April 14Apr 14 da, ima dosta luka, kad koristim ovaj crveni (iz razloga što mi je bio pri ruci) uvek stavim malo više, sve se lepo otopi tj uprži, nikakav problem.
April 19Apr 19 Dajte neki recept za air fryer, nesto jednostavno a da nije pomfrit i cisto meso. Blagodarim
April 19Apr 19 1 hour ago, mustang said:Dajte neki recept za air fryer, nesto jednostavno a da nije pomfrit i cisto meso.Blagodarimto sokocalo je car za grilati povrce. paprike, tikvice, patlidzani, paradajzcici, pecurke... operes, iseces na kriske, trunka mulja, bilja, soli, sta volis od zacina... i po desetak minuta sa svake strane. izvadis, izmrvis fetu po povrcu, smuckas preliv od tahinija, limuna, belog luka i malko vode da razredis, prelijes i krkas. paprike mozes cele, samo okrenes na pola pecenja. kad su gotove oljustis i mozes s njima sta god zelis. patlidzan isto mozes ceo dok se fino ne ispece sa svih strana. oljustis i u mikser sa muljem, biljem, belim lukom. mackas i uzivas. batat prepolovis, malko ulja, bilja, soli, aleve i slatke i ljute i jedno 20ak minuta u rernicu. doduse pripazi s vremenom, neke masine su jace, neke slabije. treba pogledati s vremena na vreme.
April 20Apr 20 25 minutes ago, ivy said:kopriva klasics :DTeto, jelsvaova koprivnjača tvoja?Naupojo supu izkese. Edited April 20Apr 20 by makaronee ne
April 26Apr 26 Kako je moguce da mi i dalje bude vodeno u loncu a zagori na tihoj vatri?U loncu su mleveno meso, povrce, jaja, piletina, dzigerica malo pirinca i pola case kuskus. I taj mi kuskus svaki put sjebe lonac i zagori dno iako ima jos vode i to na pretek, plus masti od mesa?? I to na tihoj vatri 15min, posle 8min krece da zagoreva. Manje od te vatre ne mogu, ugasice se plin. Edited April 26Apr 26 by mustang
April 26Apr 26 Ne znam za recept ozgo, ali kuskus se zapravo samo zapari dok ne upije vodu i onda doda kao garnir. Moš se doda i malo putera ko sme voli može. Logično je da gori navatri brzo.Oseni me na kraju, jelto ručak za cucka?
April 26Apr 26 @mustangPa promešaj ponekad.. . Kuskus padne na dno pa zagori..ili ga spremi posebno pa dodaj na kraju Edited April 26Apr 26 by ivy
April 26Apr 26 @makaronee naravno da je za njega 😁 od sad cu kuskus pred kraj da sipam, promesam ponekad al kasno stignem. Hvala @ivy
April 26Apr 26 47 minutes ago, ivy said:@mustangIli prosto izbaci kuskus.. Neće mu ništa faliti bez..Ma ja kao da mu stavim nesto osim tog mesista i povrca a i pirinca. Kad vidim pirinac, meninse slosi 😁 najgluplja hrana bez ukusa
April 26Apr 26 Kuskus pravio kao prilog tako sto ga samo poparim (prelijem kljucalom vodom i srazmeri 1-2,5). Dodam suve zacine i malo mulja, i so po ukusu. Dobro promesam i ostavim nekih 5min.Ako bi ga koristio u jednoserpi, onda bi ga popario i dodao u serpu. Sto se tice pirinca, on sam jeste neutralnog ukusa. Zato se i sluzi sa jelima jaceg ukusa, i eventualno nekim sosom.