February 18Feb 18 Krenuo sam sa Oscar ciklusom doduše već sam neke odgledao, no sada krenuo redom sa Marty Supreme.Popriličan meh. Prosto, ne preterano zanimljiv film.Inače, Šalame me ne radi ali ni najmanje. Prosto, nešto u njegovoj pojavi, valjda, ali njegovi performansi me baš čine ravnodušnim nekako iako je ovde verovatno najbolji do sada.
February 18Feb 18 On 5. 9. 2025. at 1:38, Kampokei said:Sentimental Value, norveski, kanski Grand Prix. Odlicna gluma, tu mislim i na Renate Reinsve i na Stellana Skarsgårda, a i ostatak postave dobar. Pametno napisan scenario. Ime glavnog lika, Nora, i jos neki detalji ne mogu da gledaoca ne povuku ka poredjenju sa Ibzenovom Kucom lutaka (mada to nikako nije kljucno za dozivljaj filma).Kako bre?Malo Ibzen, malo Bergman, malo Vudi... a sve zajedno jedna posveta narcisoidnim rediteljima i roditeljima.Sorry, biram Succession i Las Mesias. Nemam vise strpljenja za larger than life "umetnike"i ove lazne srecne krajeve
February 18Feb 18 IMDbCompanion (2025) ⭐ 6.9 | Sci-Fi, Thriller1h 37m | K-16The Companion. Pogledao sinoć na HBO-u. Zabavan i interesantan mali film sa dosta krvi i smrtnih ishoda. Solidan 7/10 uradak. Ako ništa drugo, vredi ga pogledati zbog preslatke Ajris to je ova gore lepotica na plakatu, sa izvrnutim očima tako da joj se vide samo beonjače.
February 18Feb 18 IMDbAfternoons of Solitude (2024) ⭐ 7.1 | Documentary, Drama2h 5m | UnratedPo strani šta svako od nas misli o koridi- ovo je film i po'.
February 18Feb 18 Frantz izgleda baš kao da je krojen po meri tandema Mićalović-Bosiljčić -prozaično.
February 18Feb 18 Nisam u bioskopu bio skoro citavo desetljece, jos od one pogani Osmog putnika: Kovenanta :hrkljpljuc:, ne samo zbog toga sto mi se smrklo od tog filma, vec mi je i stoka koja dolazi u bisokope i ne moze da sedi ni dva minuta mirno, a da ti ne zvace i preziva na uvo sve vreme, dokurcila. Kad smo vec kod zvakanja, prijateljica me je, povodom jednog izvesnog razloga pozvala na veceru, upravo u bisokop, gde sluze ranu i pice, ali gde bucnoj stoci nije mesto (kako bar kazu na upozorenju preko velikog ekrana bioskopskog prijemnika). Nisam birao ni film, ni bioskop, ali sam prihvatio krkacinu i pijancenje, tako da je gledanje filma doslo tek tako, pride. Da ni ne pominjem da sam odavno odustao od gledanja modernih filmova zbog usrane woke kulture.Kad ono tamo, medjutim. Ako me neko pita kakav je dakle ovo film, mogu slobodno da kazem da je OK i prilicno gledljiv. Da li nudi nesto novo? Jok. Da li je nesto specijalno? Nije. Medjutim, ono sto je najvaznije, ne podjebava gledaoca, ne pricuje mu, i nudi mu relativnu zabavu. Mark Rafalo je odlican kao i uvek, zemskinje koje otkidaju na Dzordza Kirka iz JJ Abramsovih Zvezdanih staza, a za nas muskinje, Ketvumen i dan dans kida, samo tako, prava gilfaca! Mrnjau! Tako da, ako zelite da se opustite malo, cak i donekle nasmejete, sto da ne, dajte stokecu sansu.
