Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubice na drumovima i ulicama

Featured Replies

7 minutes ago, mraki said:

Po Tviteru kruži priča kako je za nesreću u Rumuniji kriv sistem. Bio uključen levi migavac, pa zato nije dao vozaču da skrene desno. Meni ne deluje verovatno, ali ne razumem se toliko. Može li ovo biti tačno?

Da ne kačim sad sve, jedan od jezivijih snimaka koje sam ikad video.

Ovako kad citam, ne znam da li je realno da bi neko tako nesto napravio jer kako onda da reagujes ako moras da reagujes... Ali Juga nekog da nadjem i oklopim i to da vozim.

• Replies 2.3k
  • Views 229.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

ma te table su zamazivanje očiju pre dvadesetak godina ih nigde nije bilo pa se nije dešavalo da kamikaze jure 100kmh suprotnim smerom mislim da je ova epidemija uzrokovana sa više faktora prvi je ap

• John Dies at the End
    John Dies at the End

Par dana pred novu godinu starija cerka i drugarica su prelazile ulicu na pesckom, uvece oko pola 11. Devojka ih udarila, sreca te je vozila ne vise od 30. Drugarica prosla sa modricama , cerka t

• Aleksandar88
    Aleksandar88

Jebote, nevezano za ovog čedu koji je japanac osim kad se nešto desi, ozbiljno mi idu na kurac ljudi koji u marketima idu ispred tebe jer imaju manje artikala, ulaze kod doktora preko reda jer bi samo

Posted Images

meni su jeziviji snimci lancanih iz amerike, gde kamioni bukvalno guzvaju sve ispred sebe.

moguce da je i ovo sto mraki kaze, ja sam te sistem za asistenciju sve pogasio jer su me nervirali. nekad i ne daju da skrenes itd.

@Filozof manijak rant je opravdan, ja se zabrinuo da nisi od onih sto sve rade po propisima.

A shocking testimony from a survivor about what happened in the deadly car accident involving PAOK fans was conveyed by Greek doctor Dimitris Koukoulas in Romania, who rushed to the hospital where the injured were taken. Speaking to ERT, he said that one of the injured, the young man who is in better condition than the other two, with fractures in his legs, who spoke to the Greek doctor about what happened, kept repeating that the Lane Assist got stuck, that is, it blocked the steering wheel while overtaking. In other words, he is talking about a technical problem, constantly repeating that the Lane Assist got stuck. “The children are in a state of shock, I told him that if he needs anything, we are with him, all the doctors are there, he is under observation,” the Greek doctor said and added that he spoke to the parents of the survivors, trying to reassure them.

https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1672169/trohaio-me-opadous-tou-paok-sti-roumania-kollise-to-lane-assist-blokare-to-timoni-i-sokaristiki-marturia-epizoda-tis-tragodias/ (prevod: Google Translate)

18 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

meni su jeziviji snimci lancanih iz amerike, gde kamioni bukvalno guzvaju sve ispred sebe.

moguce da je i ovo sto mraki kaze, ja sam te sistem za asistenciju sve pogasio jer su me nervirali. nekad i ne daju da skrenes itd.

@Filozof manijak rant je opravdan, ja se zabrinuo da nisi od onih sto sve rade po propisima.

Singh drivers..kad me zovu i pitaju da li tovar koji se doprema 1500 km dalje mogu da istovare sutra. Takvih imam brdo dnevno. Ne spavaju, friziraju tahograf , voze bez prestanka..i onda im samo klone glava i cao..

Nekako mi ne ide u glavu da su propustili da toliko istestiraju sistem za asistenciju i da je napravljen previd oko ovoga..jebeno jezivo. Bolje da vozimo dvojke i suze onda.

1 hour ago, jms_uk said:

Isto na Pupinovom mostu i obilaznici sa tri trake - ogranicenje je 50, ali niko ne vozi tom brzinom.

Onaj put sa tri trake posle tog mosta, tu i treba da bude ogranicenje 100, realno bi moglo i vise, da dozvoljava zakon.

40 minutes ago, Filozof manijak said:

Mene, pak, najviše izluđuje kada je neki zastoj na autoputu (jal zbog saobraćajke, jal zbog radova na putu) kada pametnjakovići ne mogu da se strpe i čekaju kao većina, nego nonšalantno šibaju zaustavnom trakom. I onda se silom uvaljuju u kolonu jer, pobogu, ne mogu da čekaju.

Slao bih direkt u zatvor za ovo. Bas jezivo izazivanje opasnosti.

13 minutes ago, SNARC said:

Singh drivers..kad me zovu i pitaju da li tovar koji se doprema 1500 km dalje mogu da istovare sutra. Takvih imam brdo dnevno. Ne spavaju, friziraju tahograf , voze bez prestanka..i onda im samo klone glava i cao..

