Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

1 minute ago, Fakundo Sava said:

Bili Idol je trebalo da glumi T1000 ali je imao saobraćajku sa motorom .

Tako on kaže .

Sreća naša ,što se Bili dobro izdrogirao u to vreme

Zar nije trebalo da glumi Dzima Morisona pa imao saobracajku? blink

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

2 hours ago, villiem said:

T1 ima vrhunsku pricu, da se tu stalo ne bi nista falilo, zato je T2 odlican sto je uspeo da nastavi, ja ga pamtim najvise po zvuku onog motora sto klinci voze

Apsolutno, kad pomislim na T2 prvo mi je zvuk tog motora u kamion u pozadini (meni jedna od najjezivijih scena ikad iz filmova je kad kamion razbija ogradu i skače, i face klinaca hail

Meni je film arhetipski skroz. Imala sam više puta snove koji izgledaju kao kad Sara Konor drmusa ogradu igrališta, taj filing cry

26 minutes ago, Sludge Factory said:

U The Doors igra roudija, ne?

Onakon plavušast bi previše ličio na Rutgera iz Blejdranera, ne bi to išlo u T2. A tek da ga farbaju 😵‍💫

Edited by autsajder

Just now, autsajder said:

U The Doors igra roudija, ne?

Onakon plavušast bi previše ličio na Rutgera iz Blejdranera, ne bi to išlo.

Gledao sam pre sto godina i ne secam se dobro, mislim da je to vise bio cameo, malo se pojavljuje u filmu i lezi sve vreme verovatno zato sto je bio povredjen pa nije mogao da stoji tad, a Oliver Stoun hteo da mu ucini da se pojavi. Nesto mi je u secanju, sad bez guglanja, da je navodno on trebalo da igra Morisona (perika bi valjda resila stvar i farbanje), ali da ga je sprecila povreda (ili je Stoun jbg hteo glumca, odnosno ko zna da li je to uopste tacno).

Inace obozavam Dorse, ali taj film je tesko sranje.

1 hour ago, Sludge Factory said:

Inace obozavam Dorse, ali taj film je tesko sranje.

štobre 👀

2 hours ago, Sludge Factory said:

Ne sećam se ko je pričao ,bila audicija za Jima ,čekaju oni tamo,i zaustavlja se limuzina ,izlazi Val Kilmer go do pojasa ,sa raspuštenom kosom ,kožnim pantalonama ,cvikerima ...

svima je bilo jasno da nema tamo šta da traže ....

A prvog Terminatora je zamalo glumio OJ Simpson ali producentima je delovao not enough evil rolleyes

Dorsi su poslagane pesme i dogadjaji, ako ih sve znas bude malo dosadno, mada je Stoun, kao kolega sa faksa bio najbolji izbor. Nervira malo i boja il kamera, isto kao JFK, mozda nisu isto snimali ali tako pamtim

5 hours ago, Sludge Factory said:

Jeste.

Cameron's original pick to play the T-1000 was rock musician Billy Idol, and storyboards had the android resembling him. However, a serious motorcycle accident prevented Idol from accepting the role, which required a prominent amount of running; Idol had been left with a temporary limp after the accident.

Glede T2, taj film ima jedan neprejebivi twist koji je, zbog marketinga, trejlera i činjenice da je Arnold izrastao u ono što jeste, malo ko zaista iskusio.

Film je skrojen tako da se sve do scene u tržnom centru ne zna da je t800 pozitivac. Čak su i neki sitni detalji odlično pogođeni, izbor da t1000 preuzme lik policajca u kog publika generalno ima poverenja, ali u kog tinejdž delikvent prirodno neće imati.

Baš su znali šta rade, uz svu živu akciju ovo je majka svih twistova, peak Kameron.

I onda studio izreklamira sve to sa “he’s back, only this time he’s good” isuse

Nezadovoljna sam svojim jučerašnjim postom, pisala sam nabrzaka. Ipak ako analiziram ovaj film, zaslužuje to više prostora.

Film je izašao tačno negde u vreme da se povežem s Džonom Konorom, generacijom koja raste u vreme koje regredira ka ništavilu, iako tehnički superiornije. Mogu da se identifikujem i Gansima, jer sam nešto pre toga bila ultrafan, ne gledam to iz sadašnje pozicije, a i da gledam, zašto su Gansi bili loši, ne vidim razlog.

Bio je prvi, bar veliki, film koji je koristio superiornije efekte, što mi je nekad bio najveći wow, ali nek sad to i ostavim po strani.

Vajb koji mi je film uvek izazivao, samo što kao mlađa to nisam umela da verbalizujem, je taj osećaj bespomoćnosti pred uništenjem sveta koji ti je bio poznat.

I prateći soundtrack, tema T2 koja izaziva neizvesnost i nadolazeću opasnost

Sara Konor, koja je izašla iz uloge slatke ženice i postala hodajuće oružje heart

ali i njen strah je oslikan tako da se oseća, prolazi kroz telo tako da izaziva svaki trnac

I scena koju sam spomenula, koja mi je jedna od najstrašnijih scena ikad - ne možeš da pobegneš

T1 je odličan film, kao film, a ovo mi više nije ni samo film nego čitav sistem slojeva doživljaja.

Terminator 1 se pojavio 1984. Tad sam ga negde i gledala. Svet je bio opsednut krajem sveta u nuklearnom ratu. Dosta je bilo pokusaja na slicnu foru, filmova sa distopijskom tematikom, ali se prvi Terminator izdvojio posle Blade runner-a

Kad je grupa Film ‘83 izdala album Sva cudja svijeta, secam se bila je emisijom sa video spotovima sa temom kraja sveta u nuklearnom ratu, a i sam slbum je nosio taj vajb.

Edited by Moonwalker

Da, sad se setih. Vremenski se to dešavalo negde tako da je za nekoliko godina bio novi vek i novi milenijum i stvarna neizvesnost šta tehnološki donosi. Ideja da mašine preuzmu kontrolu nije ni nova ni originalna, čak mi je to bila samo metafora za nešto drugo, a da u tom trenutku ne znam tačno šta (što sam i spomenula, neizvesnost). Nisam vezala T2 ni za kakve konkretne ratove, već za neki potpuno drugačiji način egzistencije, do koje na kraju svih krajeva, i jesmo stigli.

6 minutes ago, Moonwalker said:

Terminator 1 se pojavio 1984. Tad sam ga negde i gledala. Svet je bio opsednut krajem sveta u nuklearnom ratu. Dosta je bilo pokusaja na slicnu foru, filmova sa distopijskom tematikom, ali se prvi Terminator izdvojio posle Blade runner-a

Kad je grupa Film ‘83 izdala album Sva cudja svijeta, secam se bila je emisijom sa video spotovima sa temom kraja sveta u nuklearnom ratu, a i sam slbum je nosio taj vajb.

Mali off- topic, kako ono beše na Subotičkom festivalu, kad je izbila tuča i neko Juru Stublića udari glavom u glavu.
U izjavi medijima Jura zbori: "Napadnut sam tupim predmetom". )

1 minute ago, alkibijad said:

U izjavi medijima Jura zbori: "Napadnut sam tupim predmetom". )

Moze biti…To bih mogla tada da citam. Bila sam tada dovoljno velika za odlazak u bioskop, ali ne i za muzicke festivale D. Taman kad se moglo i na koncerte, otpoceli su konvencionalni kraj Jugo sveta. Sto bi rekli ma sportu, avangarda.

Troll off.