March 14Mar 14 Last action hero je baš to, poslednji akcioni tipa mišićavi mačo Amer rešava sve da ima smisla i valja. Obožavao sam ga. Naročito jer se nije puštao često kao svi ostali izvikani. Tango i Keš su puštali koliko i crtać u 7:15, jbt krc.
March 14Mar 14 nidataknematori.možda malo kad se pojavi stejsi kič, ali to je posredno i zbog fat city (houston, 1972.) i tajneki žal za mlados.rekao bih da su i noa i đorđ još mladi za neutešnu rekapitulaciju i fijasko, odatle ne verujem.
March 15Mar 15 Stavih sebe na mentalno mucenje, jopet. Ali, sam barem cekirao dve franšize. Zavrsih sa Vriskom VI i nesrecnim Robokap rimejkom. Istina, da bi konacno cekirao ceo Vrisak, ostaje i poslednji nastavak da odgledam koji je sad u bioskopima, ali bar vise nisam ni u kakvom zaostatku.A nije blio lako. Poslednji Vrisak je bio gori od petice, a pritom i deset minuta duzi. O agonije! Pitao sam se od pocetka kog ce sad ubicu, odnosno ubice da izvade iz naftalina, i kakve ce kerefeke da izvedu sa kilavim objasnjenjima zasto idu naokolo i kolju, et voila! Gluplje i prizemnije nije moglo. Naravno, ni sam bezlican, povrsan i jadan prikaz TNG likova iz Vriska ne pomaze pri gledanju, kao ni tretiranje legasi karaktera. Moja devojka Niv se nije ni pojavila u filmu, a nesrecna Gejl je tretritrana kao Gile, trinaesto prase, pa i gore od toga. Najgore je sto je film nedosledan, pa na silu Gila/Gejl pokusava da rehabilituje, sto mi je samo stvaralo jos vecu muku u stomaku. I kako onaj Cad prezive hiljadu i jedan ubod? Pitam i ja svasta. Verovatno da bi se pretvorio u manijakalnog ubicu u sedmici...Sto se Robokapa tice, i ovaj film me je ubio są svojom duzinom od skoro dva sahata, od kojih se vise od jednog vrtimo po laboratoriji ko gini pigsi u namestanju i tvikovanju zace e ne bi li korespondirao na valjanoj talasnoj duzini. Iako sama premisa nije losa, da ovaj Marfi ne bude puka slika i prilika onog Marfija kojeg smo svi mi zavoleli 87, vec neki svoj sa svojom pricom, propustena je prilika zbog ocajnog scenarija, pa ni sjajna glumacka (suporting) postava, nije mogla od govana da pitu napravi. Premalo je akcije, a previse price i setanja naokolo. No, to moze biti i nije lose. Valjda ce ovo i biti kraj besmislenim rimejkovima, ributovima i nastavcima, makar kada je ova fransiza u pitanju. Neka se bar nesto odmara u miru.Jebeni Holivud.
March 15Mar 15 1 hour ago, Њујоркер said:Sto se Robokapa tice, i ovaj film me je ubio są svojom duzinom od skoro dva sahata, od kojih se vise od jednog vrtimo po laboratoriji ko gini pigsi u namestanju i tvikovanju zace e ne bi li korespondirao na valjanoj talasnoj duzini. Iako sama premisa nije losa, da ovaj Marfi ne bude puka slika i prilika onog Marfija kojeg smo svi mi zavoleli 87, vec neki svoj sa svojom pricom, propustena je prilika zbog ocajnog scenarija, pa ni sjajna glumacka (suporting) postava, nije mogla od govana da pitu napravi. Premalo je akcije, a previse price i setanja naokolo. No, to moze biti i nije lose. Valjda ce ovo i biti kraj besmislenim rimejkovima, ributovima i nastavcima, makar kada je ova fransiza u pitanju. Neka se bar nesto odmara u miru.Jebeni Holivud.Meni je tu jako jako zanimljivo što se taj holivud toliko iznenadi kada ti i takvi filmovi ne budu uspešni kao originali. A ako se sećam tu je i studio zapravo izgazio reditelja i menjale su se stvari stalno..
March 15Mar 15 On 13. 3. 2026. at 21:35, Ras said: a pokušavam da se setim vredi li čemu Mektirnenov Last Action Hero, ali jednostavno mi ne ide.Osim svega već navedenog po meni vredi i zbog Čarls Densa, top notch negativac + ta uloga je prvo nuđena Alanu Rickmanu ali je odbio ponudu jer ju je dobio odmah posle Die Harda, a nije hteo da bude tajpkastovan kao negativac (mada bi realno pokidao ovo).
March 15Mar 15 5 hours ago, Vapad said:Meni je tu jako jako zanimljivo što se taj holivud toliko iznenadi kada ti i takvi filmovi ne budu uspešni kao originali.A ako se sećam tu je i studio zapravo izgazio reditelja i menjale su se stvari stalno..Mislim da je problem jer se ovi filmovi nađu u nekoj magli između, nit su za nas fanove starih originalna, nit su potpuno za nove generacije koje su otišle na Marvel stranu, zato i ne uspevaju na blagajnama. Robokap, Totalni opoziv, Trkač, sve isti šablon.
March 15Mar 15 1 minute ago, Amos said:Urbanov Judge Dredd iz 2013. je super, naravno da to nisu dalje snimali.Super je, iako je bukvalno ISTI film kao Raid: Redemption.
March 15Mar 15 35 minutes ago, goofs said:Mislim da je problem jer se ovi filmovi nađu u nekoj magli između, nit su za nas fanove starih originalna, nit su potpuno za nove generacije koje su otišle na Marvel stranu, zato i ne uspevaju na blagajnama. Robokap, Totalni opoziv, Trkač, sve isti šablon.Niko im ne brani da budu svoji. Ko jos ne voli Stvora ili Invaziju telokradica (pa cak i Bloba?) Sve su to rimejkovi, koji mi padose prvi na pamet, na kojima smo odrasli, a koji su prevazisli svoje oridjidjije od dvadeset i trideset godina ranije, a koji su i sami po sebi bili odlicni. Problem je sto danas da bi napravio ikakav film, moras da ispunjavas umobolne uslove: toliko i toliko procenata zemskinja, toliko i toliko procenata crnaca, mulata, kineza, ainu, pacifik ajlendera, pedera, dem/dej, pa njima glavne, pa sporedne uloge i kad se sve to raspodeli ide se na scenario, koji pisu opet uglavnom isti ti, ko iz (Vajnstajnove) ludare ispali. I ne cudi onda da film za filmom flopuje (uz po koji izuzetak, jer i corava kvocka ubode pokoje zrno). Istina, glasovi oko mene mi vele da su rimejkovi Opljunem ti po grobu i Zle smrti dostojni. Ne znam, jos se nisam usudio da ih pipnem...
March 15Mar 15 1 hour ago, copkillah said:Super je, iako je bukvalno ISTI film kao Raid: Redemption.Nisam čuo, ali ako ima Dredd u drugoj verziji glasaću gledaću ga!
March 15Mar 15 Good luck, have fun, dont die.Odlicna zabava. Preporucujem. Ako vam se svideo War Machine svide ce vam se i ovaj