January 28Jan 28 38 minutes ago, radisa said:Ja to nisma nikad doživeoJa to nisma nikad doživeo (prešao sam sa lane assistentom bar 200K kilometara, na 3 različita modeal automobila, sve Tyote, doduše)...LA inače, u životu ne bi uključio na nečamu što nije autoput, sa odvojenim smerovima i ostrvom u sredini...Pa ovo se baš desilo na takvom putu. Ja sam vozio baš ovo leto automobil sa LA i vrhunska je stvar za autoput. Pogotovo opterećen autoput sa više traka. Nisam ga gasio van autoputa, ali nisam ni preticao. Zato sam se i pitao da li je LA odgovoran za ovu nesreću.
January 28Jan 28 6 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:na tim tablama nema apsolutno nista sto zavredjuje paznju. pusti radio ili mape i gledaj oko sebe jebo te.ovo sto radisa kaze za telefone. meni su jezivi i svi koji nabiju one slusalice u usi i tako se krecu ulicom. niko nista ne gleda, prelazis ulicu sa slusalicama dok buljis u ekran, pa ti si sine retard.posle pupinovog mosta je isto neko grozno skroz nepotrebno i koje niko sa pravom ne postuje ogranicenjeNe sme da se prelazi pešački sa slušalicama u ušima. Moj drugar je fasovao kaznu za to pre 10+ godina.
January 28Jan 28 22 hours ago, autsajder said:Ograničenje na mostu je 50 km/h, ja vozim 60 (u meni se tada bore dva vuka) i najčešće sam najsporiji. Poštovati ograničenje na ovom mostu je bukvalno opasno po život.Tri trake u svakom smeru, pravac od skoro 6km, kapiram da je namerno, a može 100ka lagano. Isto kao i stari novosadski, 7km pravca, dve trake po smeru, odvojene zelenim pojasom širine ~5m, ograničenje 60, bez problema može 80.Da li su u beše Belgiji ili Holandiji smanjili broj udesa na nekoj magistrali, autoputu kada su povećali ograničenje?Da ne bude zabune, po gradu bih pristao na 30 kada bi to uključilo sveukupan napor, poput biciklističke infrastrukture i boljeg javnog prevoza.
January 28Jan 28 3 hours ago, zorglub said:Tri trake u svakom smeru, pravac od skoro 6km, kapiram da je namerno, a može 100ka lagano. Isto kao i stari novosadski, 7km pravca, dve trake po smeru, odvojene zelenim pojasom širine ~5m, ograničenje 60, bez problema može 80.Da li su u beše Belgiji ili Holandiji smanjili broj udesa na nekoj magistrali, autoputu kada su povećali ograničenje?Da ne bude zabune, po gradu bih pristao na 30 kada bi to uključilo sveukupan napor, poput biciklističke infrastrukture i boljeg javnog prevoza.Za Pupin i taj pravac si u pravu, za stari novosadski nisi.Tamo ima dosta raskrsnica i semafora, kao i ukljucenja bez ikakvog znaka ili raskrsnice, treba pazljivo voziti.Zamisljam da se neki sleper zaleti 80 na sat, a upali mu se crveno pred raskrsnicu...Takodje ako bi ogranicenje bilo 80, svi bi vozili 100.
January 28Jan 28 U Rimu na prometnoj arteriji Cristoforo Colombo koja povezuje grad sa morem se planira uvođenje "smart" semafora koji će uključivati crveno ako neko bude prekoračio brzinu... Senzori bi trebalo da mere na 150-300m pre semafora. Edited January 28Jan 28 by mlatko
January 28Jan 28 49 minutes ago, napadaj said:Na Pupinu ograničenje i jeste 80.Govorio sam o starom novosadskom putu, 80 je nerazumno tamo.Za Pupin moze i stotka.
January 28Jan 28 Za Pupin je bila neka prica da se kraduckalo na izgradnji, pa su trake uze nego sto treba, pa ne smeju da povecaju ogranicenje
January 29Jan 29 18 hours ago, brusli said:Za Pupin i taj pravac si u pravu, za stari novosadski nisi.Tamo ima dosta raskrsnica i semafora, kao i ukljucenja bez ikakvog znaka ili raskrsnice, treba pazljivo voziti.Zamisljam da se neki sleper zaleti 80 na sat, a upali mu se crveno pred raskrsnicu...Takodje ako bi ogranicenje bilo 80, svi bi vozili 100.Uvek mogu da postave radare na svaki semafor i vrate trepćuće zeleno. Vozim tuda redovno i ovo za neobeležena uključenja stoji, ali to što su dali izlaz/ulaz direktno na magistralu svakom privatniku je daleko širi i dublji problem - u smeru ka Batajnici je npr. sve odvojeno kako treba.
January 29Jan 29 "Vozač minibusa koji je prevozio grčke navijače i koji je učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći u okrugu Timiš u Rumuniji, u kojoj je poginulo sedam osoba, a tri su povređene, bio je pod dejstvom kokaina, kanabisa i alkohola, saopštilo je danas Tužilaštvo u Lugožu.Prema navodima portparolke Tužilaštva pri Osnovnom sudu u Lugožu Berte Serene Konstantinesku, toksikološke analize Instituta za sudsku medicinu u Temišvaru potvrdile su prisustvo dve psihoaktivne supstance - kanabisa i kokaina, kao i alkohola u krvi grčkog državljanina koji je upravljao vozilom, prenosi rumunski TV kanal Antena 3".
January 29Jan 29 Ja kad sam pomenuo lane asist, nisam mislio na to da ga je on odvukao na kamion, već da je zbunio vozača. Tek je seo u kombi, ili nema iskustva sa lane asist (a vidimo sad i da je bio pod dejstvom PAS). Pomerilo mu volan, on se istripovao, počeo da koči. Spustio pogled na instrument tablu na dve sekunde, neko mu viknuo kamion, on ga video, zaledio se i ćao...
February 13Feb 13 267 automobila je oduzeto vlasnicima 2025 u Austriji zbog velikog prekoracenja brzine. Potrebno je voziti 60 km/h u naseljenom mestu preko ogranicanja i 70 km/h preko ogranicenja izvan nasljenog mesta. Trenutno ustavni sud proverava da li je ova mera potpuno legalna. Deo automobila je vec prodan na aukciji.