen u roku od odmah ako ne i sad, otkriven a riba biva posecena a krvca vruca vraca vampiricu u zivot koja ovu koja je ozivela, da bi joj se primereno zahvalia, pretvara u vampiricu! S druge strane, druga studentkinja, koja je ostala bez prijateljice/vampirice, sada postaje, pogodili ste, verna ljuba Valdemarova, i zajedno krecu u vampire hunting, hel jea! Prvo strada njena tek prevrnuta vampirica, ah danak neiskustvu, da bi na kraju imali sudar vampirice, zombija i vukodlaka jedan na jedan na jedan, u kojem vukodlak izlazi kao pobednik, a nasa studentkinja, u poslednij sceni s srebrnim krstom/nozem u rukama nabija Danisnkog u ledja!

Al ne lezi vraze, kao ceri on d top ov d kejk, dolazi nesto zvano The Legend of El Hombre Lobo, je kratki film, tibjut Polu Nasiju. Rec je o fan filmu, dugom jedva 40 minuta i moram priznati da sam bio prilicno impresioniran, s obzirom da je budzet bio samo oko 5000$! Momci su u principu uzeli i preradili scenario upravo ova dva pomenuta filma i predstavili ih na svoj nacin. Da sam gledao ovo ranije, verovatno ne bih cenio ovako visoko, ali s obzirom da se sve lepo poklopilo, fan film je bas dosao kao lep dodatak i jos lepsa posveta Nasiju. Preporuka!

Edited by Њујоркер
edit: eh, da. sto se tice fles rojala, ostala su mi dakle jos 5 filmova o Daninskom da smazem. Prva tri, i poslednja dva. Videcemo kojim cemo redom:)

gledala sam divan film na fff (festival filozofskog filma 🙄😂), mađarske rediteljke ildiko enyedi.

film-silent.jpg

u filmu se naizmeničmo smenjuju priče o tri botaničarke iz različitih epoha: ona iz sadašnjosti (podočnjakinja seidoux wub) proučava komunikaciju između ljudi i biljaka na molekularnom nivou, buntovna studentkinja iz '70-ih postavlja prethodnicu tog istraživanja na jednom osetljivom geranijumu, i ambiciozna pametnica koja se na početku proslog veka bori protiv mizoginije na univerzitetima i postaje prvi ženski student, paralelno otkrivajući veštine fotografije, slikajući biljke i sebe georgia o'keeffe stajl. u muškoj ekipi dominira moj voljeni tony leung kao introvertni neuronaučnik zarobljen na kampusu marburškog uni za vreme kovid karantina, u čijoj se botaničkoj bašti nalazi velelepno žensko stablo ginko bilobe, koje je ustvari glavni protagonista filma.

cuje se vagner, recituje se gete, ima i pobunjenih studenata, a kroz odjavnu špicu tokom koje blixa bargeld takođe peva getea, ređaju se latinska imena desetina biljaka koja se pojavljuju u filmu, ravnopravno sa ostalim glumcima.

Edited by bey

54 minutes ago, bey said:

gledala sam divan film na fff (festival filozofskog filma 🙄😂), mađarske rediteljke ildiko enyedi.

film-silent.jpg

u filmu se naizmeničmo smenjuju priče o tri botaničarke iz različitih epoha: ona iz sadašnjosti (podočnjakinja seidoux wub) proučava komunikaciju između ljudi i biljaka na molekularnom nivou, buntovna studentkinja iz '70-ih postavlja prethodnicu tog istraživanja na jednom osetljivom geranijumu, i ambiciozna pametnica koja se na početku proslog veka bori protiv mizoginije na univerzitetima i postaje prvi ženski student, paralelno otkrivajući veštine fotografije, slikajući biljke i sebe georgia o'keeffe stajl. u muškoj ekipi dominira moj voljeni tony leung kao introvertni neuronaučnik zarobljen na kampusu marburškog uni za vreme kovid karantina, u čijoj se botaničkoj bašti nalazi velelepno žensko stablo ginko bilobe, koje je ustvari glavni protagonista filma.

