December 22, 2025Dec 22 23 hours ago, Pokojni Ruxin said:a kad smo već kod evropskih filmova sa techno vajbom - sirat je brutalan, sigurno jedan od najboljih ovogodišnjih koje sam pogledaoMeni najbolji ove godine. Veliko platno i kvalitetan zvuk su sine qua non.
December 22, 2025Dec 22 https://m.imdb.com/title/tt0099292/Šrejder+Mekjuan+Pinter. Iako ovog zadnjeg ne mogu smisliti odgledao sam do kraja. Volim mračne eroCke trilere ali ovaj mi je više neki kemp ( ako je to uopšte prava reč, ko li je izmisli majku mu njegovu?) odnosno usiljena besmislica koja bi trebala da deluje jako. Kris Voken je okej ali džaba.
December 22, 2025Dec 22 17 minutes ago, pariah said:ko li je izmisliNotes on Camp / Susan Sontag, 1964.Nije je baš izmislila, ali ju je ubacila u cirkulaciju i recikliranje.
December 22, 2025Dec 22 @makaronee Skinuh onu tvoju preporuku. On je sledeći. Možda i noćas, preterao sa red bulom.
December 24, 2025Dec 24 Kaže drugar- pogledaj obavezno jer ti se dopao H-8. Znači: veliki Tanhofer, psiloška drama/triler, snimljena sa srpskim glumcima u BG- u, većinom na Dorćolu. Neću otkrivati zaplet, samo par stvari- paranoja glavnog lika, profesora je ovde izvedena na kub i to okruženje ( mali stan, ograničen prostor, otac, majka, ćerka). Podsetilo me na Balkanskog Š. ali bez komedije. Scena sa bebom je jedna od najnapetijih koje sam gledao u yu filmu. Jbga, navikli smo na tu " napetost" Otpisanih koja u poređenju sa ovim izgleda poludupasto. Kako je Tanhofner to majstorski odradio, fotografija, kamera, ide na jednog policajca, na drugog, na profesora, na žandarma, na profesora, na bebu, na kolica. Sjajno. Muzika me podsetila na Hiča.Rada Đuričin u prvoj ulozi. Što bi moja pokojna baba govorila- kad je neko lep, lep je.Pavle Vuisić sa, ovde u ranim 30-im, izgleda kao u srednjim 40-im. Vrlo, vrlo dobar film koji zaslužuje i restauracija.
December 24, 2025Dec 24 Gledao prije par dana spanski The Occupant. Nije nista posebno, naprotiv, malo razocarao pa ne mogu da preporucim, ali ne izlazi mi iz glave. Drzi paznju, ima taj Parazit vajb iako nema veze sa njim. Mozda sto je spanska prica i nelos glumac.
December 25, 2025Dec 25 14 hours ago, pariah said:Kaže drugar- pogledaj obavezno jer ti se dopao H-8. Znači: veliki Tanhofer, psiloška drama/triler, snimljena sa srpskim glumcima u BG- u, većinom na Dorćolu. Neću otkrivati zaplet, samo par stvari- paranoja glavnog lika, profesora je ovde izvedena na kub i to okruženje ( mali stan, ograničen prostor, otac, majka, ćerka). Podsetilo me na Balkanskog Š. ali bez komedije.Scena sa bebom je jedna od najnapetijih koje sam gledao u yu filmu. Jbga, navikli smo na tu " napetost" Otpisanih koja u poređenju sa ovim izgleda poludupasto. Kako je Tanhofner to majstorski odradio, fotografija, kamera, ide na jednog policajca, na drugog, na profesora, na žandarma, na profesora, na bebu, na kolica. Sjajno.Muzika me podsetila na Hiča.Rada Đuričin u prvoj ulozi. Što bi moja pokojna baba govorila- kad je neko lep, lep je.Pavle Vuisić sa, ovde u ranim 30-im, izgleda kao u srednjim 40-im.Vrlo, vrlo dobar film koji zaslužuje i restauracija.O H-8 vrlo često pričamo ovde, između ostalog i zbog Gabi Novak i 'Sretan put' Mislim da je to zvanično najbolji hrvatski film(ima različitih anketa, ali je on uvek na svim listama, uz Brezu i Klavir). Tanhofer je u vreme snimanja filma bio profesor na beogradsko Akademiji, otud Rada Đuričin.
December 25, 2025Dec 25 Sinoć konačno odgledao Konklavu. Stvarno odlična produkcija, kamera, kasting, saundtrek, sve. Izabela Roselini pokidala sve napucane superstarove. Neizbežno poređenje sa 12 gnevnih ljudi ne može da izdrži, ali i ovo je dovoljno za euforiju po festivalima. Sve u svemu, odlično.
December 25, 2025Dec 25 1 hour ago, April said:Sinoć konačno odgledao Konklavu. Stvarno odlična produkcija, kamera, kasting, saundtrek, sve. Izabela Roselini pokidala sve napucane superstarove.Neizbežno poređenje sa 12 gnevnih ljudi ne može da izdrži, ali i ovo je dovoljno za euforiju po festivalima. Sve u svemu, odlično.A računaj da bi ti utisak bio bar za 30% bolji da si gledao u bioskopu, ali super je da ti se i ovako dopao.
December 25, 2025Dec 25 6 minutes ago, copkillah said:A računaj da bi ti utisak bio bar za 30% bolji da si gledao u bioskopu, ali super je da ti se i ovako dopao.Sigurno Mada imam solidne sprave kod kuće (65'' vezanih na Kenwood sistem), ništa nije kao bioskopski mrak i iskustvo grupnog gledanja.
December 25, 2025Dec 25 2 hours ago, April said:SigurnoMada imam solidne sprave kod kuće (65'' vezanih na Kenwood sistem), ništa nije kao bioskopski mrak i iskustvo grupnog gledanja.Ima tema o kućnim bioskopima koju sam očajnički otvorio no msm da tamo i dalje stoji samo uvodni post......
December 25, 2025Dec 25 8 hours ago, April said:Mislim da je to zvanično najbolji hrvatski film(ima različitih anketa, ali je on uvek na svim listama, uz Brezu i Klavir).Nema film Klavir Možda misliš na RondoIma neki Pijanist ,hrvatski partizanski
December 25, 2025Dec 25 https://www.imdb.com/title/tt0047155/ Edited December 25, 2025Dec 25 by francuski sobar
December 25, 2025Dec 25 konacno stize na red i sirom zatvorenih ociju. mehpostoji dobar razlog sto sam odlagao da pogledam ovaj prilicno booooring film. ali, bar sam ga skinuo sa liste. mada, kidman zaista kida;) njamnjam (znam da iz mene progovara zivotinja, sta cu kad su prajmal isnekti:P jaci)nego, ona kurva koja skoro pa da je jebala naseg docu i koja je dobilapljunuta milica zavetnica!ex...