Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

• Popular Post

IMG_9377.jpeg

Goreli u paklu 30 dana mesečno, dabogda.

Zašto ove ćaci budaletine ne mogu da savladaju slovo Ð nigde i nikako, lepo ne znam…

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

I bakica koja slaže robu umesto da zasluženo odmara pod stare dane...

biografju...

jedan slobodan dan nedeljno.

Edited by Mr.Mxyzptlk

zaposleni u maxiju su tek prošle godine ugovorima dobili dva slobodna dana nedeljno (nisam sigurna da li im je radni dan ostao 8h ili je produžen), plata je nešto iznad minimalca, u ideji još uvek sanjaju o 2 dana nedeljno, ne znam za univer.

inače, lidl daje 'najbolje' plate i uslove rada, sve iznad 40h nedeljno se plaća kao prekovremeni rad i nisam sigurna da je plata iznad 80k, manje prodavnice isplaćuju minimalac a deo se vraća poslodavcu.

mene fascinira masovno šokiranje ovim oglasom, mogu da razumem da se ne zna kako živi rudar u aleksincu i kakvi su mu uslovi rada, al da se niko ne zainteresuje u kakvim uslovima rade ljudi, žene uglavnom, u objektu u koji svaki dan zalazimo, to mi je stvarno za doom.

to je usud trgovačke profesije, jedini način da im se poboljša život bi bio zabrana rada nedeljom ali onda bi se udarilo na komfor ostalih građana...

Ovo je dobar oglas, pod uslovom da je sve tacno (govorim za unutrasnjost). Obicno je sve dosta losije od toga u praksi. Ja kada sam radio u marketu, morao sam da se napravim da sam bolestan, da bih nakon 5 meseci imao slobodan dan (produzio sam na 2 dana.)

Ali ovo kad za fizički rad u prodavnici ili marketu traže ljudima CV, kao da nije dovoljno u razgovoru dobiti informacije o prethodnom iskustvu, nego apliciraš kao za ne znam kakav posao...ajde do kraja da ponizimo čoveka.

Ja sam se zacenio kada sam čuo da u pošti inače kod mene JAKO prometnoj devojke i žene rade za tipa minimalac ili 60k.

Osam sati sa ljudima svaki dan na šalteru + neka subota siguran sam jer pošta radi subotom valjda do 14, za te pare... Pakao kao takav.

Secam se da je ranije bilo da ko radi sa strankama radno vreme mora da mu bude max 7 sati dnevno, plus da ima i pauzu od pola sata, neka me pravnici isprave ako gresim. Da li se to postuje je naravno drugo pitanje.

Kod mene ovde u komsiluku u jednom od milion marketa kragujevackog trgovinskog giganta, Trnavi promet, jedna kasirka mi je pre neki dan rekla da radi vec dve nedelje bez slobodnog dana, jer neke kolege uzimaju bolovanja, a gazdina politika je boli ga kita. Prica ceo grad da tu radnici inace imaju plate visoke za standarde u tom sektoru (tipa bar 100.000 mesecno) i da li je tacno ne znam, ali za to koliko ti ljudi ginu svaka plata je mala.

Edited by Sludge Factory

21 minutes ago, Miljenko said:

Ovo je dobar oglas, pod uslovom da je sve tacno (govorim za unutrasnjost). Obicno je sve dosta losije od toga u praksi. Ja kada sam radio u marketu, morao sam da se napravim da sam bolestan, da bih nakon 5 meseci imao slobodan dan (produzio sam na 2 dana.)

Stvarni uslovi su uvek, ali uvek kudikamo gori nego što je romansirano prikazano na oglasima

Zna se da se u ogromnom broju firmi radi 6 dana nedjeljno, pogotovo u trgovini i u ugostiteljstvu.

Ali, da neko oglašava na plakatu kao poslovnu priliku kojom bi privukao potencijalnog kandidata slobodna 4 dana mjesečno, pa taj nije nego za metak u čelo.

1 hour ago, svashtabezneshto said:

mene fascinira masovno šokiranje ovim oglasom, mogu da razumem da se ne zna kako živi rudar u aleksincu i kakvi su mu uslovi rada, al da se niko ne zainteresuje u kakvim uslovima rade ljudi, žene uglavnom, u objektu u koji svaki dan zalazimo, to mi je stvarno za doom.

izvini, ali JESTE ŠOKANTAN bezobrazluk da neko REKLAMIRA 4 SLOBODNA DANA MESEČNO

kao nešto pozitivno i primamljivo, nešto što bi privuklo čoveka da se tu zaposli.

edit. babu bhatt bio brži. da, to je poenta.

edit edita. a ni pakao ne prestaje...

Edited by pt 2.0

1 hour ago, Mil@n said:

Ja sam se zacenio kada sam čuo da u pošti inače kod mene JAKO prometnoj devojke i žene rade za tipa minimalac ili 60k.

Osam sati sa ljudima svaki dan na šalteru + neka subota siguran sam jer pošta radi subotom valjda do 14, za te pare... Pakao kao takav.

Jedino ako ne jedu nista i nemaju potrebe sem da plate infostan i struju. To je tako niska cifra za mesec dana rada, potpuno nerealna za danasnje troskove...

16 minutes ago, Mel said:

Jedino ako ne jedu nista i nemaju potrebe sem da plate infostan i struju. To je tako niska cifra za mesec dana rada, potpuno nerealna za danasnje troskove...

Pa jbt kako ti ljudi žive.

Lani kad sam bio prvo u Bg pa i po drugim mjestima po Srbiji, mnoge stvari (pogotovo u marketima) su iste ili skuplje nego u Hr, a da ne govorim o razlici u cijeni goriva, uzas jebeni.

Love se stvari po akcijama ili se jednostavno steka na hrani. Plate se komunalije, pa sta ostane (bar to vazi za vecinu starijih gradjana). Uvek kada su neki artikli na pojeftinjenju, masa penzionera se sjati odmah po otvaranju (zavisi samo ko se nalazi u kom delu grada).