Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

57 minutes ago, Babu Bhatt said:

Pa jbt kako ti ljudi žive.

ne žive već preživljavaju 😔

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

mala plata 700€? nemojte da ovo mali ili Hulja pročitaju. ima odmah da pozovu filipince/ke, marokance/ke............ eno u KG naš čovek neće da rad za 600€ pa uvoze marokance.

koliko je to onoga što se pazari na rafovima/pijacama?

1 hour ago, Miljenko said:

Love se stvari po akcijama ili se jednostavno steka na hrani. Plate se komunalije, pa sta ostane (bar to vazi za vecinu starijih gradjana). Uvek kada su neki artikli na pojeftinjenju, masa penzionera se sjati odmah po otvaranju (zavisi samo ko se nalazi u kom delu grada).

Ne plaćaju komunalije redovno, snalaze se, premošćavaju, u večitim dugovima. ne pričam o penzionerima, nego o radno sposobnim ljudima koje rade za mizeriju od plate

sada naleteh na ovo.

U Sankt Peterburgu u Rusiji, odžan je 24. i 25. septembra održan je kongres ekstremističkih organizacija i partija iz Evrope i sveta i osnovana krovna organizacija pod nazivom Međunarodna suverenistička liga (ISL). Iako su proklamovani ciljevi „odbrana hrišćanstva i tradicionalnih vrednosti“ u pitanju su ekstremne, desničarske organizacije koje baštine fašističko i nacističko nasleđe. Mnoge od njih prešle su sa reči na delo, pa osim propagande u obračunu sa političkim protivnicima, etničkim i seksualnim manjinama, migrantima i političkim protivnicima leve i građanske orjentacije koriste i pesnice.

srbiju su predstavljale narodne patrole i srBska akcija

Edited by đorđe geprat

30 minutes ago, đorđe geprat said:

sada naleteh na ovo.

srbiju su predstavljale narodne patrole i srBska akcija

Vjerujem da je palo jedno kvalitetno orgijanje heart

4 hours ago, svashtabezneshto said:

inače, lidl daje 'najbolje' plate i uslove rada, sve iznad 40h nedeljno se plaća kao prekovremeni rad i nisam sigurna da je plata iznad 80k, manje prodavnice isplaćuju minimalac a deo se vraća poslodavcu.

Skoro mi je rekao rođak da se njegova snajka zaposlila u Svetofor ,plata 100k ,desetak dana slobodno mesecno ,

malo sam se iznenadio za platu ,ako je tako onda nije loše

По закону о раду, мора да постоји један слободан дан недељно, тзв. недељни одмор од 24 непрекидна часа без рада, не који се додаје и дневни одмор од 12 сати. Закон каже да се недељни одмор по правилу користи недељом. Ако ово нису нека додатна 4 дана, онда је ово буквално законски минимум. Пошто истичу да са плаћа и превоз, што је исто обавеза, мени делује реалније да је у питању рекламирање законског минимума.

13 minutes ago, Hamlet Strašni said:

По закону о раду, мора да постоји један слободан дан недељно, тзв. недељни одмор од 24 непрекидна часа без рада, не који се додаје и дневни одмор од 12 сати. Закон каже да се недељни одмор по правилу користи недељом. Ако ово нису нека додатна 4 дана, онда је ово буквално законски минимум. Пошто истичу да са плаћа и превоз, што је исто обавеза, мени делује реалније да је у питању рекламирање законског минимума.

Što bi se reklo, ćuti i budi sretan što imaš posao

• Popular Post

U manjim mestima je katastrofalno...kad visokoškolovani čovek ne nalazi posao u struci ili nešto približno onome za šta se školovao, pa počne da fizikališe na pumpama, u kineskim radnjama, u pekarama, na trafikama ili firmama za čišćenje, užasno popizdim na komentare "barem ima posao", "i to je pošten posao", "mora da se radi, makar bilo šta".

