Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

9 hours ago, Filozof manijak said:

Što je najgore, svi ti distopijski filmovi iz osamdesetih (Totalni opoziv, Trkač..)danas mi više liče na našu realnost nego na SF

Juce slusam reklamu, otprilike: Djeco, ne zaboravite; trazite od vasih roditelja samo xyq slatkise.

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

1 hour ago, Moonwalker said:

Plus Angela Bassett. Jako volim taj film jos od kad se pojavio.

Mi smo ovo davnih dana secirali. Ako se secam dobro, genije bigelow i za ovaj film pravila kamere kako bi uvodna scena izgledala kao long shot POV (isto je radila za Point Break).

Ova zena je sjajan reziser za akciju i ekpert za romantizovanje muskosti, na sta mi, zene, padamo 😁.

Pogledaj 12 monkeys ako nisi, slicna premisa.

(idem da iskopam tu scenu, zeljna sam je videti ponovo)

Koliko je ova zena bila ispred vremena!

Nadjoh

Edited by mustang

Ih gledala i to (12 monkeys) davnih devedestih.

Nisam kontala taj film (Cudni dani, tako je tada preveden kod nas) na taj nacin, romantizovanja neke simbolicne muskosti, niti sam tip zene koji se na to ikad lozio.

Zanimljivi su mi uvek bili ti apokalipticni filmovi. Mislim da je njoj Kameron pomogao dosta oko tog filma.

Edited by Moonwalker

Generalno za muske likove u njenim filmovima sam rekla.

On 2. 10. 2025. at 3:50, Starman said:

SF filmovi koji su dosta kratko u procesu starenja...

Meni nije kratko,

ponekad ne mogu da se setim pa moram da se potpomognem današnjim IT-om.

Podseti me na to kako ja gledam SF filmove.

Velika većina je čista glupost, iako SF literaturu čitam otkako sem naučio slova. Ali на SF filmove gledam овако:

Pојаvljuje se baš svakakva tehnologija, skoro je bitna kao i glumci, ponekad najbitnija.

Ja svo vreme pokušavam da se setim šta to beše stvarno?

Pokušavam da se setim kad datira ta mašina u stvatnom svetu. Od oblika, zvuka, tehnologije, svaašta nešto se prisećam.... Tu su mi bitni i oblik ekrana, i veličina, rezolucija, debljina ivica, širina trake ako je neki tejp, miš, trekbol.... svašta - nešto se prisetim a onda se vraćam u vreme KAD se to stvarno pojavilo i čemu je koristilo u stvarnom svetu.

Jebiga, ja sam u IT pre nego što je ta skraćenica isklepana.

Imao sam do skoro u kući i paket Holeritovih kartica na kojima sam kucao na Burroughs bušaču svoj maturski rad u PL/1 za IBM mainframe koji je opsluživao celi grad. Tek posle par godina se pojavio Klajv i njegov ZX i Voja sa Galax....

Baš sam tu tehnologiju i njenu promenu gledao dugo, dugo iz bliza i dobro pamtim i slike, i oblike, zvuke i još mnogo toga.

Edited by zmanic

Imam ga kuci na blu ray.

Bas cu da ga pogledam ponovo kad uhvatim vremena.

Od njenih volim Point Break i rado ga pogledam iznova.

Gledala sam neke novije (dve hiljadite), nisu mi nesto legli, ali to je do mene.

Uzela da gledam The Breakfast Club (1985) jer ga je @Stela pomenula na stranici teme koja mi se otvorila, i koju sad ne umem da nadjem.
Nikada nisam gledala ovaj film (a mislim i da obaram lični rekord - Amadeusa sam gledala svega par decenija nakon što je snimljen, ovo je 40 godina kasnije).

Upravo odgledala.

Ne razumem čime je ovaj film zaslužio ovako visoke ocene koje ima.

Potpuni plićak i kliše, kud bacih tri sata vremena na ovo.

Jedini pozitivan aspekt je gluma, ali džaba je to.

MV5BMzBkZmQ0NjMtNTZlMy00ZjdlLTg5ODUtYWFlNGM0YzE3MTg0XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

Go woke, go broke.

Flop u bioskopima 👏👏👏

Baš adekvatno da ste načeli temu o Gospoji - spremam se da pogledam House of Dynamite - koji se nekom magijom pojavio na ... kioscima.

I ja poprilično gotivim gotovo sve što je napravila ... tu bih dodao čak i Near dark - bem li ga, prija mi nekako.

Evo i prigodna pesmica

3 hours ago, mustang said:

Go woke, go broke.

Flop u bioskopima 👏👏👏

Da dodam - volim što se @mustang vratila happy ... od nedavno pišem, ali odavno pratim ppp i ona mi je jedan od dražih likova.

Odgledah House of Dynamite na Netfixu.

Vidi se da je film radila majstorica zanata, priča ide neverovatnom brzinom, skoro kao u realnom vremenu, ne stigneš da trepneš i sve je već gotovo.

Kod of woke agendi iritira me kad u filmovima i serijama prikazuju kako se zene ravnopravno biju sa muskarcima i na taj nacin dovode u zabludu zene-devojke da se biju u rl sa muskarcima sto se ne zavrsi dobro sto se vidi iz mali nilion klipova na drustvenim mrezama.

Sudice mu se ovde mada mi imamo medjudrzavni sporazum sa Bih pa se moze zahtevati prebacivanje sudskog postupka tamo.

6 minutes ago, Moća said:

Kod of woke agendi iritira me kad u filmovima i serijama prikazuju kako se zene ravnopravno biju sa muskarcima i na taj nacin dovode u zabludu zene-devojke da se biju u rl sa muskarcima sto se ne zavrsi dobro sto se vidi iz mali nilion klipova na drustvenim mrezama.

Imala sam neku drugaricu koja je dugo trenirala karate lozila se da je empowered woman, onda negde skontala kako prolaze zene pa i te black belt u karate protiv jednog muskog malo veceg koje ne ume u karate, i tolikoje imala neko razocaranje da je zabatalila karate nakon toga. Meni bilo bas nekako bezveze da je iz tog razloga prestala da trenira (mislim da joj je dosadilo ili tako nesto to mi je normalan razlog ali ovako mi je bas doslo malo tuzno), ali i ona se valjda bila naprimala da ce joj to kao nesto znaciti. Inace ima jedno 45-50 kg, i manje od 160 cm.

Edited by Mel