Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Just now, Boksi said:

Da, da. Pitanje je kako bi to zapravo izgledalo da je Kjubrik poživeo još malo.

Možda zato i postoji teorija o izbačena 24 minuta fantom

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Ima prica da je verzija koju je pustio Kjubrik ljudima iz WB bila drugacija od one pustene u javnost nakon njegove smrti. Smrt je nastupila par dana nakon sto je predstavio film WB. Kada se poveze sa tematikom filma pocele su razne price.

Tarantino i Rodzer Everi objasnjavaju sta se desavalo.

Edited by Emerald

Gosn @Amos , hvala za Sideways.

https://m.imdb.com/title/tt14905854/

Vagao sam da li da gledam jer onaj Nomadland i ta njena malikovština (malik malik na govno si nalik) me strašno iznerviralo prošli put ali sam zbog tematike morao odgledati. Jbga veliki, možda i najveći Bil, čekiram indeks, ladno 9-ka na spec.kurs.škspr pre 15 godina. Enivej, jedan od najvećih pluseva ovde je što nemate utisak da se radi o biografskom filmu. Vrlo intimno, Džesi Bakli heart sjajna i taj njen odnos kako sa prirodom tako i sa društvom u kom živi. Šeks prikazan kao neshvaćen lik, daleko ispred svog vremena, a opet samo običan čovek sa svim svojim manama i sumnjama. Takva je i ona tako da se nisu slučajno našli. Dosta teških momenata, režija odlična (posebno odabrani uglovi tokom scena komunikacije između članova porodice, naročito sa decom). Fotografija bombona, naracija super kao i natprirodnielementi. Vidi se i gde i odakle je krenula ta inspiracija za Hamleta. Iskreno, ne znam, ne sećam se, a ne vidim ni da je toliko važno u kolikoj meri je ovaj film urađen po istinitoj biografskoj građi ali mene je kupio.

https://m.imdb.com/title/tt1278469/

Umesto emija za ovakve tv filmove bih davao oskara. HBO, tv film, biopik, 8.2 na imdb, Kler Dejns pre nego sto je glumila bipolarku špijuna, sjajno je odglumila... neću da spojlujem šta. Bombona. Preporuka. @pt 2.0 @Svemir Zeka

rolleyes grozan

https://m.imdb.com/title/tt0059776/

Da su svi Mađari kao Miklos Jansco trebalo bi im dati Suboticu i deo Novog Sada.

On 28. 12. 2025. at 16:07, Milošica said:

Meni je taj film urnebesan D.

Najbolji monolog kad opisuje bivsu zenu

Obozavam Sideways, svaki kadar zlata vredi! Jedan od onih filmova koji uvek mogu da gledam od kog god dela ili u celini.

Sideways je antologijska filmčina čudi me da ga Milošica nije gledao iako ima 19 godina.

On 27.12.2025. at 17:08, brusli said:

Eh da ima i par rupa, da ne kazem rupcaga u scenariju, ali da ne spojlujem ovde.

Prvo, film je izašao pre 25+ godina, kome bude skrljano iskustvo gledanja filma posle 25+ godina, zaslužuje svo nerviranje ovog sveta.

Drugo, a nego gde ćeš da spojluješ ako ne ovde?

Treće, zamoliću te da ispojluješ kad nađeš vremena, unapred hvala.

On 27. 12. 2025. at 17:15, Boksi said:

Da, da. Pitanje je kako bi to zapravo izgledalo da je Kjubrik poživeo još malo.

Film je sniman 400 dana gospode (koliko je od toga Nikol bila gola blush)

Da ga nije toliko razvukao....

Kako sam razumeo final cut je Kjubrik predao Warner brosu ,tako da ne verujem da bi se nešto razlikovalo

50 posto uspeha film duguje samom imenu Eyes wide shut

Dve laganice, pomalo i slične, priče o ljubavi, razvodima, raskidima, moderno brzim i kusim seksualnim porivima i odnosima, noviji Splitsville, na momente i duhovit, svidela mi se jako rola Michael Angelo Covino-a koji je i pisao, smešan je jako na momente i nekoliko duhovitih momenata i replika u filmu generalno.

Drugi je The Sure Thing Roba Rejnira sa Kjuzakom i jako slatkom Daphne Zuniga iz 1985e. Dobro je odglumila (sećate je se kao razmažene princeze u Spaceballs), pogledah malo cv i nikad ništa nije značajnije uradila filmski, dosta B produkcije i tv filmova oko ocene 5 a često i niže yawn2, one tree hill ozbiljnija rola, Melrose Place i to je manje više to. Ovaj je mnogo naivniji i iskreniji, pa i realniji, prosta i jednostavna teenage priča o traženju ljubavi (i sebe).

Opuštajuća oba, baš takvo nešto mi je trebalo.

On 28. 12. 2025. at 16:07, Milošica said:

Sad gledaj Comet, da vidiš 500 dana leta ali da valja i bez bullshit kraja.

Follemente

8177268.3.jpg

veoma opustajuce i na momente smesno