Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

7 minutes ago, Svemir Zeka said:

Da, sad se setih. Vremenski se to dešavalo negde tako da je za nekoliko godina bio novi vek i novi milenijum i stvarna neizvesnost šta tehnološki donosi. Ideja da mašine preuzmu kontrolu nije ni nova ni originalna, čak mi je to bila samo metafora za nešto drugo, a da u tom trenutku ne znam tačno šta (što sam i spomenula, neizvesnost). Nisam vezala T2 ni za kakve konkretne ratove, već za neki potpuno drugačiji način egzistencije, do koje na kraju svih krajeva, i jesmo stigli.

Amos upravo priča o vremenskoj distanci, kada se iz sadašnje perspektive odgledaju oba filma, (tj,kada nismo više tinejderi iz devedesetih prošlog veka) T1 nosi šnjur kao filmsko ostvarenje koje (da se najbolje izrazim) jače udara.

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Rispekt za gledanje T1 u bioskopu. Jedino što sam uspeo iz 80ih da gledam u bioskopu su bili prvi Die Hard i Akira, oba puta je bio spektakl.

Tek u bioskopu sam primetio onu jelketinu u kancelariji jer je na mom već pomenutom malom ekranu to bilo nešto zeleno u okviru pozadine lolol

Edited by Amos

3 minutes ago, Filozof manijak said:

Amos upravo priča o vremenskoj distanci, kada se iz sadašnje perspektive odgledaju oba filma, (tj,kada nismo više tinejderi iz devedesetih prošlog veka) T1 nosi šnjur kao filmsko ostvarenje koje (da se najbolje izrazim) jače udara.

Kažem, T1 kao film, a T2 kao svega nečega. Sad, pošto je na mene dosta uticao ovaj potonji, ne mogu objektivno da ga posmatram, ili kritički

Sećam se da su mi posle gledanja T1 jeddno vreme učestali oni snovi u kojima bežite od nekog, a kao da trčite u mestu i taj neko se neumitno priblićava.

Bem ti horore i gledanje istih kao nedoraslo dete cry

5 minutes ago, Filozof manijak said:

Bem ti horore i gledanje istih kao nedoraslo dete cry

Gledanje SF akcija kao neki napredak?

Ako postoji već sportić kao neki sport za decu dajte i neki filmić topik pa splitujmo tamo terminatore i sl. fantom

21 minutes ago, Svemir Zeka said:

Kažem, T1 kao film, a T2 kao svega nečega. Sad, pošto je na mene dosta uticao ovaj potonji, ne mogu objektivno da ga posmatram, ili kritički

Meni je The Hidden ostavio jaci utisak nego T1.

T2 je neprejebiv.

Kako je Svarceneger usao u remek dela tipa Conan i T, pa i Predator, svaka cast

16 minutes ago, villiem said:

Kako je Svarceneger usao u remek dela tipa Conan i T, pa i Predator, svaka cast

Pravo vreme na pravom mestu. Ta gluma kamene face koju je imao za Conana i T1 je mogla da uspe samo u tom spoju vremena i prostora. Nijednu drugu ulogu dobio ne bi.

I to, i vizija reditelja sa kojima je radio. Inicijalno je zamišljeno da on bude Kajl Ris u T1, a neko zajebaniji t800, u priči je bio OJ Simpson. Na šta bi to ličilo, boga pitaj

13 hours ago, garcia said:

štobre 👀

Pa ajd da svedem to na nesto sto sam jednom negde procitao o filmu: 'film za decu'. Lozis se na njega kao klinac, kad prvo udjes u to, u rokenrol, Dorse, celu tu pricu, a onda vrlo brzo ukapiras da je film smesan, uz to i netacan, ne u smislu neke puke faktografije (mada ima i toga), nego likova, odnosno ljudi koje treba da predstavi, njihovih odnosa, karaktera, Dors price. Film je pokusaj stvaranja mitomanije (na pogresnim osnovama) u stilu JFK, samo sto je u JFK to mnogo bolje izvedeno (nebitno koliko je istorijski tacno). Prostije receno, dusu nije pogodio, eto.