February 19Feb 19 Teram dalje sa ciklusom oskara, Panahijev It was Just An Accident.Snimljen praktično incognito bez dozvole Iranskih vlasti, jako jednostavno, na par lokacija, bez bilo kakve muzičke podloge, pokriva ceo niz emocija, ptsd, tuga, bol, optimizam, osveta, pa i crni humor, ali i agresija sa poprilično upečatljivim krajem.Dobri glumci, pogotovu je pogođen casting Vahida kao nekoga ko bi ni kriv ni dužan mogao da se nađe prvo u zatvoreništvu a onda i u borbi sa svojim traumama koje u njemu bude najgore.Odličan film, nekih 7.3-7.5/10.
February 19Feb 19 On 18. 2. 2026. at 1:35, Mil@n said:Inače, Šalame me ne radi ali ni najmanje. Prosto, nešto u njegovoj pojavi, valjda, ali njegovi performansi me baš čine ravnodušnim nekako iako je ovde verovatno najbolji do sada.Bio je super dok je bio novo lice. Call me by your name, Beautiful Boy, itd. Onda je postao prepoznatljiv i prestao je da me radi, sada je već kompletno generic. Znaš da će odigrati školski, ništa tu neće biti bezveze ili slabo ali mislim da mu fali neki karijerni twist koji je DiCaprio odradio tamo od Blood Diamonda. Ovako će baš ostati zaboden u talented twink zoni. Ja se zeznuo pa pustio neki intervju, kakva količina ispraznog kajlidženerisanja.edit: da, jebiga, DiCaprio je imao Martija. Edited February 19Feb 19 by Amos
February 21Feb 21 Vec nakon trailera 2003. god sam znao da su krs i da ih ne treba gledati a ove godine pod pritiskom ukucana sam to i konacno potvrdio:film
February 21Feb 21 On 19. 2. 2026. at 0:04, Њујоркер said:E jbg, gledo sam: Edited February 21Feb 21 by Rudolf Pingvinoglu
February 23Feb 23 Train Dreams.Sjajan je film iako moram da priznam - zakonom bih zabranio 4:3 i 3:2 format slike. 2.35:1 majka.Sam film jednostavan, ljudski, poistovetljiv i nekako u isto vreme i jako težak i depresivan ali i optimističan. Nekoliko moćnih rečenica kao pokazatelj da dijalozi i monolozi ne moraju da vrcaju od kreativnosti, već je dovoljno "nekad mislim da će me tuga izjesti celog".Sentimental ValueJoš jedna kvalitetna drama o individualno naizgled uspešnoj ali isto tako disfunkcionalnoj porodici sa komplikovanim odnosima. Paralelno pratimo težak odnos oca i ćerke ali i odnos dve sestre kao životni oslonac i podrške jedne drugoj.Inga Ibsdotter Lilleaas lepa kao san, crnka, plave oči, profil savršen, istopio sam se.Kinematografski spektakularan, muzičke pratnje perfektne. Edited February 23Feb 23 by Mil@n
February 23Feb 23 3 hours ago, Mil@n said:Sentimental ValueJoš jedna kvalitetna drama o individualno naizgled uspešnoj ali isto tako disfunkcionalnoj porodici sa komplikovanim odnosima. Paralelno pratimo težak odnos oca i ćerke ali i odnos dve sestre kao životni oslonac i podrške jedne drugoj.Inga Ibsdotter Lilleaas lepa kao san, crnka, plave oči, profil savršen, istopio sam se.Kinematografski spektakularan, muzičke pratnje perfektne.Pozitivian review na Sentimental Value je litmus test macizma.Film gde otac koji ne brine o cerkama ne oprasta, ne priblizava se kao ljudsko bice, vec one kao guske uskacu u podmetacinu, oh, film, oh, umetnik. Pri tome, sam film ne daje apsolutno nikakav povod da je, eto, mladja cerka promenila misljenje i ubacila sina u film.Dosadan, pretenciozan, patrijarhalan, predvidljiv staroevropski film koji bi bio po ukusu Dragosa Kalajica.I to djubre je, eto, na Bafti pobedilo spektakularan Sirat.