December 26, 2025Dec 26 Kakva je bila 1999 godina u HolivuduMatrixFight ClubAmerican BeautyEyes Wide ShutThe Green Mile ...
December 26, 2025Dec 26 3 hours ago, Ras said:Muzika koja je upotrebljena u filmu je jako dobra, odnosno saundtrek album može da se sluša nezavisno. Tako sam i došao do Jocelyn Pook, međutim se ispostavilo, na uzorku od par albuma da njen metod ume da proizvede i poprilično monoton rezultat.3 hours ago, Filozof manijak said:Koliko je meni ultra zanimljivo i strašno ovo napevavanje tokom crne mise. Naježi mi sve dlačice na telu Apsolutno jebeno neprikosnovena. U mnogim filmovima pokusavaju nesto slicno, ali ni jedan nije ni blizu. Kad krenu takve scene sa nekim horom ili generalno dubokim vokalom koji zapeva na stranom ("stranom" u smislu "cudnom") jeziku, pomislim na ovu scenu iz EWS, na tu muziku i to pevanje, i pokusavam da je evociram u glavi, jer je ono kudikamo strasnije od onog sto u tom trenutku gledam. I najstrasnije od svega je sto nekako i uspem u glavi da je rekonstruisem, kao i atmosferu skoju stvara, ali recimo da je ponovim naglas, da je imitiram, nema sanse. Ne mogu ritam da pogodim, o zvuku da i ne pricam.I potpisujem sve sto je Ras rekao i o EWS i o Indiani. Evo pre neki dan sam gledao sva tri dela po 100 put. Drugi mi je kako na koje gledanje. Neki put ne mogu da svarim trash momente, Kejt Kepso i skoro pa ta-na-na-na-na-na-na-na-Baaaatmaaaan akciju u pojedinim trenucima, a neki put, kao sad, podnesem lakse, pa onda uzivam u onim dobrim elementima (npr. scene onih rituala u pecini, Kaliiima, Kaliiima kao i poslednju akcionu scenu na onom mostu od kanapa preko provalije, e to je pravi Indi). Volim i treci, uz par nekih gluposti (i, slazem se, generalno slabijih negativaca), lepa mi je prica o gralu, kao i malo Indi-mitologije i naravno Henri Dzons Stariji i njihov odnos. Skroz mi je kul sto je cale smotani seprtlja i knjiski moljac (a igra ga Dzejms Bond licno), dok je sin covek od akcije, ali zapravo im u ocima vidis koliko su slicni, po interesovanjima pre svega, i kako zapravo gledaju na svet slicno. Prvi, naravno, remek-delo. I nikad nisam kapirao primedbu da je Indi nebitan za zaplet nakon sto nadju kovceg, odnosno nakon sto ga nacisti ga otmu od njega, bas ide lepo ka logicnom kraju, Belok je taj koji je lud za kovcegom i zeli ga i vise nego Hitler i to dovodi do razresenja.A EWS ima neverovatan repeat viewings kvalitet. Svaki put je sve bolji i "prijatniji" za gledanje. Jedino me neravira sto ga prebacuju u 16:9 format, a film je originalno u 4:3 formatu. Edited December 26, 2025Dec 26 by Sludge Factory
December 26, 2025Dec 26 1 hour ago, Emerald said:Kakva je bila 1999 godina u HolivuduMatrixFight ClubAmerican BeautyEyes Wide ShutThe Green Mile...the sleepy hollowthe blaire witch projectthe virgin suicidesthe boondock saintsmagnoliaman on the moonthe talented mr ripleybeing john malkovich
December 26, 2025Dec 26 59 minutes ago, Sludge Factory said: kao i poslednju akcionu scenu na onom mostu od kanapa preko provalije, e to je pravi IndiMisliš na scenu kada su ga gađali sa 1659 strela i nijedna ga nije pogodila?