cuje se vagner, recituje se gete, ima i pobunjenih studenata, a kroz odjavnu špicu tokom koje blixa bargeld takođe peva getea, ređaju se latinska imena desetina biljaka koja se pojavljuju u filmu, ravnopravno sa ostalim glumcima.

wub ovo na kraju je presudilo, gledacu. Da, i Seydoux heart

Edited by Lancia

Necu da gledam ako se ne pojavljuju foraminifere i velvetchia mirabilis sa ginkom

Edited by 3opge

1 hour ago, Lancia said:

wub ovo na kraju je presudilo, gledacu. Da, i Seydoux heart

wub

samo nemoj posle da bude da nisam rekla da traje 2 i po sata i da se ništa ne dešava :D

57 minutes ago, 3opge said:

Necu da gledam ako se ne pojavljuju foraminifere i velvetchia mirabilis sa ginkom

e, nema to, al ima sperma od ginka, možda te to zadovolji :)

Odgledao u kucnoj radinosti Mortal Kombat II. Sasvim lepa voznja, mogli su samo malo vise legendarne muzike da iskoriste. Karl Urban izdominirao.

izašao na kioscima?

Just now, goofs said:

izašao na kioscima?

Da, odavno, Neki RIP sa biskopske verzije.

Backrooms - bolje je nego što sam očekivao. Tenzično, na momente nestvarno i umesto strave unosi jaku jezu i neprijatnost. Odličan režiserski debi mladoog youtube koji je od kripipaste prvo napravio svoj youtube serijal, koji je možda po mom ličnom mišljenju bolji i od samog filma, jer se vidi da je koristio razne praktične cake i poigravao se sa formom. I ovaj film u neku ruku je zapravo to, pomaljanje nečega novog u holivudskom sistemu i horor žanru kojem je prekopotrebno resetovanje. Ako uspe, radovao bih se nastave serijal.

Gledao sam Grinevejev Nightwatching, o Rembrantu i pravljenju slike Noćna Straža. Glavni junak u svakom Grinevejevom filmu je Grinevej, s tim se prosto pomiriš u startu. To mi ni malo ne smeta, ima mnogo gorih glavnih junaka. Dijalozi su mi fantastični, kao i atmosfera. Prvo, ono kad Rembrant pita Saskiju kako bi ispričao boje rečima nekome ko je slep, pa se sete krvi i kao eto crvena je prvo tečna, pa čvrsta. Crvena je čvrsta. Pa žuta, gleda mokraću dok piša i kaže žuta prvo ne miriše baš loše, al kad odstoji smrdi. Žuta mora stalno da teče, žuta je tečna. To je tako, on zna šta priča. Drugo, ceo odnos prema slici. Nema poznatije i bolje slike sa glupljom temom - neki bogatuni koji izigravaju gradsku miliciju, kobajagi tough guys. Pompezni, bahati fićfirići koji se učipuju da plate da ih neko naslika. Nema ništa lepo da se kaže o tom društvu uopšte - teror nad starosedeocima u kolonijama, zanatski esnafi imaju geligiozni status, novac je jedini bog. A ta milicija je bože sačuvaj. Tako da je sprdnja validan pristup projetku, Ne sastoji se baš samo od sprdnje, al meni ne bi smetalo i da se sastoji. Rembrant (sjajno ga odigrao Martin Frimen, hobit) je naizgled jedan zajebant, ali zapravo je pun potisnutog besa. Ali uspeo je da istera svoje, to je umetniku najbitnije. Nema veze da li se stvarno tako desilo, ili nije, slika definitivno ima čudnan i provokativan pistup i gomilu detalja koji ukazuju da nešto nije u redu. Film je mali pogled na temu o kojoj definivno treba govoriti. Možda je ovaj film pravo mesto za to. Plus, ima mnogo humora, sniman je božanstveno, nije komplikovan i nije cheesy. Ima sjajnu atmosferu, i apsoluno Peter Greeneway estetiku. Ko ne voli tu estetiku, nije za njega, al ja sam se baš sjajno proveo.

https://www.imdb.com/title/tt0446750/