Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

On 30. 11. 2025. at 2:39, Milošica said:

Tih što spor ovaj Stalker, šta je ovo

To se gleda na x2 brzini. Ionako nista ne pricaju

Plus je gvantanamo za misofonicare kao ja. Znaci dupla doza ataka na mene. Jedva preziveh.

Sick Feel Good GIF

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

2 hours ago, mustang said:

To se gleda na x2 brzini. Ionako nista ne pricaju

Plus je gvantanamo za misofonicare kao ja. Znaci dupla doza ataka na mene. Jedva preziveh.

To mi je najbolji aspekt filma. Plus muzika Eduarda Artemjeva, vuzelno audio remek delo

Daj bre Mustange ne skrnavi

Radni naziv Stalkera beše Машина желания.

1972, kad je izašao Piknik na bankini Strugackih, objavljen je i Anti-Edip (šizofrenija i kapitalizam), Ž. Deleza i F. Gvatari gde se uvodi pojam mašina želja, različit od frojdovskog tumačenja. Nisam siguran da su braća čitali ovu knjigu ali se mogu provući paralele ideja.

Otkud sve ovo.. siguran sam da sam svojevremeno video foto gde Tarkovski drži onu tablu sa snimanja, sa radnim natpisom, sad ne mogu nađem.

Ed2, setih se usput i romana A. Karter, Paklene mašine želja dr. Hofmana, takođe iz 1972.

Edited by makaronee
ram

Meni je zanimljivo kod Stalkera što se svet izvan Zone prikazuje u crnom belom, a u Zoni u full koloru.

Šta li je reditelj time hteo da kaže...?

Iz tamnice nužnosti u carstvo slobode, što bi bilo banalno čitanje, u marksističkom ključu?

OnT

IMDb
No image preview

The New Year That Never Came (2024) 8.1 | Drama, History

2h 18m

(Spojler ne radi)

Ravela bih zamenio лоуфай namotavanjem one zabavne pesme što se vrti u filmu s početka.

Edited by makaronee

11 hours ago, Filozof manijak said:

To mi je najbolji aspekt filma. Plus muzika Eduarda Artemjeva, vuzelno audio remek delo

Ne cujes me 😊

Mi koji smo osetljivi na specificne zvuke, nama je ovo mucenje od filma. Brzina me je samo dokusurila, iako volim sporije filmove.

Ali da su kadrovi sjajni jeste. Odlicno je vizuelno uradjeno taj put od povrsnosti realnosti ka duhovnom, otkrivanju sustine postojanja. Bar sam ja tako dozivela.

Zajebavam se ja, ali trebalo bi biti u specifičnom raspoloženju za film. Prošli put sam bio i oduvao me je.

Rubljeva, s druge strane, mogu uvek da gledam.

IMDb
No image preview

Suddenly (1954) 6.8 | Crime, Drama, Film-Noir

1h 17m | Approved

Za moj groš najbolji Sinatrin film.

Ol' blue eyes glumi Oswalda pre nego je Oswald postao Oswald

IMDb
No image preview

Mean Creek (2004) 7.1 | Crime, Drama

1h 30m | R

Odličan. Po zapletu sličan lošijem Buliju ali po duhu i kvalitetima daleko bliži vrhunskom Stand By Me. Ne mogu da se setim još nekog ovako dobrog filma iz podžanra "coming of age kids". Inteligentan, dirljiv, suptilan, nenametljivo pametan i nezamislivo dobro odglumljen od strane svoje teen ekipe. Ovakav film nikada neće nastati kod nas- ne zato što jadni nemamo para (jer ovo je low budget, iako sam to skontao posle gledanja, jer prelepo izgleda), već zato što niti imamo dobre scenariste, one koji uopšte imaju osećaj za lik i dijalog a još manje za život i DUH, niti imamo ni približno ovako "opuštenu", prirodnu i hrabru, ne-šmirajuću decu-glumce. Što je šteta jer tematski i tehnički nema razloga da NE pravimo ovakve filmove. A govorim o filmu iz '04.

prevarili ste me da opet gledam the place beyond the pines, jer sam se pitao zašto sam ga ono beše mrzeo prvi put

verovatno zato što me retko šta iritira kao kad filmadžija odluči da treba da ima nekakvu veliku POENTU, pa ide unazad i prekraja zaplet i likove da bi došao do nje kako god zna i ume. ima taj neki organski zaplet dry

Edited by Pokojni Ruxin

Novi "Running man".

Zabavan, Glen Pauel me je prijatno iznenadio, mada u nekom trenutku film možda malo posustaje i postaje predvidljiv.

Generalno je potpuno drugačiji od originala, ako je nekome to bitno.

On 2. 12. 2025. at 17:48, HajdemoUPlanine said:

Film Yesterday (2019)

Dolazi do globalnog kratkog nestanka struje i glavni junak se budi u svetu gde ne postoje The Beatlesi

taj film više obećava nego što deliveruje.

jebo ih ed širan.

11 minutes ago, garcia said:

taj film više obećava nego što deliveruje.

Deni Bojl u jednoj recenici.

Gledao sam ga davno i nikada u celosti tako da tek sada mogu reći da sam ga stvarno VIDEO kao ono što jeste- jedan od najnepravednije potcenjenijih filmova 70-ih. Taj cinizam, taj Voren Outs, te stidne vaši, taj piknik, to silovanje, to nonšalantno nokautiranje kurve, te muve oko odsečena glave, to buđenje u grobu, taj otac koji raspisuje poternicu za pumpačom svoje ćeri, ta ćera koja na kraju ladno kaže "shot him" (za svog oca)...kakav film.