Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

1 hour ago, Kako god ... said:

Bilo i za "Družinu prstena" i "Kill Bill"-a ... ne nasmejah se baš puno.

Verovatno ne kapiram. Jbga.

Ne razumeš ti taj suptini, sofisticirani humor covid19.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

3 hours ago, Kako god ... said:

...

Meni, za divno čudo bio sjajan . Od prvog Predatora naovamo - daleko najbolja priča i film.

Ništa kanoni i predanja i sl. pm ... strogo ideja o ratu - za razliku od Predatora gde je stvor bukvalno lovio(sporcki) Arnolda i ekipu.
Šta znam, zaista mi se svideo i Ričson i ostatak družine... Meni odlično.

war-machine-review-socials.jpg

Previse rupa ima da bi bio sjajan ispada kao miks Terminatora i Predatora ali lose napravljeno. I to kazem ja koji nema neke kriterijume za filmove. Mislim da bi @Weenie Pooh isekao vene posle gledanja ovog filma.

Ne znam sa fona da stavim spojlere da napisem sta sve fali.

Edited by Moća

2 hours ago, Moća said:

Previse rupa ima da bi bio sjajan ispada kao miks Terminatora i Predatora ali lose napravljeno. I to kazem ja koji nema neke kriterijume za filmove. Mislim da bi @Weenie Pooh isekao vene posle gledanja ovog filma.

Ne znam sa fona da stavim spojlere da napisem sta sve fali.

• ja uzeh da gledam akciju. Odgledah sjajnu, staromodnu akciju - ne ko iz 90'tih, već jbnih 80'tih. s_wheart ... moji prohtevi su jednostavni. lololhappy

Dobio sam video rekorder davne 86. Imao sam napunih 8 godina. Retko ko je tada imao to "sokoćalo", neki moji drugari su imali onu beta verziju. Ćale GA je nekako uz pomoć prijatelja Nemca prošvercovao iz Švabije. Telefunken model, radio ko zmaj, hiljade kaseta izvrteo (možda najizraubovanija mašina u mom životu). Sećam se kad je stigao, da mi je to bio jedan od najsrećnijih dana u životu. I prvi film koji je pušten na njemu (kum doneo kasetu) je bio T1. Još pre toga sam zavoleo horor i akcioni žanr, uz fanstastiku, jer me je deda redovno vodio u mali bioskop koji se nalazio na mestu gde je sad Zvezdara Teatar. Tu su se davali treš horor i akcioni filmovi, ali za mene, klinca od 5-6 godina je to bio doživljaj... Neke filmove pamtim i dan danas... Ali je to mnogo uticalo da postanem veliki filmski fan...

Elem, posle završenog gledanja T1, bio sam bukvalno drogiran tim filmom. Verovatno sam tu kasetu jedno 200 puta gledao tokom par meseci. I naravno, Švarceneger mi je bio omiljeni glumac (posle je to samo zakucao sa Predatorom, Komandosom,Trkačem, kasnije T2 da ni ne spominjem).

Malo kasnije, blizu mene se otvorio video klub, jedan od prvih u to vreme. Sećam se bukvalno prvih 5 filmova koje sam iznajmio: Top Gan, Kobra, Rambo, Indiana Džons, Komandos... Tim redom...

Kad se pojavio T2 tamo 90-te, ćale je morao da kupi karte za premijeru. Sećan se onog spota Gansa koji su puštali non stop na TVu, kao najavu. Nakon gledanja, dobio sam novi omiljeni film u životu do tog momenta. U lokalnom video klubu sam 300 puta dolazio i smarao simpatičnu radnicu (Slađa se zvala) sa pitanjem da li se pojavio film na VHSu. Kad najzad jeste, prvi sam je iznajmio a par dana kasnije platio da mi se presnimi, jer sam želeo svoj primerak. To je možda bila i najizlizanija traka u mojoj video kolekciji , sve do momenta dok se nije pojavio DVD i DivX. Znao sam napamet ceo film i prevod Koste Carine. Otprilike kad se pojavio DVD format, negde tad je i crkao omiljeni Telefunken, i otišao u najzasluženiju penziju jedne mašine ikad D... Sad film imam u svim mogućim formatima, uključujući UHD verziju...

Dugo ga već nisam ponovo gledao, jer ga i dalje znam napamet. Ali moraće ovih dana da se overi po 300 prvi put... Film je bio daleko iznad svog vremena, i obeležio je moje detinjstvo... Sećam se da me je u filmu jedino nervirala gluma Edvarda Furlonga, kao Džona Konora... Izgled i nekako ali njegovu glumu nikako nisam mogao da svarim... I nisam bio jedini...

Edited by Michael Krueger

Furlong je Džofri tip odbojnosti, ali fino je on to odglumio.

@Michael Krueger Pre nego pustiš ponovo T2 pogledaj neke skorije klipove Furlonga i shvatićeš da je u T2 peak njegove karijere tj pik u svakom mogućem smislu njegovog postojanja...

Moram da stanem malo na Furlongovu odbranu, klinca je uhvatila u mašinu neka riba 15godina starija od njega, nanjušila pare i slavu, a uz nekog takvog ni svet droge nije daleko. S obzirom da mu je prva familija bila prirodno već sjebana, momak bukvalno nije imao šanse, potrajao je do American History X i posle nestao sa mape.

edit: treba dodati i da je imao 13 godina kad je glumio 13godisnjaka u, ispostavice se, kultnoj ulozi. To vise u holivudu ne postoji, danas bi ga igrao neki covek od 19 godina.

Edited by goofs

Rampart

Potcenjen film. Vudijevo malo remek delo evilsmile

1 hour ago, Mil@n said:

@Michael Krueger Pre nego pustiš ponovo T2 pogledaj neke skorije klipove Furlonga i shvatićeš da je u T2 peak njegove karijere tj pik u svakom mogućem smislu njegovog postojanja...

Imao je par baš WTF scena, ali i dobrih (kao ona na kraju filma). Ne pričam o njegovoj kasnijoj karijeri. Bilo je klinaca koji su razbili u ulogama u tim godinama, pa i mlađi, ali Furlong je daleko od toga. Pada mi na pamet Haley Joel Osment u The Sixth Sense... Mali je razvalio...

18 minutes ago, Michael Krueger said:

Pada mi na pamet Haley Joel Osment u The Sixth Sense... Mali je razvalio...

A AI?

Mnogo volim taj film mada ga baš dugo nisam gledao. Tako me je dobro pukao kad sam ga prvi put odgledao, sećam se da sam gledao u odjavna slova nem minutima.

3 hours ago, Mil@n said:

A AI?

Mnogo volim taj film mada ga baš dugo nisam gledao. Tako me je dobro pukao kad sam ga prvi put odgledao, sećam se da sam gledao u odjavna slova nem minutima.

I tu je bio odličan. Pokupio je i neke nagrade za oba filma, a za Sixth Sense čak bio nominovan za Oskara. Kao klinja je igrao sina Forest Gampa. I tu je bio neodoljiv...

Nije dobro stario definitivno, pa mu karijera nije otišla u nekom ozbiljnijem pravcu...

Edited by Michael Krueger

Misliš, u gadno ružno čoveka se izmetnuo..

On je meni totalni antipod Ivanu Bosiljčiću, što se tiče fizionomije lica

haley-joel-osment-mugshot-041625-e01d348

https://m.imdb.com/title/tt0181420/

Oduševljen. Nisam ni čuo za ovaj film. Čitam sada da je bio jedan od prvih zabranjenih filmova tadašnjeg režima.

Komunisti nisu zabranjivali loše filmove.