Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

imam neki izazovtm da gledam film na tv-u preko usb, a ne gleda mi se na skrnavom laptopu

srdoc

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

28 minutes ago, radisa said:

@kud u maglu Simoviću

Samo baci pogled na sliku đavola, moraš gledati...

peter-stormare-s-lucifer-in-constantine.

Jbite se, sad mi se opet gleda, a imam posla :(

Za mene je najbolji Đavolan i dalje Al Paćino u Advokatu.

Tako ja zamišljam Palog

Dejv Grol u Tenacious D fantom

btw, matrix je mnogo više od AI priče, lansirao je kinematografiju na jedan viši nivo, vraški dobar saundtrek, a i završio karijere jednog slaja i jednog arnolda, pokazavši holivudu da mogu da se snime akcioni filmovi i bez mišića

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

stidim se priznati, ali nikada nisam razumeo hajp oko matrix-a

plitkoća

Film je predubok, sa slojevima ispod slojeva značenja, u osnovi je prikazi Platonove Pećine.

Evo jednog primera koliko su genijalne sitnice koje su provukli kroz film: scena kod Oracle, proročice

na 2:03 - autentifikacija kad se loguješ na neki divajs (facial/fingertip recognition)

ili na 4:40 "here, take a cookie". Jel se sećaš kad odeš na neki sajt, ili web aplikaciju, kada ti ponudi da sačuvaš kolačiće?

Oracle je, kao i sve u matrixu, kompjuterski program.

Itd itd...

Ovaj film treba odgledati jedno desetak puta da bi se pohvatale sve genijalnosti koje su braća/sestre gospode/ ubacili u nj.

banalizovano tumačenje koje intelektualno i duhovno prosvetljenje pretvara u cgi tabačinu

taj viši nivo koji pominju matrixofili vidimo u ovom veku, mahom se snima smeće veće od onog pre njega. msm nije tu matrix krivac, sve priče su ispričane još za šekspirovo vreme

nobles

tabačina je samo eye candi da privuče publiku prvog stepena

Mi, prosvetljeni, 33.stepena vidimo mnogo više vlade

Milošica zna o čemu bambrljam nobles

razočaran sam da još uvek niko nije izbacio hipsterskiji take od dark city>matrix

tipa existenz>dark city>matrix fantom

eXistenZ je bas potcenjen film, ne znam zbog cega, inace izasao kad i matrix, 1999.

The Signal > existenz > dark city >matrix ph34r

7 hours ago, Pokojni Ruxin said:

razočaran sam da još uvek niko nije izbacio hipsterskiji take od dark city>matrix

tipa existenz>dark city>matrix fantom

Pratim i dodajem jedan The Thirteenth Floor fantom film koji je miks dva pomenuta, po tematici vuče ka Matriksu, ali po b produkciji i izvedbi ka Mračnom gradu - glumi isti glumac drugog imena, Hurta menja D’onofrio

Matrix je odlican prvi deo, druga 2 su sranje neopevano, uzimanje para na kontu prvog.

Jebo sebe onaj koji je snimio to smece.

Meni su dobri i drugi i treci (cetvrti racunam da ne postoji), ne naravno kao prvi, ali su sasvim korektni uz par nekih sitnica koje bih izbacio. Prvi deo je ipak nesto posebno, imao je taj wow efekat kakav ovi posle realno vise nisu mogli da imaju (i u tehnickom i u kulturoloskom smislu), a i prvi deo ipak ima sarm male, skoncentrisane price, kada se to posle razmase i prosiri se unutrasnji svet filma ne ostaje puno prostora za mastu gledaoca koja u prvom delu ima dosta posla da dopuni stvari koje tu nisu prikazane ili objasnjene.

Dark City isto volim, ali nikad nisam bas kapirao poredjenja s Matrixom, osim na nekom bas povrsnom nivou.

Drugi i treći delovi dobijaju malo bolju perspektivu ako se odigra “Enter the Matrix” igra i pogleda Animatrix. Doduše, meni je to bzvz, ne možeš od publike da tražiš da rade domaći da bi gledali film.

2 minutes ago, goofs said:

Drugi i treći delovi dobijaju malo bolju perspektivu ako se odigra “Enter the Matrix” igra i pogleda Animatrix. Doduše, meni je to bzvz, ne možeš od publike da tražiš da rade domaći da bi gledali film.

E da, Animatrix je strava, mozda i najbolja stvar u celoj fransizi.

Igrice ne igram, tako da nista D valjda je to dokaz da ne mora da se radi domaci.

Sve i da nema nikakvu "dubinu", matrix je antologijsko i revolucionarno SciFi delo zbog načina na koji je snimljen, a pošto ima, sa punim praovm je na mestu jednog od najboljih i najuticajnijih ne samo SciFi dela svih vremena...

Drugi i treći ne bih komentarisao fpalm

Edit: A tek četvrti...

Edited by Mil@n