Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

On 21. 2. 2026. at 20:54, bags said:

Vec nakon trailera 2003. god sam znao da su krs i da ih ne treba gledati a ove godine pod pritiskom ukucana sam to i konacno potvrdio:

film

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/b/b3/Prokletstvo_Crnog_bisera.jpg

Neki od tih filmova su bolji, a neki slabiji (morao bih da se prisećam sadržine pojedinih nastavaka), ali krš nikako nisu - naprotiv je, na način primeren vremenu, oživljen duh klasičnog avanturističkog, podžanr piratskog filma.

Koliko se sećam, najbolji mi je bio treći film, At World's End, pogotovo one halucinogene i nadrealne scene kada je Jack Sparrow sam na nekom peščanom ostrvu nigde na okeanu.

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Odlična su prva dva-tri "gusarca". Jedina mana je što je Džoniju bilo ušlo u krv onaj hod, i ostalo što je kreirao i bukvalno su se tragovi toga mogli videti u ostalim filmovima sve do Dilindžera gde je bio odličan, ne kao Milijusov Voren Outs ali jedan je Milijus i jedan je Outs.

4 hours ago, Budja said:

Pozitivian review na Sentimental Value je litmus test macizma.

Film gde otac koji ne brine o cerkama ne oprasta, ne priblizava se kao ljudsko bice, vec one kao guske uskacu u podmetacinu, oh, film, oh, umetnik. Pri tome, sam film ne daje apsolutno nikakav povod da je, eto, mladja cerka promenila misljenje i ubacila sina u film.

Dosadan, pretenciozan, patrijarhalan, predvidljiv staroevropski film koji bi bio po ukusu Dragosa Kalajica.

I to djubre je, eto, na Bafti pobedilo spektakularan Sirat.

Spoiler Alert.

Baš površan i rigidan pristup kompleksnoj temi pogotovu u delu "ne približava se kao ljudsko biće" - nismo svi isti, ne pokazuju se emocije ljubav i pažnja na iste načine, neko nije u stanju da ih pokaže uopšte, prosto ljudska priroda je kompleksna i raznolika a filmovi su tu da nam ih prikažu kao takve, bez ulepšavanja.

Sin našao majku obešenu pošto su je tokom WW2 mučili nacisti što je na njega ostavilo životnu traumu. Odao se alkoholu, udaljio od porodice, možda pokušavajući, naravno iracionalno, da spreči sebe da ikada više ostavi takvu bol i patnju. Ćerke nisu ništa o tome ni znale dok mlađa nije istražila bakinu smrt, saznala za mučenja gledavši slike i čitajući nacističke zapise torture.

Zar nismo svi nekad bili u situaciji da bežimo od problema umesto da se sa njim suočimo? Ja svakako da.

Za svoje ponašanje je platio cenu raspalim brakom ali i gubitkom odnosa sa ćerkama a smrt bivše žene je za njega očigledno bila triger da je on sledeći i da pokuša da spasi šta spasiti može od svog odnosa sa ćerkama i svog nasleđa.

Obzirom da je već platio cenu za svoje loše životne odluke, ne vidim da nema pravo na iskupljenje ili barem pokušaj istog pred sam kraj života što mu ćerke, pogotovu starija, glumica, ni malo ne olakšavaju niti bilo gde "uskaču kao guske". Čak i na samom kraju nema patetike između njih, grljenja niti bilo kakvog fizičkog kontakta i suza već samo pokoji pogled koji govori da neke rane ne mogu nikad da se u potpunosti zacele ali možemo pokušati da razumemo bolje i dati šansu nekad kada je to zaista teško kao što je njima bilo živeti bez oca.

Možda bi ti bilo uverljivije da se starija ćerka u nekoj od depresivnih epizoda ubila kao što je već jednom pokušala, no i prefer it this way. O toj tankoj liniji prepuštanja letargiji patnji i depresiji u odnosu na pokušaj izbavljenja ili bolje reći ozdravljenja nam i govori poslednja scena.

7 hours ago, Mil@n said:

Spoiler Alert.

Baš površan i rigidan pristup kompleksnoj temi pogotovu u delu "ne približava se kao ljudsko biće" - nismo svi isti, ne pokazuju se emocije ljubav i pažnja na iste načine, neko nije u stanju da ih pokaže uopšte, prosto ljudska priroda je kompleksna i raznolika a filmovi su tu da nam ih prikažu kao takve, bez ulepšavanja.

Sin našao majku obešenu pošto su je tokom WW2 mučili nacisti što je na njega ostavilo životnu traumu. Odao se alkoholu, udaljio od porodice, možda pokušavajući, naravno iracionalno, da spreči sebe da ikada više ostavi takvu bol i patnju. Ćerke nisu ništa o tome ni znale dok mlađa nije istražila bakinu smrt, saznala za mučenja gledavši slike i čitajući nacističke zapise torture.

Zar nismo svi nekad bili u situaciji da bežimo od problema umesto da se sa njim suočimo? Ja svakako da.

Za svoje ponašanje je platio cenu raspalim brakom ali i gubitkom odnosa sa ćerkama a smrt bivše žene je za njega očigledno bila triger da je on sledeći i da pokuša da spasi šta spasiti može od svog odnosa sa ćerkama i svog nasleđa.