Nekako mi ne ide u glavu da su propustili da toliko istestiraju sistem za asistenciju i da je napravljen previd oko ovoga..jebeno jezivo. Bolje da vozimo dvojke i suze onda.

Kako moze da se frizira tahograf? Ja sam ziveo u glupom ubedjenju da je taj sistem nesjebiv.

Inace, za mene licno, pobednici su oni koji ne daju zmigavac. Znam da zvuci ko glup rant al kad ja vidim da neko ispred mene usporava usred puta bez vidljivog razloga, da gazi dve trake, da nesto razmislja... ja sad treba da gledam u pasulj sta mu je sledece na pameti. Izludjujem od toga.

Edited by Shan Jan

1 hour ago, Filozof manijak said:

Mene, pak, najviše izluđuje kada je neki zastoj na autoputu (jal zbog saobraćajke, jal zbog radova na putu) kada pametnjakovići ne mogu da se strpe i čekaju kao većina, nego nonšalantno šibaju zaustavnom trakom. I onda se silom uvaljuju u kolonu jer, pobogu, ne mogu da čekaju.

Ne znam da li sam igde van Srbije video takvo ponašenje.

Kod nas nema znakova na autoputu da se u slučaju zastoja vozila sklone skroz levo i skroz desno i ostave sredinu prohodnu za hitnu pomoć. A mislim i da se ne uči u autoškolama.

38 minutes ago, Shan Jan said:

.

Kako moze da se frizira tahograf? Ja sam ziveo u glupom ubedjenju da je taj sistem nesjebiv.

Onaj stari, sa papirom, nije mogao..ili bar ne da ja znam da je mogao.

U USA sada se najvecim delom koristi ELD (Electronig Logging Device) koji prati vozaca i njegov rad. E sad postoji opcija da se steluje i to radi najveci broj kompanija kojima vlasnici nisu Amerikanci rodjeni tamo. Par klikova misem i tvojih deset sati voznje postaje dan u kojem nisi ni vozio bukvalno.

Jedan od razloga sto americki vozaci podrzavaju Trampa je zato sto veruju da ce eliminisati neregularnosti i nelojalnu konkurenciju.

@SNARC kako je u Evropi? Pitam jer sam za evropske kamiondzije dobijao informaciju da je to prakticno nemoguce a i kada sam isao busevima znam da je uvek bila frka da ne probiju satnicu.

Za Evropu ne znam..imam dozvolu i za kamion i za prikolicu ali ih nikad nisam vozio. Paradoks je sto o USA znam vise iako nikad nisam presao okean..Ali smem da se kladim da u Evropi nema ni blizu toliko raznoraznih salabajzera spremnih na sve.

pa gde vozis taj kamion, u kazahstanu?

3 hours ago, vememah said:

Ovo je toliko jezivo, na više nivoa, da ja nemam apsolutno nikakvu želju da pustim pišljivi kompjuter ni da se parkira umesto mene (ni ne vozim auto koji to ima, no svejedno).

Slučajno sam videla snimak udesa, uhvaćen kamerom vozila koje je kombi pretekao, nemam pojma kako je iko preživeo.

Ima kod onog ruskog trola Lord Beba više reakcija ljudi na taj snimak u kojima tvrde da im se to isto desilo, srećom bez posledica.

Edited by vememah

Just now, vememah said:

Ima kod onog ruskog trola Lord Beba više reakcija ljudi na taj snimak u kojima tvrde da im se to desilo.

Jel u pitanju samo jedna marka automobila ili svi imaju ovaj problem?

Problem zvuci sustinski ko onaj sa Boeing 737MAX - nije problem sto kompjuter te navodi da uradis jedno (drzis se trake), vec sto covek nema nacin da ga spreci u tome uz svu silu. Definitivno greska u software-u i nadam se da ce neko da plati za ovo i da to poprave. Opet, to svi proizvodjaci koriste, sve se vise siri ta automatizacija, svako ima neki svoj program, svoj nacin testiranja... Nadam se da ce neko da povuce rucnu (pun intended) i zaustavi kompjuterizaciju ili je bar svede na nivo testiranja i sertifikacije kao u avio saobracaju.

Ja to nisma nikad doživeo

4 minutes ago, Shan Jan said:

Jel u pitanju samo jedna marka automobila ili svi imaju ovaj problem?

Ja to nisma nikad doživeo (prešao sam sa lane assistentom bar 200K kilometara, na 3 različita modeal automobila, sve Tyote, doduše)...

LA inače, u životu ne bi uključio na nečamu što nije autoput, sa odvojenim smerovima i ostrvom u sredini...

Edited by radisa

1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:

pa gde vozis taj kamion, u kazahstanu?

Samo u bratskim i pobratimskim zemljama..nista narkomanija, nista pederastija, samo bogougodnost i simpatije ka JSD Partizan.