Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Now cooking!

Featured Replies

Ovo su kisele brussel sprouts, beans, i bratwurst kobasice pod tankim slojem przene prezle u maslinovom ulju.

viber-image-2026-03-02-23-14-46-556.jpg

Nosim ovo sutra da podijelim sa kolegama na poslu iako su mi rekli da ne donosim to jer niko ne voli sprouts, narocito fermentirane. Iskreno, nije ni da nisu u pravu. Ovo je kao neki podvarak, a ja nikad nisam volio podvarak nego nisam znao sta da radim sa sprouts.

• Replies 11.5k
  • Views 867.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Ćufte  

Posted Images

... i zatvaramo sezonu podvaraka i sl. jela :

podvarak-02.jpg

2 hours ago, JakeBlues said:

i zatvaramo sezonu podvaraka i sl. jela

Happy Married At First Sight GIF by Lifetime

složio u Römertopf, da ne kažem grne, luk na četvrtine, šargarepu i celer krupno. odozgo teleća kolenica od dve kile, držana od sinoć u salamuri, sad samo malo pobiberena. podlio sa 200ml vina belog, dodao par grančica ruzmarina i koji list lovora. poklopio i rknuo u hladnu rernu, uključio na 160°C. tako će da stoji jedno 4 sata, pa budemo videli. cilj je da kost izađe sama, a meso da se raspada pod prstima i da bude lepljivo.

On 3. 3. 2026. at 0:19, Seabass said:

Ovo su kisele brussel sprouts, beans, i bratwurst kobasice pod tankim slojem przene prezle u maslinovom ulju.

cenim da ti je ovo pre za babu čohano s_d

20 minutes ago, aram said:

složio u Römertopf, da ne kažem grne, luk na četvrtine, šargarepu i celer krupno. odozgo teleća kolenica od dve kile, držana od sinoć u salamuri, sad samo malo pobiberena. podlio sa 200ml vina belog, dodao par grančica ruzmarina i koji list lovora. poklopio i rknuo u hladnu rernu, uključio na 160°C. tako će da stoji jedno 4 sata, pa budemo videli. cilj je da kost izađe sama, a meso da se raspada pod prstima i da bude lepljivo.

Prejako ti je 160, slobodno smanji na 120. Low and slow, 4h je dugo za 160, uvrice.

20 minutes ago, aram said:

cenim da ti je ovo pre za babu čohano s_d

Da, nije mi ovo bilo neki uspjeh ali zao mi bilo baciti sprouts pa pu pojeli ovi sto radim s njima. Nisu ni oni bili narocito odusevljeni ali je pojedeno.

obozavam sataras. jes da je povrce meh, al ispalo ok. jos kad ima moce od mesa ih... piggy

topim smznutu shvarglu da bih ocedila vodicu jer im ljuto. to neka nadmashi neko now.

On 3. 3. 2026. at 0:19, Seabass said:

viber-image-2026-03-02-23-14-46-556.jpg

Nosim ovo sutra da podijelim sa kolegama na poslu iako su mi rekli da ne donosim to jer niko ne voli sprouts, narocito fermentirane. Iskreno, nije ni da nisu u pravu. Ovo je kao neki podvarak, a ja nikad nisam volio podvarak nego nisam znao sta da radim sa sprouts.

Ovako izgleda svako drugo moje jelo izuzev sto se ne naziru kobasice.

I uvek sve pojedem sama ja.

Sad skoro sam videla zamrznutu papriku i izvadila da odledim bez neke jasne ideje sta cu s njom ali osecala sam neku inspiraciju da ce biti bas super.

Pa sam kao smislila neki pie/ quiche kombo, poredjala sam vrlo pazljivo dobro oprane i ocedjene paprike po dnu vatrostalne posude, pa sam nalila punjenje neko klasika jaja brasno mileram zacini maslinovo ulje, pa pazljivo preklopila gornjim slojem paprike i prekrila tek da ne budu izlozene jos jednim slojem tog punjenja. to je ekstra izgledalo, gore prelepa korica, kad je pocela malo previse da se braoni izvadila sam, bilo je preko pola sata u rerni, taman koliko sam i procenila da treba, krenula da presecem a ono unutra... ko da se ni ugrejalo nije, tecno stanje.