December 26, 2025Dec 26 Odgledao novog Avatara...Da je film kraći jedno sat i po, bio bi verovatno sasvim ok...Ovako, smaračina sa bespotrebnim scenama akcije, provučena kroz neke biblijske motive i tako to... Edited December 26, 2025Dec 26 by radisa
December 27, 2025Dec 27 20 minutes ago, Mil@n said:Misliš na scenu kada su ga gađali sa 1659 strela i nijedna ga nije pogodila? Hej, sve je bolje od "spustam se kroz rudnik u onom vagonu i skacem sa prekinutih sina na prekinute sine sa preciznoscu Primoza Ulage"
December 27, 2025Dec 27 Marty SupremeOpasna filmčina za kraj godine, kao neki After Hours, Mean Streets i Uncut Gems hibrid upakovan u ping-pong biopik. Obavezno overiti u bioskopu, od 1. januara je na redovnom repertoaru.
December 27, 2025Dec 27 Teorija zavere kaze da Kjubrik nije slucajno umro na kraju snimanja "Eyes Wide Shut". Zavera kaze da je Kjubrik suvise toga nagovestio, danas znamo da su barem dva velika "igraca" organizovala nesto slicno u to vreme a to su Puff Daddy i Epstein. Ako se dobro secate u filmu Serbedzija glumi Milica, prodavca maskenbal opeme, koji ima, rekao bih, maloletnu cerku...Na kraju filma je razgovor koji kaze, parafraziram: Bile, pojma nemas ko su ti ljudi, kada bi znao, ne bi ti bilo dobro.Ali to je samo teorija zavere, jer je Kjubrik nasao inspiraciju u knjizi, mozda...Film zapocinje i zavrsava klasikom, stara fascinacija Kjubrika, ali je zanimljiv izbor a to je fenomenalna Sostakoviceva "Svita za dzez orkestar broj 2".Mislim da nijedan holivudski film nije imao toliko nagih, pre svih, zenskih tela i scena eksplicitnog seksa kao "Eyes Wide Shut" ali da to uopste nije toliko upadalo u prvi plan. Cak je uvodno scena, uz Sostakovicevu numeru, Nikol Kidman koja se potpuno skida. Valjda je samo Kjubrik mogao to da uradi. Edited December 27, 2025Dec 27 by Emerald
December 27, 2025Dec 27 Ponukan komentarima ovde, odgledah sinoc Eyes Wide Shut, ponovo posle 20 godina.Atmosfera odlicna, i muzika.Uvod razvucen, trebali su skratiti za pola sata, mnogo neke nepotrebne price.Kraj nedorecen, ono u stilu sta sad, fali nesto, nije valjda ovo kraj...Sredina vrhunska.
December 27, 2025Dec 27 11 hours ago, Sludge Factory said:Hej, sve je bolje od "spustam se kroz rudnik u onom vagonu i skacem sa prekinutih sina na prekinute sine sa preciznoscu Primoza Ulage" Da, to je najjači deo u celom filmu, stvarno malo over the edge. 😁Kapiram da je film pravljen kao porodila zabava i sa decom u vidu, zato kažem, ako ga tada nisam usvojio i prisvojio kao nešto enormno drago i važno, teško da da ću sada.
December 27, 2025Dec 27 https://m.imdb.com/title/tt0069999/ "Dorothea, a 16-year-old bourgeois girl from Hamburg, plays with her friends of both sexes, imitating the production of adult movies. In the end, pretending to make sex-scenes is not satisfying enough, and with a street professional, Dorothea is initiated in hard sex."Jbga, vikend je dušu dao za ovakve art filmove. p.s. kao makov sweet movie ali mnogo "konkretniji"
December 27, 2025Dec 27 3 hours ago, brusli said:Kraj nedorecen, ono u stilu sta sad, fali nesto, nije valjda ovo kraj...Davno sam gledala, ali sećam se da smo u društvu komentarisali posle kako ta poslednja rečenica savršeno zaokružuje film.
December 27, 2025Dec 27 1 hour ago, Boksi said:Davno sam gledala, ali sećam se da smo u društvu komentarisali posle kako ta poslednja rečenica savršeno zaokružuje film.Eh da ima i par rupa, da ne kazem rupcaga u scenariju, ali da ne spojlujem ovde.
December 27, 2025Dec 27 4 minutes ago, brusli said:Eh da ima i par rupa, da ne kazem rupcaga u scenariju, ali da ne spojlujem ovde.Da, da. Pitanje je kako bi to zapravo izgledalo da je Kjubrik poživeo još malo.