Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Now cooking!

Featured Replies

54 minutes ago, gospa buba said:

jesi probao zivotati one kineske (korejske?) nudle

Uzeo u najboljoj namjeri da probam ali su volsebno nestale iz friza kad sam ih se sjetio ph34r Sad cu probati ponovo. Ja volim ljuto ali recimo normalno ljuto. One Habanero i Karoline ne mogu, preljuto, ubija na licu mjesta, dok Kajen, Tabasko i sl ~50k skovila gajim i to mi odgovara. Dobra fora sa njima je da ih osusim (radja ko mutavo) i sameljem, pa dobijem cili prah 100% prirodan. Tegla tog mi traje 2 god, sjajno za kuvanja, rostilj, soseve... a maksimalno iskoristivo doziranjem.

Ja za danas preporucujem Salasarsku otrovnicu

• Replies 11.5k
  • Views 870.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Ćufte  

Posted Images

5 hours ago, Seabass said:

Prejako ti je 160, slobodno smanji na 120. Low and slow, 4h je dugo za 160, uvrice.

Ma Römertopf je zakon kad se lepo pripremi, sočno, želatinozno, lepi se za prste i raspada. Meso je bilo 94 stepena posle 4 sata. Odmorio sam ga sat vremena dok se pekao krompir pa vratio u rernu na 230 10 minuta premazanog sa malo grejvija napravljenog od one tečnosti iz Römertopfa.

1 hour ago, gospa buba said:

jesi probao zivotati one kineske (korejske?) nudle shto imaju ljuto u kesici. ja sam jednom pojela sa celom kesicom i nisam umrla, sledeci put sa pola, a sad drzim u minijaturnoj teglici i doziram si na vrh viljushke ko arsenikum, ne verujem da mogu da ne umrem dvaput ph34r

Desilo mi se na jednom odmoru, nesto mi nije bilo do hrane, pa da ne umrem uzmem ovo i umalo umrem (nisam imala pojma koliko je to ljuto) D.

Kad sam vec ovde kuvam ribic, cistim povrce, a imam konkretno zasladjenje

IMG_20260305_202228.jpg

Edited by Sandradjer

sad razmishljam, kiseli prokeljiici mora da su hemijski i nuklearni rat istovrmeno. nekiseli su samo hemijski lolol

15 minutes ago, aram said:

Ma Römertopf je zakon kad se lepo pripremi, sočno, želatinozno, lepi se za prste i raspada. Meso je bilo 94 stepena posle 4 sata. Odmorio sam ga sat vremena dok se pekao krompir pa vratio u rernu na 230 10 minuta premazanog sa malo grejvija napravljenog od one tečnosti iz Römertopfa.

Ne sumnjam ja da si to dobro napravio. Ne pamtim da sam ikad pravio telecu koljenicu, nema to ovde ali pravio sam jagnjece, srnece, a i junece ali ossobuco komade. I moj metod je najcesce dutch oven, tona aromats (luk, celer, mrkva, bay, ruzmarin, thyme, bluk,,,), vino i voda. Meso se prvo zaprzi da dobije boju, pa se prodinstaju

aromats da deglaziraju serpu, vrati meso, dodaju tecnosti i kad provri, skine se pjena i ide u relnu na oko 120C pa dok ne bude kako treba, nekoliko sati min. Kad je gotovo, mora se ohladiti u tom saftu pa je bolje spremiti dan ranije ili dobro planirati taj dan. Taj saft se iscijedi i od njega pravi gravy i kao prilog idu bareno povrce i neki krompir, pire ili kako god. Na ovaj nacin uglavnom spremam ova 'tvrda' mesa - koljenice, vrat, rebra, obraze i sl.

Medjutim, ekspres lonac je sprava cudnovata, odradi sve to za 45 min, nikakve razlike nema.

fallow su apsolutni carevi!!!

Carski da je Fallow video izasao prije sat vremena, bas o ovome o cemu pricamo.

On 5. 3. 2026. at 14:57, Mel said:

Ovako izgleda svako drugo moje jelo izuzev sto se ne naziru kobasice.

I uvek sve pojedem sama ja.

Sad skoro sam videla zamrznutu papriku i izvadila da odledim bez neke jasne ideje sta cu s njom ali osecala sam neku inspiraciju da ce biti bas super.

Pa sam kao smislila neki pie/ quiche kombo, poredjala sam vrlo pazljivo dobro oprane i ocedjene paprike po dnu vatrostalne posude, pa sam nalila punjenje neko klasika jaja brasno mileram zacini maslinovo ulje, pa pazljivo preklopila gornjim slojem paprike i prekrila tek da ne budu izlozene jos jednim slojem tog punjenja. to je ekstra izgledalo, gore prelepa korica, kad je pocela malo previse da se braoni izvadila sam, bilo je preko pola sata u rerni, taman koliko sam i procenila da treba, krenula da presecem a ono unutra... ko da se ni ugrejalo nije, tecno stanje.

Sta cu izmesam i vratim u rernu, i tako uz ogroman trud i preko sat vremena pecenja imala sam jaja sa paprikom koja mnogo bolje ispadnu u serpi i treba im 5 minuta.

kad mislis da naucis da kuvassrdoc

1 hour ago, ultra plasticni said:

kad mislis da naucis da kuvassrdoc

Pa tokom ove i sledece godine. Mislim znala sam ja nekad ponesto da kuvam, uglavnom kad sam se drzala recepta.

Napravila sam prvu sarmu u životu.

Sad se kuva, pa ćemo da vidimo na šta će diziđe

IMG_20260307_122838.jpg

Ćerka sarmofil aminovala da su dobre. 🙏

2/15 se raspale, jebat ga sad, šta ću

IMG_20260307_145204.jpgIMG_20260307_145754.jpg

1000021484.jpg

Musaka od plavih patlidžana i jagnjećeg mesa. Već pojeli...

Grilovani kolutovi patlidžana odozdo i odozgo, a u sredini mleveno meso dinstano sa paradajzom, lukom, vinom i začinima. Preliveno mešavinom jajeta i kiselog mleka, pa zapečeno da se rumeni.

Uh...

krem čorba od mlade koprive

pečena orada

proso sa koprivom i puno bluka i mulja

FB_IMG_1773317122564.jpg

Džiga s knedly