nenad Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 +1 +1 prejed od jakoooo zaljucenih skembica je verovatno najbolji osecaj na svetu.
boshoku Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 to probo nisam, niti imam nameru (pihtije inkluded) nek jede svako što mu prija, meni to ne prija (da, da - kako znaš ako nisi kušao, bla-bla...)
halloween Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 Probala novu rernu, sluša k'o bog. Pravila pitu od sira, pavlake, jaja, malo putera i iseckanog mladog luka, malo kis. vode. Ulje od komine masline preko kora. Papir za pečenje umesto podmazivanja uljem. Baš sam se snebivala da poslužim gostima, al' su smazali sve, što sam srećna!
darling Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 (edited) trebalo mi tri godine da savladam dovodjenje mladog boba u stanje da se od njega moze skuvati jelo. jelo bilo onako, al kuvani mladi bob bez icega je ludilo. Edited May 28, 2014 by darling
hefestus Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Spremam se da kuvam jedan lep risotto prawns & asparagus; stone crab, prawns i ova dva poon-a (Tub gurnard na engleskom). Oni su supper za riblji stock.
boshoku Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 ti gurnardi deluju ko da su još živi; di će ti duša...
hefestus Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 (edited) sve ovo zbog supice Edited May 31, 2014 by hefestus
Аврам Гојић Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 (edited) Ne zamerite to što ponovo pišem o jagnjetini. Volim je, jako je volim. Danas kuvamo dinstane jagnjeće odreske u aromatičnom mediteranskom sosu. Od sastojaka nam je potrebno sledeće: 5-6 odrezaka sjeničke jagnjetine Supena kašika kumina Kafena kašičica bibera So Veza majčine dušice Maslinovo ulje Krupna glavica crnog luka Jedna šargarepa 6 čenova belog luka 2 decilitra belog vina U meso utrljati so, biber i kumin i ostaviti pola sata da odstoji na sobnoj temperaturi. Potom, staviti luk, iseckan krupno, rustično, da se izdinsta. Meso staviti na gril tiganj, i pržiti po 3 minuta sa svake strane. U luk dodati šargarepu. Dodati beli luk (neka se kratko dinsta) i majčinu dušicu u povrće, i sipati sipati belo vino, neka provri i kalira do polovine. Kada ste ispržili meso, sipajte vodu u gril tiganj da pokupi zapećene delove jagnjetine. Dodati u povrće. Dodati još vode, pustiti da provri i dodati meso. Neka se dinsta sat vremena, ili dok ne omekša. Po potrebi, dodajte vodu. Služiti sa pečenim ili barenim krompirima, ili sa pomfritom, ili čak samo sa somunom i zelenom salatom, i naravno hladnim belim vinom. Edited June 3, 2014 by Грешни Василије
Recommended Posts