November 30, 2025Nov 30 14 hours ago, colonelo said:Apsolutna preporuka:IMDbAnul Nou care n-a fost (2024) ⭐ 8.1 | Drama, History2h 18mThe New Year That Never Came (Romanian: Anul Nou care na fost)Rumunski film (i manjinska srpska koprodukcija), sigurno jedan od najboljih filmova iz 2024. godine.Radnja je smještena u Bukurešt u decembru 1989. godine, u kome vlast na sve načine pokušava da stvori utisak situacije pod kontrolom, iako je u Temišvaru već uveliko sranje. Film ima 6 glavnih likova, čije priče pratimo paralelno, neki su uvezani, neki i nisu. Centralna priča se ipak odvija oko snimanja novogodišnjeg programa za nacionalnu televiziju, gdje mnogo toga ne funkcioniše, ali većina glavnih likova još uvijek nije sigurna u neminovni raspad jednog trulog sistema, pa je strah od represije itekako prisutan.A s obzirom da svi znamo kako se ta priča završila, film daje nadu i nama, budući da možemo prepoznati dosta paralela sa našom trenutnom situacijom.Pohvale i za reditelja i za glumačku ekipu, a šou na kraju krade rumunski Cica Perović.E da, odličan je izbor muzike - od rumunskih šlagera, preko Scorpionsa, pa do Ravelovog Bolera, koji je sjajno upotrebljen u završnoj sekvenci.Bio je ovaj film prosle godine na Festivalu autorskog filma, bas u ovo vreme godine. Dobio glavnu nagradu, zasluzeno, jer je odlican.Par dana pre projekcije su poceli protesti, gledamo film u DKC i zivimo taj trenutak, cudan osecaj, publika u transu nakon zavrsetka i Ravela. Napustila sam projekciju i izasla napolje, a kao da nisam izasla..bila sam na istom mestu.
November 30, 2025Nov 30 4 hours ago, Milošica said:Tih što spor ovaj Stalker, šta je ovoNajbolji nasporiji film na svetu. Savršen za gledanje pod uticajem thc-a
November 30, 2025Nov 30 Zootropolis2, sjajna zabava. poigravanje stereotipima kao i u prvom delu, ima svašta i za decu i za odrasle, sa lepim twistom u zapletu, pred kraj...
November 30, 2025Nov 30 On 19. 11. 2025. at 0:10, Defunctus said:IMDbNouvelle Vague (2025) ⭐ 7.4 | Biography, Comedy, Drama1h 46m | RNeverovatan kasting, fotografija i atmosfera. Verovatno najbolji film o filmu ikad snimljen.Prelep dozivljaj. Nemam nesto puno da dodam, osim da pozelis da udjes u svaki kadar. Simpaticno je bilo pitanje, ''Da li ovo uopste moze da se edituje?'' i naravno Jos jedna divota od filma - Blue Moon o zivotu kompozitora Lorenz Harta, skroz neobicno isprican za jedno vece. Izvrsno snimljen, duhovit i tuzan u isto vreme i prosto maestralan Ethan Hawke sa hiljadu i jednom grimasom koja gadja pravo u centar, odlican kao ispomoc Bobby Cannavale i prelepa Margaret Qualley, koja deli sa Hawkom najbolju garderobersku scenu u filmu. Edited November 30, 2025Nov 30 by Lancia
November 30, 2025Nov 30 3 hours ago, radisa said:Zootropolis2, sjajna zabava. poigravanje stereotipima kao i u prvom delu, ima svašta i za decu i za odrasle, sa lepim twistom u zapletu, pred kraj...Meni bio odličan prvi deo dugo se nisam toliko smejala dečijem crtanom
November 30, 2025Nov 30 5 minutes ago, Svemir Zeka said:Meni bio odličan prvi deo dugo se nisam toliko smejala dečijem crtanomNi prvi ni drugi deo nisu samo za decu... :)
December 2, 2025Dec 2 Film Yesterday (2019)Dolazi do globalnog kratkog nestanka struje i glavni junak se budi u svetu gde ne postoje The Beatlesi
December 2, 2025Dec 2 IMDbPontypool (2008) ⭐ 6.5 | Horror, Sci-Fi1h 33m | Not Rated Mislim da malo koji (pod)žanr ima toliko besmislenih filmova kao što su to "zombi filmovi". Ovaj odskače od drugih sličnih jer je sve na psihološkoj osnovi i atmosferi. Možda da su imali veći budžet i ovo bi bilo golo govno, a ovako veći deo priče je ograničen na jednu prostoriju što je pun pogodak.
December 2, 2025Dec 2 Dugo nisam voleo Goslinga, do Drajva otprilike. Prosto mi je bio antipatican.Danas odgledao ovu divotu od mučnog, teškog, divno reziranog filma i mogu da kazem da je Eva Mendes cak i bolja glumica od svog muza.Kakva zena krv ti jebem.Kod filma me je najvise dojmilo sto nema glavnog lika i sto je sniman na jako prljav, gotovo dokumentaristicki nacin. Posteno, bez jeftinih efekata, sve u centar. Likovi realni, logicni, uvreljivi, zivi do koske. Kraj zakiva.Topla preporuka, ko je propustio Edited December 2, 2025Dec 2 by Caligula
December 2, 2025Dec 2 On 30. 11. 2025. at 20:05, radisa said:Zootropolis2, sjajna zabava. poigravanje stereotipima kao i u prvom delu, ima svašta i za decu i za odrasle, sa lepim twistom u zapletu, pred kraj...Jel to onaj film sa zecom i lisicom kao policajcima koji otkrivaju zaveru da životinje podivljaju (mislim,na 1.deo)?Zar se ne zove Zootopia? Edited December 2, 2025Dec 2 by Filozof manijak
December 2, 2025Dec 2 1 minute ago, Filozof manijak said:Jel to onaj film sam zecom i lisicom kao policajcima koji otkrivaju zaveru da životinje podivljaju (mislim,na 1.deo)?Da...Drugi deo je o džentrifikaciji...Etit, na srpskom je Zootropolis, na engleskom Zootopia...
December 2, 2025Dec 2 17 minutes ago, Caligula said:Dugo nisam voleo Goslinga, do Drajva otprilike. Prosto mi je bio antipatican.Danas odgledao ovu divotu od mučnog, teškog, divno reziranog filma i mogu da kazem da je Eva Mendes cak i bolja glumica od svog muza.Kakva zena krv ti jebem.Kod filma me je najvise dojmilo sto nema glavnog lika i sto je sniman na jako prljav, gotovo dokumentaristicki nacin. Posteno, bez jeftinih efekata, sve u centar. Likovi realni, logicni, uvreljivi, zivi do koske. Kraj zakiva.Topla preporuka, ko je propustioPa Gosling je do Drajva imao bolje uloge, ako ne racunam Crazy, Stupid, Love a i tu je ipak sporedna uloga. Krenuo je ko Edward Norton glumeci naci sledbenika u filmu The Believer, pa je igrao solidnog ludaka u Murder by Numbers, Blue Valentine, Noah..
December 2, 2025Dec 2 Jeste nego je bio izvikan, a to me odbilo. Sa Drajvom me kupio, posle toga Blejd Raner, ovaj film tek sad odgledao.
December 2, 2025Dec 2 Nisam znao da i brat Kale osim mene gotivi Drajv.A i film iznad je sjajna preporuka. Edited December 2, 2025Dec 2 by Milošica