Obzirom da je već platio cenu za svoje loše životne odluke, ne vidim da nema pravo na iskupljenje ili barem pokušaj istog pred sam kraj života što mu ćerke, pogotovu starija, glumica, ni malo ne olakšavaju niti bilo gde "uskaču kao guske". Čak i na samom kraju nema patetike između njih, grljenja niti bilo kakvog fizičkog kontakta i suza već samo pokoji pogled koji govori da neke rane ne mogu nikad da se u potpunosti zacele ali možemo pokušati da razumemo bolje i dati šansu nekad kada je to zaista teško kao što je njima bilo živeti bez oca.

Možda bi ti bilo uverljivije da se starija ćerka u nekoj od depresivnih epizoda ubila kao što je već jednom pokušala, no i prefer it this way. O toj tankoj liniji prepuštanja letargiji patnji i depresiji u odnosu na pokušaj izbavljenja ili bolje reći ozdravljenja nam i govori poslednja scena.

Mica mala, cerke treba da mu se izvinjavaju, on je u stvari zrtva.
Nema iskupljenja, ima manipulacija gde su cerke igrokaz u jos jednoj predstavi njegove grandioznosti.

Iskupljenje mora da bude licno, kroz licno i traumaticno suocavanje sa cerkama a ne kroz mediju koji je njemu laksi, to je kao bogatas koji bi se iskupio tako sto bi im kupio kucu.

Ovaj lirski kraj kroz smeskanje je slavljenje loseg ocinstva i perpetuiranje socijalne norme da moraju deca nesto da oprastaju roditeljima, a ne obratno. A jos je i umetnik, eee.

1 minute ago, Budja said:

Iskupljenje mora da bude licno, kroz licno i traumaticno suocavanje sa cerkama a ne kroz mediju koji je njemu laksi, to je kao bogatas koji bi se iskupio tako sto bi im kupio kucu.

Ne.

Iskupljenje je onakvo kakvim je svako od nas u stanju da ga ponudi iz ovog ili onog razloga a na drugima je da ga prihvate ili ne.

Očekivati da se svako iskupljuje onako kako Budja misli da treba mi ne zvuči baš primenjivo u praksi a pre svega nije realno.

1 hour ago, Mil@n said:

Ne.

Iskupljenje je onakvo kakvim je svako od nas u stanju da ga ponudi iz ovog ili onog razloga a na drugima je da ga prihvate ili ne.

Očekivati da se svako iskupljuje onako kako Budja misli da treba mi ne zvuči baš primenjivo u praksi a pre svega nije realno.

Uh, kakva lagana definicija iskupljenja koja je potpuno relativizuje i lisava znacenja.

Ako ja, koji se iskupljujem, kazem da je to moje delanje iskupljenje, to je to. Nista objektivno, vec samo moj sopstveni, subjektivni stav: "Sta hoces vise, pa iskupio sam se?" Jos se teret krivice stavlja na zrtvu/objekt - ja se iskupio, ali ti to ne prihvatas.

Nidje zrtva, nigde licni trosak (psiholoski), nigde izlazak iz zone komfora u odnosu na objekt iskupljenja.

Kakvo je to iskupljenje gde na osnovu dojajnog scenarija jos stavim svoju cerku plus unuka za glavne glumce koji ce da dobije Zlatnu Palmu u Kanu?

Je l to neka istinska zrtva, most ka objektu ili klasicna manipulacija?

Edited by Budja

58 minutes ago, Budja said:

Uh, kakva lagana definicija iskupljenja koja je potpuno relativizuje i lisava znacenja.

Ako ja, koji se iskupljujem, kazem da je to moje delanje iskupljenje, to je to. Nista objektivno, vec samo moj sopstveni, subjektivni stav: "Sta hoces vise, pa iskupio sam se?" Jos se teret krivice stavlja na zrtvu/objekt - ja se iskupio, ali ti to ne prihvatas.

Nidje zrtva, nigde licni trosak (psiholoski), nigde izlazak iz zone komfora u odnosu na objekt iskupljenja.

Kakvo je to iskupljenje gde na osnovu dojajnog scenarija jos stavim svoju cerku plus unuka za glavne glumce koji ce da dobije Zlatnu Palmu u Kanu?

Je l to neka istinska zrtva, most ka objektu ili klasicna manipulacija?

Ne vidim smisao u gledanju filmova ako će ti odgovarati samo oni koji se odvijaju po tvojoj logici.

Black Swan

Čitam po netu razne utiske, ali meni je top. Volim to ludilo i intezitet kod Aronofskog.

Edited by Milošica

IMDb
No image preview

Firebreak (2026) 5.6 | Drama, Thriller

1h 47m

Za preskociti. Moglo je otici u dosta pravaca. Nije u najgori.

sta te je nateralo da gledas film sa ovako losom ocenom?

dont worry darling, 2022, olivia wilde, plenarno korektan, po sekcijama citat do citata, sve mislim da sam sve vec negde videla. vizuelno lep, sve sam mislila bice neshto. moz se gleda i ne mora.

32 minutes ago, gospa buba said:

sve mislim da sam sve vec negde videla.

Ako si gledala Stepford Wives, da.

Edit: Ako si gledala Superbad, gledala si praktično i njen prvi film Booksmart.

Edited by Patty Lee

stepfortd ko kuca, sramota lolol

6 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:

sta te je nateralo da gledas film sa ovako losom ocenom?

Generalno volim spansku kinematografiju.

Nema pravila tu, najmanje razocarenja su mi donijeli filmovi sa tim ocjenama. Danas svako nesto ocjenjuje rekli bi u Tesnoj Kozi.