Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

8 hours ago, Amos said:

Nisam čuo, ali ako ima Dredd u drugoj verziji glasaću gledaću ga!

Vredi, veruj mi, ludilo od filma!

To je ovaj, da ne bude zabune:

IMDb
No image preview

The Raid: Redemption (2011) - Reference view - IMDb

The Raid: Redemption: Directed by Gareth Evans. With Iko Uwais, Ananda George, Ray Sahetapy, Joe Taslim. A S.W.A.T. team becomes trapped in a tenement run by a ruthless mobster and his army of killers
  • Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Odgledah tek sinoć Sirat.

Prva polovina filma i djene-djene, kreira neku mističnu atmosferu, fotografija je predivna a gluma ok. *

A onda kreće druga polovina filma koja je prosto - neopisivo glupa sa raspletom koji je najgluplji mogući. isuse

Podsetio me na neke domaće filmove iz 70tih i 80 tih u kojima je rasplet bio slično izvodjen - nemamo pojma kako da završimo pa ajd prosto da pobijemo sve glavne junake

*da ne vinišem previše sada, al npr 50ogodišnji rejveri koji iz nekog razloga organizuju partije po afričkim vukojebinama sa sve onim invalidima su mi bili onako watafak momenat.

Nisam još, ali posle oskara sinoć od svih sa liste prvi će se gledati pobednik.

Ranije smo imali i temu, ali izgleda da to više nije interesantno.

Evo C/P, čisto da imamo brzi pregled.

image.png

Naišao sam na odličan YMS-ov review svih nominovanih. Iako se ne slažem sa njim u vezi Sinners u smislu koja je bolja polovina filma i slično, a slažem za Frankenštajna, bio mi je koristan za neki review svih nominacija. I zaista mi je približio One Battle After Another i sada želim da ga pogledam. Od ono malo što sam video, mada je možda samo lepo bilo upakovano, Šon Pen pokidao tamo. Inače nasmejao sam se kada sam video da je F1 dobio za najbolji zvuk samo zato što je ovaj lik rekao - glasan je film a to akademija voli.

Imamo temu za OBAA, ono, ljudi mahom nisu oduševljeni. Meni je ova pobeda wtf, doduše i oskari su godinama već wtf.

Između dva favorita birao bih Sinners lagano.

Kakav krš od izbora.

Tražio neki koledž filmić da se osetim mlad ponovo i imdb mi posavetuje ovo.

IMDb
No image preview

Everybody Wants Some!! (2016) 6.9 | Comedy

1h 57m | R

Reko Linklater, ok, u poslednje vreme mi je guilty pleasure da ga rewatchujem i poredim sa vremenom kad sam voleo njegove filmove.

Kakvo mlatikurenje ničim, krv ti Isusove majke. Džokovi na koledžu piju pivo i igraju bejzbol. Nema rasta likova, nema posledica, sve u nekim njegovim uobičajenim razgovorima o ničemu. Orgija nostalgije i man wet dreama. Niko nema problem, crnac nema problem jer rasizam ne postoji, štreberka nema problem jer se džokovi lože na nju, niko se ne stresira što život treba da počne, kao neka vizura čoveka koji je život provozao u leru. Negde na pola filma shvatiš da se baš ništa neće desiti, al' tu te već radi sunk cost fallacy pa pogledaš do kraja.

Glen Powell po običaju ima facu za odvaliti štanglom ali nije neharizmatičan.

Edited by Amos

13 minutes ago, goofs said:

Imamo temu za OBAA, ono, ljudi mahom nisu oduševljeni. Meni je ova pobeda wtf, doduše i oskari su godinama već wtf.

Između dva favorita birao bih Sinners lagano.

Mislio sam na temu za Oskare tbh.

A za OBAA, e, hvala! Pogledaću i naš topik. Jako je bitno ko gleda film i dosta mi više znače pogledi sa naše strane, da tako kažem - imao sam baš nedavno neslaganje sa koleginicom iz USA, kaže da možda ne shvatam Sinners jer nisam odande, a njoj je posebno bitno jer je sa juga, i te finese oko kulturne aproprijacije kapira. Glupo mi je bilo malo, posebno jer, naravno totalno neosnovano, imam utisak da imam daleko bolju poziciju glede finesa, neopterećenu i bez krivice začinjenu kolektivnom memorijom porobljenog s jedne strane i, pa, genocidnog, sa druge, naroda. Igranje na te neke karte je glupav blef..

Inače za Sinners totalno kontam za muziku, stvarno je odlična bila. Ali ne za kinematografiju, ali tu priznajem da nisam kompetentan, osim da je meni bilo divno gledati neke scene, a i takođe baš odvratno kako je neke stvari menjao.

Za Majkla Džordana B sam sada on guard - znam da je vrlo omiljen, šarmantan, sposoban i dobar glumac, i to da je za jednog lika nosio uže cipele a za jednog čak i veće, kako je neke stvari ishendlao, zaista vrhunski ALI...sad kada sam pogledao YMS, znam da su za neke, ne znam koliko i koje, scene, koristili drugog glumca i lepili njegovu glavu, pa koliko je on zapravo drugi stav izneo sam a koliko je kompozit, nemam pojma.

