November 13, 2025Nov 13 3 hours ago, Amos said:Da je sve isto samo bez saputnika koji ne zatvara usta bio bi ozbiljan film. Ovako je još jedan dečiji Dizni isprdak.A i to je donekle iz gejming preuzeto + nema šanse da bi mu dali pare i franšizu ako bi snimao film gde niko ne priča Engleski i gde nema lika koji casual gledaocu crta neke stvari. Cak su i prilično smanjili taj comedy relief deo na sam početak.Tek posle filma sam video da je režirao isti lik kao i onaj Killer of killers crtani kao i da ako ovo bude uspešno, a za sada deluje da hoće, da ima u planu još jedan.
November 13, 2025Nov 13 2 hours ago, *edited by mod said:A i to je donekle iz gejming preuzeto + nema šanse da bi mu dali pare i franšizu ako bi snimao film gde niko ne priča Engleski i gde nema lika koji casual gledaocu crta neke stvari. Cak su i prilično smanjili taj comedy relief deo na sam početak.Tek posle filma sam video da je režirao isti lik kao i onaj Killer of killers crtani kao i da ako ovo bude uspešno, a za sada deluje da hoće, da ima u planu još jedan.Na trenutke sam čak imao utisak da su pričaonicu ubacili dodatno, jer joj je sestra kao ono što jeste surova i kako treba. Moralo se usrati i omekšati do nivoa debila.
November 13, 2025Nov 13 IMDbGirl on the Bridge (1999) ⭐ 7.4 | Comedy, Drama, Romance1h 30m | RJako lepa drama sa meni slabom tačkom- Vanessom Paradis. Bavi se srećom u oba značenja te reči.
November 14, 2025Nov 14 preneo sam u selo sve DVD iz kuće i, u nedostatku boljeg na MTS SAT i EON, okrenuh se njima. u asus pa na TV. u ova tri dana"Plenty" (da se podsetim mlade meril strip)"Conversation" (sada se čini sporo ali, remek delo)"Mr. and Mrs. Bridge" (volim taj par a njumen je 1 car)"Machuca" (čileanski. o prerano odrasloj deci u zajebano vreme) Edited November 14, 2025Nov 14 by đorđe geprat
November 14, 2025Nov 14 IMDbThe Ear (1970) ⭐ 7.7 | Drama, Thriller1h 34mNeko ga opisuje kao spoj ko se boji virdžinije vulf i orvelove 1984 i taj opis ima smisla. Tragikomična, groteskna farsa o mužu i ženi koji se vrate kući sa (partijske) proslave na kojoj su saznali da je ministar- čiji je muž bio zamenik- uhapšen kao kontrarevolucionarni element.Nastaje panika. Skoro u svim prostorijama u kući imaju "bube", za koje znaju i zato mahom razgovaraju u kupatilu... (i taj osećaj paranoje i komunjarske opresije je super prenesen naročito kroz lik supruge koja je je više down to earth i prkosnija prema autoritetu za razliku od muža)... Sve u svemu- zabavan, gorkoslatak, crnohumoran filmić o zlu totalitarizma: ovde komunjarskog, češkog, ali suvišno je reći da će likovi i situacije biti prepoznatljivi i SFRJpskim gledaocima.
November 14, 2025Nov 14 The Intern (2015)IHarold and the purple Crayon (2024)Oba na spanskom (srecom, imali i spanski titl pa je pomoglo), u meksickim autobusima 😂Prvi gledao vec ranije, a ovaj drugi po prvi put.
November 17, 2025Nov 17 LoveableDobar, realistican, poucan.Inside Llewyn DavisSuper film, odlican glavni glumac, docarana atmosfera vremena. Kad uzme macku da je nosi po gradu, odmah se setim filma Harry and Tonto
November 18, 2025Nov 18 IMDbMy Son, My Son, What Have Ye Done (2009) ⭐ 6.1 | Drama, T...1h 31m | RVeliki promašaj. Džaba Dejvid Linč kao producent, džaba Viljem Dafo koji je odličan u skoro pa glanoj ulozi, džaba Hercog kao reditelj kada ova priča nije vredna tolikog truda niti ovakvog tretmana, kad je već rađeno na skoro pa nezanimljivom događaju- bolje bi fercerao kao dokumentarac za koje se Hercog ipak, u drugoj polovini karijere, specijalizovao.
November 18, 2025Nov 18 1 minute ago, pariah said:IMDbMy Son, My Son, What Have Ye Done (2009) ⭐ 6.1 | Drama, T...1h 31m | RVeliki promašaj. Džaba Dejvid Linč kao producent, džaba Viljem Dafo koji je odličan u skoro pa glanoj ulozi, džaba Hercog kao reditelj kada ova priča nije vredna tolikog truda niti ovakvog tretmana, kad je već rađeno na skoro pa nezanimljivom događaju- bolje bi fercerao kao dokumentarac za koje se Hercog ipak, u drugoj polovini karijere, specijalizovao.Ja ovog Shannona sve teze podnosim, bio onako ekstravagantno lud kad se pojavio, sad se samo dosadno ponavlja.
November 18, 2025Nov 18 2 minutes ago, Lancia said:Ja ovog Shannona sve teze podnosim, bio onako ekstravagantno lud kad se pojavio...Slažem se. Bilo je tu strašno dobrih izvedbi (Take Shelter) i još par ali je možda došlo do "zamora materijala" ali ne njegovom krivicom već je po meni zbog svoje pojave i harizme tajpkastovan za uvrnute likove.
November 18, 2025Nov 18 Nov Frankenstein je savrsen primer kako dobar reziser staru horor pricu moze da tansformise u romanticno delo puno emocija. Fotografija i pravi vizuelni dozivljaj traze da se ovo vidi na velikom platnu. Mozda dva i po sata deluje dugo, ali prosto je greh izbaciti bilo koji kadar iz filma.La fianza je simpa spanski film, vise neka mala sala pozorista, sve se desava u nekih 30-tak kvadrata, sama radnja zahteva karakternije likove, ali je valjda sa tipicnim latino humorom, koji nije uvek smesan, pucao na siru publiku. Tja, moze da prodje.
November 19, 2025Nov 19 IMDbNouvelle Vague (2025) ⭐ 7.4 | Biography, Comedy, Drama1h 46m | RNeverovatan kasting, fotografija i atmosfera. Verovatno najbolji film o filmu ikad snimljen.
November 19, 2025Nov 19 40 minutes ago, Lancia said:The Roses, Benedict i komedija negledljivo.Iskusno propustio. Da izvineš na izrazu- jeboteboK- ti gledaš skoro isti broj filmova kao ja. Ali ja imam izgovor što nemam društveni život.