July 13, 2025Jul 13 3 minutes ago, kipo said:Ove zelene paprike, mozda long slim cayenne?Trebale su biti kasmirske Mirch Masala (C. baccatum) ali mislim da sam dobio neko znj sjeme pa bi mogla biti i cayenne (C. annuum). Definitivno su annuum. Nista specijalno, blago ljutkaste, okej su.Od 5 vrsta papricica koje uzgajam, dvije sigurno nisu ono sto sam narucio, za ostalo cekam da izrastu jos da mogu 100% verifikovati. Edited July 13, 2025Jul 13 by Seabass
July 13, 2025Jul 13 18 minutes ago, Seabass said:Definitivno su annuum. Nista specijalno, blago ljutkaste, okej su.Ah, meni tih 30-50k taman, ne prija mi ljuce. Serano, Kajen, Tabasko. Habanero me bas rasturi a Karoline jedemo fore radi ali ne vidim smisao. Kontam da su ljudi koji to tamane drugacije napravljeni.
July 13, 2025Jul 13 3 minutes ago, kipo said:Ah, meni tih 30-50k taman, ne prija mi ljuce. Serano, Kajen, Tabasko. Habanero me bas rasturi a Karoline jedemo fore radi ali ne vidim smisao. Kontam da su ljudi koji to tamane drugacije napravljeni.Serrano su mi jedne od najdrazih papricica koje sam uzgajao, a imao sam sigurno 50+ vrsta tokom godina. Od reapera do divljih chiltepina i svega izmedju. Sad me to proslo i ove godine sam posijao samo tih 5 vrsta medjutim nisam zadovoljan. Iduce godine cu kupiti sjeme negdje drugo i to par vrsta rocoto (C. pubescens), mozda Lemondrop (C. baccatum) i par vrsta poput serrano, tabasco (C. annuum). Mozda budem imao prostora za jednu-dvije super ljute za jednog kolegu koji to jede kao jagode. Jedno jutro sam donio neke Borg 9 strain, pojeo je 5-6 uz sendvic za dorucak. To je kao da zvaces sunce, a on nije ni zastucao. Sad imam par Ghost (naga jolokia), tek cvjeta, vidjecemo na sta ce izaci.Ovo su berebe nekih ranijih godina:Ovo sve je prije 5-6 godina cinimise.
July 14, 2025Jul 14 Ovo su moje Kajen juce, u plasteniku. A ovo moje te neke koje nemam pojma sta su.Tabasko jos nisu krenule, ali kasno sam posadio sve, krajem marta, a i inace one kasnije krenu.
July 14, 2025Jul 14 2 minutes ago, Svemir Zeka said:Moje paprike ništa. Samo lišće nikloMoje konacno procvetale, a nisam ocekivao ni da proklijaju.
July 14, 2025Jul 14 3 hours ago, kipo said:Ovo su moje Kajen juce, u plasteniku.A ovo moje te neke koje nemam pojma sta su.Tabasko jos nisu krenule, ali kasno sam posadio sve, krajem marta, a i inace one kasnije krenu.Fino ti je to. Sad bi mogao poskidati listove i grancice na kojima nema cvjetova ni plodova, pogotovo na dnu biljki. To ce usmjeriti biljku da se fokusira na plod umjesto da salje energiju u listove koji nemaju nikakvu funkciju vise. Imamo dole nize topik o bastovanstvu, da ne trpamo ovde. Edited July 14, 2025Jul 14 by Seabass
August 2, 2025Aug 2 On 26. 7. 2025. at 16:03, ivy said:patlidzaniMoze receptura?Jeo sam u grckoj sad tako vrhunski pripremljene patlidzane a nzm kako ga spravljaju.To je zapeceno nesto u rerni, slatko kao med, msm mozda stvarno ima meda..
August 3, 2025Aug 3 Ima recept sa medom.. Ajd neka neko okaci nezgodno mi preko telefonaA ovo moje je inprovizacija.. Prvo sam ih stavilla da se peku sa idejom da ih jedem na salatu sa blukom i paradajzom ali sam se u poslednjem trenutku predomislila pa napravila nesto na tragu parmidjane sa malo paradajza i sirevima koje sam imala u frizideru..