20 hours ago, goofs said:

Mislim da je problem jer se ovi filmovi nađu u nekoj magli između, nit su za nas fanove starih originalna, nit su potpuno za nove generacije koje su otišle na Marvel stranu, zato i ne uspevaju na blagajnama. Robokap, Totalni opoziv, Trkač, sve isti šablon.

A i realno su teška hovna od filmova, sva 3...

27 minutes ago, Amos said:

Glen Powell po običaju ima facu za odvaliti štanglom ali nije neharizmatičan.

Zato mu je odlično legla uloga u Top Ganu, iako sam čitao da je jurio ulogu Majlsa Telera. Tu baš igra takvog lika, da ga pukneš u facu. Bar do samog kraja filma... Tu sam ga prvi put i gledao (ili bar zapamtio)...

On 13. 3. 2026. at 20:58, napadaj said:
IMDb
No image preview

Network (1976) 8.1 | Drama

2h 1m | R

Pomenut je kad je umro Robert Duval, pa sam ga stavio na svoju listu i sad pogledao. Mnogo mi je žao što nisam ranije znao da postoji, jer bih ga dosad već gledao ko zna koliko puta.

Ne pamtim kada sam poslednji put gledao ovako dobar film.

Evo malo jeresa... Stoji mi već dugo na redu za gledanje (imam čitav spisak tih filmova iz 60-ih i 70-ih koje sam iz nekog razloga propustio)...

Sad za vikend sam ga najzad pogledao (ovaj tvoj post me podsetio na njega) i nije ostavio bogznakakav utisak. Daleko da mi je bio dosadan, ali definitivno je dated... Da sam ga odgledao tamo neke 93-94. sigurno bi bio bolji utisak... Gluma fantastična, odličan prikaz medija iz tog vremena (što važi i danas), ali nisam pao s nogu... A očekivao sam s obzirom na pohvale i IMDB ocenu...

2 minutes ago, Michael Krueger said:

Zato mu je odlično legla uloga u Top Ganu, iako sam čitao da je jurio ulogu Majlsa Telera. Tu baš igra takvog lika, da ga pukneš u facu. Bar do samog kraja filma... Tu sam ga prvi put i gledao (ili bar zapamtio)...

Nije loš ni ovde, glumi ulogu smartass muvača/Mekonahija iz Dazed and Confused.

Inače, film počinje tako što ih trener okupi u kući koju su dobili od fakulteta (gde oni da imaju finansijske probleme i da se cimaju za nešto, sačuvaj bože) i kaže im: momci, ovo vam je poslednja godina, dobili smo kuću za bejzbol tim i postoje samo DVA PRAVILA: nema cirkanja dole i nema privodjenja riba u sobe gore. Blejite ovde sa njima, djuskajte ali ne želimo da iko zatrudni i izgubimo privilegije. Trener, ono, ozbiljna glava, možeš da ga zamisliš kako je par godina ranije skupljao regrute za Vijetnam. Par scena kasnije oni tu cirkaju i igraju papir, kamen, makaze ko će koju ribu da vodi na jeb. Reko, sad kad ih dovati kouč Pesnica ima da traže ćošak u krugu ceo trening.

Ma kakvi, kouč se više ne pojavi do kraja filma osim da najuri matorog stounera koji studira već 15 godina da bi zauvek ostao u bejzbol timu.

Probao sinoc da gledam Tajnog agenta, ali sam provalio da cu da zaspim (umoran sam bio), a da film pospesuje spavanje, pa sam odlucio da prekinem nakon 45 minuta recimo i nastavim neki drugi dan. Nije mi se bas nesto dojmio u tih 45 minuta (osim sto je u blago dokumentaristickom pristupu prikazao neke interesantne pojave, posebno zene), ali mozda mu i dam sansu.

OBAA sam gledao 3 puta, jednom u bioskopu, dva puta kod kuće (prvi put sa drugarom, drugi put sa ćerkom, treći put sa ženom)

Prvi put mi je bilo, šta sam ja koji kurac gledao, ozboljan fila, koji ima previše elemanata neke komedije, koja nije ni komedija... MOguće da sam previše očekivao... Drugi i treći put mi je bilo bolje, ali i dalje mi je film na pola, ni tamo, ni vamo, nekako poigravanje sa sto stvari, ali ništa dovršeno i u celosti...

Inače, meni se Šon Pen nije nimalo svideo, bilo je baš dosta pregumljivanja, iz mog ugla... No to je samo moje skromno mišljenje, na moramo se svi slagati sa Akademijom... fantom

Amy Madigan, sa druge strane, zaista je odigrala fenomenalno svoju rolu u Weapons, i zaslužen oskar za epizodu... :)

Edited by radisa

4 minutes ago, radisa said:

OBAA sam gledao 3 puta, jednom u bioskopu, dva puta kod kuće (prvi put sa drugarom, drugi put sa ćerkom, treći put sa ženom)

tenor.gif

Sunce ti kalaisano da mi je neko pričao da će film o crncima vampirima da dpbije oskara za najbolji scenario i najbolju mušku ulogu i da se kandiduje u još 13 ili 14 kategorija.....

Da se danas kanduje Crossroads, verovatno bi pokupio više oskara od Bena Hura

8 minutes ago, steins said:

Da se danas kanduje Crossroads, verovatno bi pokupio više oskara od Bena Hura

Šta će ti Crossroads, skrnava Emilia Perez ima više nominacija i od Gospodara prstenova i od Ben Hura i od Boje purpura... the shit has already hit the fan.