Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Tih što spor ovaj Stalker, šta je ovo

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

14 hours ago, colonelo said:

Apsolutna preporuka:

IMDb
No image preview

Anul Nou care n-a fost (2024) 8.1 | Drama, History

2h 18m

The New Year That Never Came (Romanian: Anul Nou care na fost)

Rumunski film (i manjinska srpska koprodukcija), sigurno jedan od najboljih filmova iz 2024. godine.

Radnja je smještena u Bukurešt u decembru 1989. godine, u kome vlast na sve načine pokušava da stvori utisak situacije pod kontrolom, iako je u Temišvaru već uveliko sranje. Film ima 6 glavnih likova, čije priče pratimo paralelno, neki su uvezani, neki i nisu. Centralna priča se ipak odvija oko snimanja novogodišnjeg programa za nacionalnu televiziju, gdje mnogo toga ne funkcioniše, ali većina glavnih likova još uvijek nije sigurna u neminovni raspad jednog trulog sistema, pa je strah od represije itekako prisutan.

A s obzirom da svi znamo kako se ta priča završila, film daje nadu i nama, budući da možemo prepoznati dosta paralela sa našom trenutnom situacijom.

Pohvale i za reditelja i za glumačku ekipu, a šou na kraju krade rumunski Cica Perović.

E da, odličan je izbor muzike - od rumunskih šlagera, preko Scorpionsa, pa do Ravelovog Bolera, koji je sjajno upotrebljen u završnoj sekvenci.

Bio je ovaj film prosle godine na Festivalu autorskog filma, bas u ovo vreme godine. Dobio glavnu nagradu, zasluzeno, jer je odlican.

Par dana pre projekcije su poceli protesti, gledamo film u DKC i zivimo taj trenutak, cudan osecaj, publika u transu nakon zavrsetka i Ravela. Napustila sam projekciju i izasla napolje, a kao da nisam izasla..bila sam na istom mestu.

4 hours ago, Milošica said:

Tih što spor ovaj Stalker, šta je ovo

Najbolji nasporiji film na svetu. wub

Savršen za gledanje pod uticajem thc-a

Zootropolis2, sjajna zabava. poigravanje stereotipima kao i u prvom delu, ima svašta i za decu i za odrasle, sa lepim twistom u zapletu, pred kraj...

On 19. 11. 2025. at 0:10, Defunctus said:
IMDb
No image preview

Nouvelle Vague (2025) 7.4 | Biography, Comedy, Drama

1h 46m | R

Neverovatan kasting, fotografija i atmosfera. Verovatno najbolji film o filmu ikad snimljen.

Prelep dozivljaj. Nemam nesto puno da dodam, osim da pozelis da udjes u svaki kadar. Simpaticno je bilo pitanje, ''Da li ovo uopste moze da se edituje?'' i naravno heart

Vlcsnap-2025-11-30-20h35m53s436.png

Jos jedna divota od filma - Blue Moon o zivotu kompozitora Lorenz Harta, skroz neobicno isprican za jedno vece. Izvrsno snimljen, duhovit i tuzan u isto vreme i prosto maestralan Ethan Hawke sa hiljadu i jednom grimasom koja gadja pravo u centar, odlican kao ispomoc Bobby Cannavale i prelepa Margaret Qualley, koja deli sa Hawkom najbolju garderobersku scenu u filmu.

Vlcsnap-2025-11-30-20h40m41s503.png

Edited by Lancia

3 hours ago, radisa said:

Zootropolis2, sjajna zabava. poigravanje stereotipima kao i u prvom delu, ima svašta i za decu i za odrasle, sa lepim twistom u zapletu, pred kraj...

Meni bio odličan prvi deo D dugo se nisam toliko smejala dečijem crtanom

5 minutes ago, Svemir Zeka said:

Meni bio odličan prvi deo D dugo se nisam toliko smejala dečijem crtanom

Ni prvi ni drugi deo nisu samo za decu... :)

Film Yesterday (2019)

Dolazi do globalnog kratkog nestanka struje i glavni junak se budi u svetu gde ne postoje The Beatlesi

IMDb
No image preview

Pontypool (2008) 6.5 | Horror, Sci-Fi

1h 33m | Not Rated

Mislim da malo koji (pod)žanr ima toliko besmislenih filmova kao što su to "zombi filmovi". Ovaj odskače od drugih sličnih jer je sve na psihološkoj osnovi i atmosferi. Možda da su imali veći budžet i ovo bi bilo golo govno, a ovako veći deo priče je ograničen na jednu prostoriju što je pun pogodak.

Dugo nisam voleo Goslinga, do Drajva otprilike. Prosto mi je bio antipatican.

Danas odgledao ovu divotu od mučnog, teškog, divno reziranog filma i mogu da kazem da je Eva Mendes cak i bolja glumica od svog muza.

Kakva zena krv ti jebem.

Kod filma me je najvise dojmilo sto nema glavnog lika i sto je sniman na jako prljav, gotovo dokumentaristicki nacin. Posteno, bez jeftinih efekata, sve u centar. Likovi realni, logicni, uvreljivi, zivi do koske. Kraj zakiva.

Topla preporuka, ko je propustio

1764690855762.jpg

Edited by Caligula

On 30. 11. 2025. at 20:05, radisa said:

Jel to onaj film sa zecom i lisicom kao policajcima koji otkrivaju zaveru da životinje podivljaju (mislim,na 1.deo)?

Zar se ne zove Zootopia?

Edited by Filozof manijak

1 minute ago, Filozof manijak said:

Jel to onaj film sam zecom i lisicom kao policajcima koji otkrivaju zaveru da životinje podivljaju (mislim,na 1.deo)?

Da...

Drugi deo je o džentrifikaciji...

Etit, na srpskom je Zootropolis, na engleskom Zootopia...

17 minutes ago, Caligula said:

Dugo nisam voleo Goslinga, do Drajva otprilike. Prosto mi je bio antipatican.

Danas odgledao ovu divotu od mučnog, teškog, divno reziranog filma i mogu da kazem da je Eva Mendes cak i bolja glumica od svog muza.

Kakva zena krv ti jebem.

Kod filma me je najvise dojmilo sto nema glavnog lika i sto je sniman na jako prljav, gotovo dokumentaristicki nacin. Posteno, bez jeftinih efekata, sve u centar. Likovi realni, logicni, uvreljivi, zivi do koske. Kraj zakiva.

Topla preporuka, ko je propustio

1764690855762.jpg

Pa Gosling je do Drajva imao bolje uloge, ako ne racunam Crazy, Stupid, Love a i tu je ipak sporedna uloga. Krenuo je ko Edward Norton glumeci naci sledbenika u filmu The Believer, pa je igrao solidnog ludaka u Murder by Numbers, Blue Valentine, Noah..

Jeste nego je bio izvikan, a to me odbilo.

Sa Drajvom me kupio, posle toga Blejd Raner, ovaj film tek sad odgledao.

Nisam znao da i brat Kale osim mene gotivi Drajv.

A i film iznad je sjajna preporuka.

Edited by Milošica