December 21, 2025Dec 21 Ponovio Jaganjce, pored toga što je film sjajan kao i uvek glavni utisak mi je koliko je Džudi Foster lepa u bukvalno u sve-jednoj-sceni.
December 21, 2025Dec 21 Sinoć naleteh na jućubju:Iskren da budem, veze nemam da li sam kao klinac gledao film, verovatno jesam, nema ko ne zna onu referencu Daj babo glavu. Elem, odlučih da izdvojim vreme, i moram da priznam da sam bio silno pozitivno iznenađen, kako glumom, scenarijem, tako i samim filmom, koji je snimljen 1950, dakle ni pola decenije nakon završetka najgoreg rata kojeg je Srbija doživela i po devastaciji, kao i po posledicama svršetka samog rata. No, ratne rane se ne vide ovde, film je u potpunosti posvećen (čak ni nema nikakvih skrivenih poruka, što je bilo uobičajeno za to vreme, na kraju krajeva, film je proizveo Zvezdafilm, khm) srpskim i uopšte slovenskim srednjevekovnim bajkama Baš Čelik i Zlatna jabuka i devet paunica, iz koje uzima elemente i gradi jednu finu filmsku, i prvu srpsku ekranizovanu fentezi, priču. I to vrlo uspešno. Rade Marković prosto zrači kao Nebojša, a i Bata Paskaljević je sjajan kao Gricko, ni ne čudi da su imali sjajne karijere kasnije. Preporuka 7/10!
December 21, 2025Dec 21 1 minute ago, kipo said:Trci Lola, trcigledao i ja skoro, baš je ono agresivno evropski film iz devedesetih
December 21, 2025Dec 21 9 minutes ago, Pokojni Ruxin said:gledao i ja skoro, baš je ono agresivno evropski film iz devedesetih Boze, ti svasta hgledas...
December 21, 2025Dec 21 a kad smo već kod evropskih filmova sa techno vajbom - sirat je brutalan, sigurno jedan od najboljih ovogodišnjih koje sam pogledao
December 21, 2025Dec 21 Meni se dopao, mada se baš trudim da ignorišem to što je pokupio svu pažnju na shock value. Edited December 21, 2025Dec 21 by Amos
December 21, 2025Dec 21 1 minute ago, Amos said:Meni se dopao, mada se baš trudim ignorišem to što je pokupio svu pažnju na shock value.nisam imao utisak da se nametljivo upinje da bude šokantan, ima neku logičnu progresiju i ritam ceo taj descent into hell tako da mi zapravo ništa ne odskače kao šokantno šokiranja radi
December 21, 2025Dec 21 21 minutes ago, kipo said:Boze, ti svasta hgledas...evo spremam se da pustim japansku crnu komediju iz 2003. sa 500 glasova na imdb jer sam nedavno čitao knjigu
December 22, 2025Dec 22 2 hours ago, Pokojni Ruxin said:evo spremam se da pustim japansku crnu komediju iz 2003. sa 500 glasova na imdb jer sam nedavno čitao knjigu Bože kakav si hipster. Koju knjigu?
December 22, 2025Dec 22 1 hour ago, Moća said:Bože kakav si hipster. Koju knjigu?karaoke strave, najsmešniji bolji murakami. ludo i brzo, preporučujem
December 22, 2025Dec 22 Gledao sam dva filma iz novije produkcije, koji su se, nakon festivala (valjda FAF, pa revija kandidata za Oskara) našli na redovnom repertoaru bioskopa.Jedan običan incident (Parahi, Iran) koji je do zla boga razvučen i dosadan i nikako nema materijala za dugometržni film - 15-20 minuta optimalno.Paun (Venger, debitatntski film, Austrija) je korektno realizovan, povremeno čak i duhovit film, sa izvanrednom glumom za glavnu ulogu, ali opet film bez neke trajnije vrednosti, koji niti pomera granice, niti izaziva emotivnu reakciju, nego, eto tek komentariše jednu aktuelnu sociološku pojavu.Ovde je najava u Danasu, uz opasku da odrednicu tragikomedija zaista odavno nisam pročitao: U svetu punom maski, ko je čovek ispod njih? – Tragikomedija „Paun” od sutra u bioskopima - Kultura - Dnevni list Danas Edited December 22, 2025Dec 22 by Ras
December 22, 2025Dec 22 Promakao mi je Paun, deluje mi zanimljvoSad vidim da je tu opet Maria Hofstätter koja je u svakom austrijskom fimu poslednjih 20 god.
December 22, 2025Dec 22 8 minutes ago, bags said:Promakao mi je Paun, deluje mi zanimljvoSad vidim da je tu opet Maria Hofstätter koja je u svakom austrijskom fimu poslednjih 20 god.Proverio sam šta glumi u filmu, obzirom da mi je nepoznata: jedna od epizoda.