Nekako je nekorektno ne prema T2 nego prema bilo kom filmu ignorisati vremenski okvir, i monumentalni uticaj koji je npr t2 imao u pogledu tehnoloških inovacija i scena koje su za to vreme bile nešto što se ne gleda na ekranu svaki dan. Ipak je izašao pre 35 godina.

Naravno da i emocije igraju ulogu jer kao sada se sećam da sam kada sam konačno dočekao da dođem do T2 u video klubu (tako je bilo nekada, popularni filmovi su bili na čekanju) sa pukih 11 godinica lagano dodžovao prva tri časa poslepodnevne smene, došao kući i seo metar ispred tv-a i odgledao film i naravno završio u transu.

Nema godinu dana kako sam ga gledao (ko zna koji put, ali posle dugo vremena), oduševljenje naravno nije isto, ali film i dalje radi pre svega u smislu atmosfere, tenzije, pomalo i te klaustrofobije gonjenja jer je T1000 uvek samo korak iznad. Film se nije libio ni poprilično hladnokrvnih ubistava kako bi nam dočarao beskompromisnost T1000 npr:

Pored ove, ima tu dosta odličnih scena, fenomenalno osmišljenih i snimljenih.

11 minutes ago, Mil@n said:

Nekako je nekorektno ne prema T2 nego prema bilo kom filmu ignorisati vremenski okvir, i monumentalni uticaj koji je npr t2 imao u pogledu tehnoloških inovacija i scena koje su za to vreme bile nešto što se ne gleda na ekranu svaki dan. Ipak je izašao pre 35 godina.

Naravno da i emocije igraju ulogu jer kao sada se sećam da sam kada sam konačno dočekao da dođem do T2 u video klubu (tako je bilo nekada, popularni filmovi su bili na čekanju) sa pukih 11 godinica lagano dodžovao prva tri časa poslepodnevne smene, došao kući i seo metar ispred tv-a i odgledao film i naravno završio u transu.

Nema godinu dana kako sam ga gledao (ko zna koji put, ali posle dugo vremena), oduševljenje naravno nije isto, ali film i dalje radi pre svega u smislu atmosfere, tenzije, pomalo i te klaustrofobije gonjenja jer je T1000 uvek samo korak iznad. Film se nije libio ni poprilično hladnokrvnih ubistava kako bi nam dočarao beskompromisnost T1000 npr:

Pored ove, ima tu dosta odličnih scena, fenomenalno osmišljenih i snimljenih.

Ja volim onu scenu kad ga T-1000 izbaci kroz prozor izloga, okrene se i vidi plastičnu lutku koja je srebrne boje kao da je od tečnog metala pa napravi zgadjenu facu. D

Btw, pravljenje keca je tek bila pizdarija. Mali budžet, sve pravio uz pomoć štapa i kanapa, jebade sa osvetljenjem. To je neuporedivo sa dvojkom koja izgleda kao da je izašla pre par godina.

I niko ovde nije pljuvao T2, samo sam se uzbudio nečim što nisam gledao 3 decenije. Dobro dodje u ovim godinama sleep

@Amos Neko je rekao da je T1 bolji, što je dovoljan razlog za fight!

Šalim se naravno, just chattin'.

Iskoristio bih ovu priliku da predočim dva draga primerka moje kolekcije. cool Prvi se baš nekoliko nedelja kanim da gledam ali odem uglavnom na neku drugu stranu no ova priča me ponikla da ga overim ponovo pošto se bukvalno ne sećam kada sam ga šacno poslednji put.

IMG_20260307_151138.jpg

@Mil@n Jesi gledao Terminator Zero? To me i ponukalo da repriziram opet T1, pošto su nahvalili animu.

Just now, Amos said:

@Mil@n Jesi gledao Terminator Zero? To me i ponukalo da repriziram opet T1, pošto su nahvalili animu.

Nisam, ali mi je baš neki dan ortak pričao da je pristojno.

Sve terminatore posle dvojke sam odgledao po jednom i to je to. Treći mislim u bioskopu. Franšiza je naravno spržena mada bih mogao da ih overim po još jednom da dam šansu ali sumnjam da bi se bilo šta promenilo.