October 21, 2025Oct 21 Sirat - Španski kandidat za Oskara & dobitnika nagrade žirija u KanuTačno ovako zamišljam ostarele trance-tehno rejvere koji prisustvuju rejvovima u pustinjama/pećinama/planinama.Ovo na internetu ide od super hajpa da nule, ja ću da se pravim pametan i da kažem da je sasvim solidno, gornja granica solidnog 4-.Sve je bolje u bioskopu ali ovo je posebno tačno za ovaj film jer se dosta zasniva na vizuelno-zvučnom efektu, likovi su skoro samo skice ali ima dovoljno twistova & promena da drži pažnju i da ga zapamtite. Dakle, bolje od gomile Holivud/netflix gluposti, što realno i nije teško.
October 24, 2025Oct 24 Mr. Burton ili rana biografija Richard Burtona, onako dosta se mucio sa Pigmalion razradom, najvise mi smetao neubedljiv motiv naklonosti profesora, koji ga je izvukao iz rudarskog okruzenja. Toby Jones je standardno vise nego dobar, Harry Lawtey je uspeo da ukrade prilicno dobro grimase Richarda Burtona, cini mi se da se tome vise poklanjalo paznje nego samoj radnji filma. Moglo je ovo mnogo bolje s obzirom na ociglednu bogatu gradju koju su imali na raspolaganju a i sporedni glumci su bili totalno sporedni i bezlicni.
October 25, 2025Oct 25 Novi TrkacLepo sam se zabavila, proletelo 2 sata i 20min.The best off mi je action match lift-lubenica 😂👏👏 Edited October 25, 2025Oct 25 by mustang
October 25, 2025Oct 25 1 hour ago, mustang said:Novi TrkacLepo sam se zabavila, proletelo 2 sata i 20min.The best off mi je action match lift-lubenica 😂👏👏I mene vuče po trejleru, ako ništa jer je verniji knjizi.
October 25, 2025Oct 25 Jbg, meni je Švarcijev Trkač jedan od filmova standing stonesa mog detinjstva.Ovo ću zaobići. iskustvo mi govori da nijedan današnji rimejk filmova iz 80ih nije ni prineti
October 25, 2025Oct 25 Što je najgore, svi ti distopijski filmovi iz osamdesetih (Totalni opoziv, Trkač..)danas mi više liče na našu realnost nego na SF
October 25, 2025Oct 25 13 minutes ago, Filozof manijak said:Što je najgore, svi ti distopijski filmovi iz osamdesetih (Totalni opoziv, Trkač..)danas mi više liče na našu realnost nego na SFDe si video tri sise¿
October 25, 2025Oct 25 4 minutes ago, Filozof manijak said:ih, nisi se ti opijao dovoljno, viđao sam i po 4 Pa jel to distopija ili utopija?
October 25, 2025Oct 25 1 hour ago, Moća said:Jel to izaslo na nekom od servisa ili u bioskope?U našim bioskopima od 13. 11.
October 25, 2025Oct 25 9 hours ago, *edited by mod said:I mene vuče po trejleru, ako ništa jer je verniji knjizi.To svi kazu koji su citali.Ovo je hunger games meets bullet train meets john wick. Smejala sam se naglas 😁U bioskopima ce da izadje. Gledala u studiju. Edited October 25, 2025Oct 25 by mustang
October 25, 2025Oct 25 On 19. 10. 2025. at 14:33, Indy said:Strange Days (1995)Još jedan od onih filmova koji nisu bili nešto specijalno u vreme kad su izašli, ali sad su dobili na aktuelnosti, plus su nekadašnji "glumčići" u međuvremenu postali nešto kao legende. Blade Runner nije, ali jest nekakav cyberpunk.Btw, forumašice, obratite dužnu pažnju na Ralph Fiennesa (za forumaše isto nema da fali, tu je Juliette Lewis.)Plus Angela Bassett. Jako volim taj film jos od kad se pojavio. Edited October 25, 2025Oct 25 by Moonwalker