Nije upitan značaj bilo kog radnika, ali ljudi su se školovali za bolje. A i ti radnici zaslužuju bolje uslove.

Muka mi je od narativa sa kojim generacije i generacije odrastaju: ćuti, trpi, može gore.

Kao deci su nam govorili "Uči da bi živeo kao čovek, da se ne mučiš sa zaradom, da budeš gospodin sutradan, znanje je moć" i na kraju dođemo do dana kada ti nepismena bagra i stranački aktivisti kroje sudbinu i uskraćuju za radno mesto.

Nepodnošljivo mi je...

Sećam se kad sam odbila školu gde su me uslovljavali strankom. U isto to vreme neki moj školski drug stranački se aktivira i ubrzo dobija poziciju direktora jednog muzeja.

Srećemo se u društvu naše profesorke iz srednje, ja im razočarano pričam o mom iskustvu, a drug mi kaže: "A što si tako nadmena, ne možeš tako: moraš malo da prećutiš, istrpiš svašta i eto posla. Žensko si, iskoristi i to."

Stomak mi se prevrnuo, zastala mi knedla u grlu od odvratnosti.

Profesorka je prekinula mučnu tišinu rečima: "To njeno nije nadmenost, to njeno je dostojanstvo. Ono što si ti izgubio."

Eto, to bih volela da nam se vrati, uz pravdu i sve moguće normalnosti.

Dostojanstvo.

Btw, taj drug sad proračunato podržava proteste i na sav glas je protiv režima. Zaboravni mu veruju, častan im je.

Ne treba im zaboraviti.

Edited by Klara

uf. @Klara

U Srbiji je raslojenost vrlo visoka, to je sve sto ja mogu da kazem gledajuci oko sebe, a vidjala sam isto i druge zemlje sa klasicnim kvartovima za imucne, kvartovima za obicne, i polugetoima za tesku muku i sirotinju. Ali ovo u SR je jako jako kontrastno. I opet presipam iz supljeg u prazno, ali cene u Srbiji su vrlo vrlo visoke.

ja ne znam šta više da mislim o cenama. recimo, zbog ovakvog kursa €, sve uvozno (ono sa rafova i tehnikalije) trebalo bi da bude jeftino. da li je? nemam pojma koliko košta,recimo, TV koji se ovde prodaje za 12 - 18 hiljada. onaj stoper, italijan, reče mi da je gorivo ovde skuplje nego kod njih. kad odem u privatnu kasapnicu na vidikovačkoj pijaci, sloši mi se od cene. koliko košta biftek tamo negde? u lidlu je 33€, u kasapnicama sigurno više.

Porezi, carine, akcize... jbg, nece SNS stoka da se nahrani sama od sebe.

Onaj okačeni oglas sam video na prodavnici Mega Sunce u Meljaku. U njemu rade radnici iz okolnih sela, ali od pre mesec dana imaju i uvezene strane radnike koji slažu robu. Realno su uslovi jezivi. Nedavno čuh da su i u kladionicama smešne plate, a obrću i zarađuju milione € na mesečnom nivou. Taj deo mi nikad neće biti jasan: možeš radnika da platiš pošteno, da živi život dostojan čoveka i ne daš mu jer može ti se. Psihopate najobičnije.

4 minutes ago, spettacollo said:

Onaj okačeni oglas sam video na prodavnici Mega Sunce u Meljaku. U njemu rade radnici iz okolnih sela, ali od pre mesec dana imaju i uvezene strane radnike koji slažu robu. Realno su uslovi jezivi. Nedavno čuh da su i u kladionicama smešne plate, a obrću i zarađuju milione € na mesečnom nivou. Taj deo mi nikad neće biti jasan: možeš radnika da platiš pošteno, da živi život dostojan čoveka i ne daš mu jer može ti se. Psihopate najobičnije.

Zato u administraciji u kladinonicama su plata jezivo dobre...