Sta cu izmesam i vratim u rernu, i tako uz ogroman trud i preko sat vremena pecenja imala sam jaja sa paprikom koja mnogo bolje ispadnu u serpi i treba im 5 minuta.

19 minutes ago, gospa buba said:

topim smznutu shvarglu da bih ocedila vodicu jer im ljuto. to neka nadmashi neko now.

Samo ih dobro izgladni Bubo sleep Ja sam pravio tzv Texas chili, ide bese 6 vrsta cilija, ja stavio tri koje sam imao. To je ljuto da vise nema nikakav okus, izaziva bol i strah. Suze im teku ali jedu kao bebe rolleyes

2 hours ago, Mel said:

Ovako izgleda svako drugo moje jelo izuzev sto se ne naziru kobasice.

I uvek sve pojedem sama ja.

Sad skoro sam videla zamrznutu papriku i izvadila da odledim bez neke jasne ideje sta cu s njom ali osecala sam neku inspiraciju da ce biti bas super.

Pa sam kao smislila neki pie/ quiche kombo, poredjala sam vrlo pazljivo dobro oprane i ocedjene paprike po dnu vatrostalne posude, pa sam nalila punjenje neko klasika jaja brasno mileram zacini maslinovo ulje, pa pazljivo preklopila gornjim slojem paprike i prekrila tek da ne budu izlozene jos jednim slojem tog punjenja. to je ekstra izgledalo, gore prelepa korica, kad je pocela malo previse da se braoni izvadila sam, bilo je preko pola sata u rerni, taman koliko sam i procenila da treba, krenula da presecem a ono unutra... ko da se ni ugrejalo nije, tecno stanje.

Sta cu izmesam i vratim u rernu, i tako uz ogroman trud i preko sat vremena pecenja imala sam jaja sa paprikom koja mnogo bolje ispadnu u serpi i treba im 5 minuta.

Vjerovatno se nije ispeklo ako su paprike bile ledene, a fali ti u tom brasnu i prasak za pecivo za bolji rezultat.

Just now, Seabass said:

Vjerovatno se nije ispeklo ako su paprike bile ledene, a fali ti u tom brasnu i prasak za pecivo za bolji rezultat.

Fali! Kako si znao? Ostala mi kesica otvorena pored dok sam spremala i zaboravila da ubacim.

2 minutes ago, Mel said:

Fali! Kako si znao? Ostala mi kesica otvorena pored dok sam spremala i zaboravila da ubacim.

Pa ja znam ponesto oko kuhanja. Opisala si kolac (bez secera) ali svi drugi sastojci su tu. Vjerovatno je omjer bio off i fali PzP. Zato nije uspjelo.

Desi se nekad i meni.

1 minute ago, Seabass said:

Pa ja znam ponesto oko kuhanja. Opisala si kolac (bez secera) ali svi drugi sastojci su tu. Vjerovatno je omjer bio off i fali PzP. Zato nije uspjelo.

Desi se nekad i meni.

Definitivno znas. Bukvalno smo pravili (nesto uspelije) kolace sa omladincem pre par nedelja po ovom receptu, minus paprika plus secer i cokolada. Bilo super.

4 minutes ago, kipo said:

Samo ih dobro izgladni Bubo sleep Ja sam pravio tzv Texas chili, ide bese 6 vrsta cilija, ja stavio tri koje sam imao. To je ljuto da vise nema nikakav okus, izaziva bol i strah. Suze im teku ali jedu kao bebe rolleyes

jesi probao zivotati one kineske (korejske?) nudle shto imaju ljuto u kesici. ja sam jednom pojela sa celom kesicom i nisam umrla, sledeci put sa pola, a sad drzim u minijaturnoj teglici i doziram si na vrh viljushke ko arsenikum, ne verujem da mogu da ne umrem dvaput ph34r

niko kod mene ne voli ljuto. ali kad sam ovde, da preporuchim piletinu generala coe, to cu danas

edi. jedna mala olakshica kod generala. ako neshto nemam, stavim neshto drugo iste boje. bitan je princip i tehkologija, ko ce to imati sve lol mislim moj batica ima, al on mi pravi 2x godishnje, pa se spremi na vreme. ljuto neljuto, s djumbirom bez uvek je dobro...

Edited by gospa buba