February 15Feb 15 4 hours ago, Milošica said:Koji su ti PTA epici?If i may, there will be blood pa sve ostalo, not even close.Meni je Licorice Pizza super legao, ne u smislu da je ponajbolji već da je mnogo bolji nego što je generalno prošao. Topao, jednostavan, nepretenciofilm, i dve glavne uloge koje su mi baš legle i imale odličnu hemiju, Alana Haim i sin Sejmura Hofmana - oboma filmski debii™.
February 15Feb 15 10 hours ago, kud u maglu Simoviću said:pokušao da odgledam one battle after anotherbože dragiDoslovno neglediv, izašao polubesan iz bioskopa.
February 15Feb 15 Ma on je prs'o otkako je počeo snimati spotove za jebeni HAIM. Kao što kums napisa- ono je sveto trojstvo mada mi je i Phantom Thread drag.
February 15Feb 15 https://m.imdb.com/title/tt0068659/Ne znam gde početi... Znači Robert Dauni Senior, Vestern biblijska priča samo što umesto Isusa glavni lik je Džesi koji je na putu za Jerusalim da postane singer/dancer koji, naravno, može hodati po vodi, čak i izvoditi stoj na rukama i lečiti ljude famoznom rečenicom "if you feel, you heal" (na šta jedan od "izlečenih" kaže "I can crawl again!". Hahahaha
February 15Feb 15 12 hours ago, kud u maglu Simoviću said:pokušao da odgledam one battle after anotherbože dragidobro je, nisam jedini. inace, meni su magnolia i boogie nights ok, ostalo jok. postujem al ne volim. previse emotivnog otklona kad su likovi u pitanju. zato ne volim ni onog drugog andersona (wes). lice mi na uelbeka u knjizevnosti al kod uelbeka mi je jasno otkud otklon. bitnije mu da deluje pametno nego da posteno odradi karaktere i pricu. uz to imam osecaj da mrzi ljude. kod andersona to nije slucaj, samo jak otklon. al nije to za mene. problem je sto svaki put sebi obecam da se necu opet zajebati al bude hajp pa pomislim da mozda ipak nesto propustam i jebiga. sad sam opet odlucio da necu vise nikad. mozda uspem.
February 15Feb 15 1 hour ago, Amos said:Doslovno neglediv, izašao polubesan iz bioskopa.Gledao u bioskopu, slicno bilo, WTF ja gledam...Odgledao posle kod kuce jos jednom, cerka me naterala da gledam sa njom... Delovalo mi je bolje, znacajno bolje, ali i dalje je film poprilicno neartikulisan i bez jasne linij sta se sa filmom hoce... Kao sto sam vec jednom napisao, film bi na neozbiljan nacin da se bavi ozbiljnim temama i u svemu tome postaje totalni galimatijus...
February 15Feb 15 Just now, radisa said:Gledao u bioskopu, slicno bilo, WTF ja gledam...Odgledao posle kod kuce jos jednom, cerka me naterala da gledam sa njom... Delovalo mi je bolje, znacajno bolje, ali i dalje je film poprilicno neartikulisan i bez jasne linij sta se sa filmom hoce... Kao sto sam vec jednom napisao, film bi na neozbiljan nacin da se bavi ozbiljnim temama i u svemu tome postaje totalni galimatijus...ovo je reč koja mi je falila da ga opišem🤝🏻
February 15Feb 15 To sve i ne samo to, DiCaprio kao karikatura će raditi jako retko. Kod Tarantina je recimo bio ok u ulozi propalog, sujetnog glumca, ali ovde je samo trapavi lik koga čekamo da se oklizne na koru od banane pa da se smejemo i onda se on očekivano oklizne o šlarfok. Šon Pen takodje karikatura nečega kako sredovečni, beli, privilegovani režiser zamišlja evil, naci militarca. Benisio je jedini koji ima nekog smisla. I da je bar neki tragični kraj koji bi dao realan okvir opštem fantaziranju nego opori manchmellow bućkuriš. Bilo koji braća Koen film ga šije po svakoj osnovi.Slažem se da je verovatno bolji za kauč kad si pod gripom, ali mi ne pada na pamet da probam. Edited February 15Feb 15 by Amos
February 15Feb 15 IMDbMurderer Report (2025) ⭐ 6.6 | Drama, Horror, Thriller1h 47mNEdostajao mi je ovakav tip trilera...IPak opravdana ocena.
February 16Feb 16 SinnersPrilično zanimljiv i dobar film u prvoj polovini. Odlična muzika! Majkl B. i čitava ekipa skroz OK. I zaista tehnički, kako deli ekran sam sa sobom je vrh.Od polovine na dalje film se raspada, ubacivanje prošlosti i budućnosti u dance scene je mark kada je prestao da bude film.Očekivao sam dosta dosta bolju akciju, ovo je bilo premlako, a irci su smorili (i što svi igraju za njihov rocky road, cela ta scena je mnjah).Rules of engagement, ko je kada pozvan i to nisu jasna, što kineskinja onako ubrzava radnju, zašto se toliko priča (i sve neki kao haj filozofski nonsens), što vampovi u određenom trenutku imaju zadršku, zašto beže da bi se vratili.......kako je borba braće ispala da oboje prežive, zašto irac ima toliko dugačak monolog u očigledno svitanje. Kako su neki pobegli a neki tek tako puf izgoreli (i kako neko može da trčkara po podnevnom suncu a neko plane ko šibica u prve zrake)....Uglavnom jako slabašno. E, i nije mi jasno što se oduševljavaju ljudi sa promenama formata, izbacuje te iz filma, ne razumem hvale na to, menja se i colour scale. Siguran sam da nije prvi film koji koristi tehniku, ali je sigurno među prvima da se baš primeti skoro svaki put i da malo žmirneš na to..Dosta tehnički film. šteta što priča nije sažvakana kako treba. Čude me tolike nominacije za oskara, ima definitivno nekih hrabih iskakanja, i nešto kvaliteta u prvom delu, ali deluje više kao miss nego kao win. Ali mislim - možda mi pomognete, šta je originalno u scenariju?? To je Od sumraka do svitanja meets Crossroads sa tek malo začina.
February 16Feb 16 Sumirano u poslednjoj rečenici sve. Crossroads mi je u glavi ceo film, ali nisam mogao da se setim s čime da ga ukrstim.