December 5, 2025Dec 5 nećete verovati ali danas sam pustio disk sa "sećaš li se doli bel". lep film o jednom davno prošlom vremenu.
December 5, 2025Dec 5 Fantasy LifeFin film, lepa prica.Dugo nisam videla Amandu, a ovde je odlicna. Judd Hirsch zasao u devedesete, u epizodnoj ulozi glumi psihijatra, kao cetrdesetak godina ranije u Ordinary People. Sve vreme razmisljam na koga me podseca Alessandro Nivola, sto sam skontala tek nakon filma, ima pogled kao Harvey Keitel.
December 5, 2025Dec 5 11 minutes ago, Stela said:Fantasy LifeFin film, lepa prica.Dugo nisam videla Amandu, a ovde je odlicna. Judd Hirsch zasao u devedesete, u epizodnoj ulozi glumi psihijatra, kao cetrdesetak godina ranije u Ordinary People. Sve vreme razmisljam na koga me podseca Alessandro Nivola, sto sam skontala tek nakon filma, ima pogled kao Harvey Keitel.Bukvalno sam zaboravila na postojanje Amande Peet
December 5, 2025Dec 5 1 minute ago, Sandradjer said:Bukvalno sam zaboravila na postojanje Amande Peet I ja, pa mi prijalo da je vidim da je jos tu
December 5, 2025Dec 5 Just now, Stela said:I ja, pa mi prijalo da je vidim da je jos tu Pogledacu film. Ona ima lice kojem godine ne prijaju. Bas me zanima kako izgleda
December 5, 2025Dec 5 odgledao neobično. na SBB klubu "The War Is Over". albanci na kosovu, emigranti u švajcarskoj. stariji brat na kosovu, učitelj u selu, mlađi preduzimač u švajcarskoj. period '98 - '08. zanimljivo. Edited December 5, 2025Dec 5 by đorđe geprat
December 5, 2025Dec 5 Just now, Sandradjer said:Pogledacu film. Ona ima lice kojem godine ne prijaju. Bas me zanima kako izgledaBavi se film i time, kako je ostarila i kako se nosi sa tim.A kako to zakljucis da neko ima lice kojem godine ne prijaju?
December 5, 2025Dec 5 11 minutes ago, Stela said:Bavi se film i time, kako je ostarila i kako se nosi sa tim.A kako to zakljucis da neko ima lice kojem godine ne prijaju?Njavise dolazi do izrazaja kad su jace vilicne kosti i brada. Poznatiji primer je Cindy Crawford kad volumen krene da opada
December 5, 2025Dec 5 2 minutes ago, Sandradjer said:Njavise dolazi do izrazaja kad su jace vilicne kosti i brada. Poznatiji primer je Cindy Crawford kad volumen krene da opadaPlus je zrtva toga kad se smeje, smeje se celim licem. Kod muskaraca to moze da bude seksi s godinama, kod zenskih je zajebano.
December 5, 2025Dec 5 4 minutes ago, Lancia said:Plus je zrtva toga kad se smeje, smeje se celim licem. Kod muskaraca to moze da bude seksi s godinama, kod zenskih je zajebano.Da, kod muskaraca je privlacno.Gube na zensvenosti.Na zalost neke zene budu lutke sa 20, a vec nakon 30 se primecuje (primer Bruk Silds)
December 5, 2025Dec 5 Ok, sa ovim primerima mi je jasnije (valjda) na sta ciljate. Rekla bih da ogrube sa godinama.
December 6, 2025Dec 6 3 hours ago, Stela said:Fantasy LifeFin film, lepa prica.Dugo nisam videla Amandu, a ovde je odlicna. Judd Hirsch zasao u devedesete, u epizodnoj ulozi glumi psihijatra, kao cetrdesetak godina ranije u Ordinary People. Sve vreme razmisljam na koga me podseca Alessandro Nivola, sto sam skontala tek nakon filma, ima pogled kao Harvey Keitel.Indie projekcija u Domu omladine? Ove godine nažalost nisam uspeo da uklopim, a oni stvarno biraju interesantne filmove. Svake godine odem bar na jedan i svaki put bude odličan.Je l' bilo ljudi? Žao bi mi bilo da taj festivalčić propadne, a čuo sam da je ovaj put baš slabo interesovanje. Valjda i jer nisu uspeli da obezbede srpske titlove.
December 6, 2025Dec 6 9 hours ago, FPLS said:Indie projekcija u Domu omladine? Ove godine nažalost nisam uspeo da uklopim, a oni stvarno biraju interesantne filmove. Svake godine odem bar na jedan i svaki put bude odličan.Je l' bilo ljudi? Žao bi mi bilo da taj festivalčić propadne, a čuo sam da je ovaj put baš slabo interesovanje. Valjda i jer nisu uspeli da obezbede srpske titlove.Jeste Indie u Domu omladine Bilo je ljudi, ne puno, mozda 30% popunjena sala. Nisam ni znala da nece biti titlova na srpskom, moguce da je i to uticalo na posetu.
December 8, 2025Dec 8 ''It's a hell of responsibility to be yourself.It's much easier to be somebody else or nobody at all''Sylvia PrathOvako duboko pocinje Jay Kelly, film koji je otprilike pola sebe daje na otkrivanju tople vode o imitaciji zivota filmskih zvezda a pola na neku preuranjenu biografiju Dzordz Klunija. Ne znam da li je ideja ekipe da sva bude ispricano plitko i pitko uz neizbezni kul sarm samog Klunija, ali pocetna tema nije zagrebana ni noktima. Ukratko siromasan film, tu i tamo porazbacane patetike, humora, tugaljivog pogleda u prvom planu i naravno klisea na lopate. Ostatak tima skupljen s konca i konopca sa sve Sandlerom vise odmaze, nego sto pomaze i filmu i samom Kluniju.
December 9, 2025Dec 9 Odgledah Gadkie lebedi Lopushanskog. Rađen po romanu braće Strugacki. Roman nisam čitao tako da ne znam da li je i koliko verno sve to preneseno na filmsku traku. Ideja je okej mada nekako "klasično" sf-ovska. Mislim nisam ni očekivao nešto specijalno i da su mi ta promišljanja o prirodi ljudskog roda i o njegovoj sudbini strana, samo... nešto jednostavno fali ovde.Kiša koja neprestano lije i tama na sve strane, napušteni grad ( izuzev "aquatersa", dece, i članova misije UN nema nikoga), zgrade pune vode koje prokišnjavaju...Krupni kadrovi na licima, zbunjenost, izgubljenost, neizvesnost, možda i strah, sa druge strane mirnoća i odlučnost kod dece, no ipak ne potpuna...Dobro prikazani likovi, priča manje-više linearna, režija dobra ali u celini film i ne ostavlja baš jak utisak. Moram se nakaniti i pročitati roman.