January 27Jan 27 2 minutes ago, Shan Jan said:Mnogo su proredili Beovoz ka Pancevu, toliko da ne mozes da se oslanjas na to. Navodno autobuski lobi lokalnog cacija.Pst...voz Zemun - Vrsac...i povratno..
January 27Jan 27 9 minutes ago, SNARC said:Ti se bese selis za Pancevo..izmedju BG i PA moras da vozis 70kmh i stizes uredno na zeleno na svaki semafor..E sad..ima tu i nekih patrola sa kamerama izmedju..Prošle godine zaustavi mene jedna patrola na tom putu zato što sam vozio 83, a ograničenje je 60. Izričito sam pitao policajca do koliko ne diraju i reče mi da oko Beograda ne zaustavljaju i ne stižu kazne za do +20, preko toga kažnjavaju. Pridržavam se toga što je rekao i nisam nikada dobio bilo kakvu kaznu u tim granicama koje mi je rekao, iako konstantno vozim malo ispod +20 od ograničenja. Edited January 27Jan 27 by napadaj
January 27Jan 27 Mislim da to vazi i za kamere po banderama, zato sto ne postizu, koliko masovno prelazimo 50 ili 60..i oni sami se ne pridrzavaju
January 27Jan 27 Ograničenje brzine je za pičke.Posmatrajući saobraćaj i ponašanje vozača oko sebe, za 20 godina koliko dužim vozačku, došao sam do zaključka da je ćaćizam imanentan ovom društvu i populaciji koja naseljava prostor zvani Srbija.
January 28Jan 28 1 hour ago, Mel said:Ovo je pregrozno.U vezi ove nesrece u Rumuniji: ljudi su krenuli na utakmicu Paok-Lion i umesto da idu preko Makedonije i nas, odose na Bugarsku i Rumuniju jer sengen, cekanje na granicama, dranje na putarini a i ova blokada prelaza sad...Inace na Google je put preko nas 5 sati kraci + sve vreme autoput
January 28Jan 28 12 hours ago, Filozof manijak said:Ograničenje brzine je za pičke.Posmatrajući saobraćaj i ponašanje vozača oko sebe, za 20 godina koliko dužim vozačku, došao sam do zaključka da je ćaćizam imanentan ovom društvu i populaciji koja naseljava prostor zvani Srbija.Vrlo lako se to sredi, pogledaj pod vezivanje pojasa. Cim bi drzava pocela da kaznjava da vidis kako bi bili bolji od Nemaca.
January 28Jan 28 12 hours ago, Filozof manijak said:Ograničenje brzine je za pičke.Posmatrajući saobraćaj i ponašanje vozača oko sebe, za 20 godina koliko dužim vozačku, došao sam do zaključka da je ćaćizam imanentan ovom društvu i populaciji koja naseljava prostor zvani Srbija.jesi vozio makar jednom preko ogranicenja za tih 20 godina?
January 28Jan 28 Just now, Shan Jan said:Vrlo lako se to sredi, pogledaj pod vezivanje pojasa. Cim bi drzava pocela da kaznjava da vidis kako bi bili bolji od Nemaca.telefon je jos opasniji od pojasa. pojasom ugrozavas sebe, eventualno suvozace. telefonom ugrozavas sve ostale u saobracaju.
January 28Jan 28 3 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:telefon je jos opasniji od pojasa. pojasom ugrozavas sebe, eventualno suvozace. telefonom ugrozavas sve ostale u saobracaju.Apsolutno. Nagledam se situacija zbog telefona milion tokom dana, cak iako ne vozim po BGu, samo kao saputnik ili u GSP.Zato me izludjuje sto su dozvolili ove virtualne table u automobilima u zadnjih 6-7 godina, jednako ko da cackas mob a cak nemas izbora da ne koristis.
January 28Jan 28 kolika je bolest u pitanju dovoljno govori sto na svakom semaforu mozes da vidis ljude koji se odmah hvataju za telefon. kao sta da radim 2-3 minuta dok je crveno, dosadno mi.
January 28Jan 28 2 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:jesi vozio makar jednom preko ogranicenja za tih 20 godina?To je najmanji problem, od svega što gledm po gradu, pogotovo sa modernim automobilima...Već sma više puta kukako, ali ljudi parkiraju gde god im padne na pamet... Juče sam 3-4 puta video, za 15 minuta vožnje, autmobile parkirane na najnevoerovatnijim mestima... Počeću da slikam, da bi mi ljudi verovali... BUkvalno u sred raskrsnice, u uzanim ulicama, na bankini, tako da ako imaš malo veći auto, moraš da ga voziš sa filigranskom preciznošću da ga proteraš...Ovo sa raskrsnicama je užasno opasno, ti skrećeš, ne vidiš ga, i op, odjednom nešto ispred tebe, gde ne bi smelo, a neko ti je već u repu... AKo dođe do sudara, taj što se parkirao, će da ode ili ćeš tio da budeš kriv što si ga udario, jer će se on praviti lud i tvrditi da nije stajao, nego se kretao...Drugo, ono što kod nas nikad nisam video da je neko dobio kaznu, a to je prespora vožnja (u delovima USA se to tretira (između ostalih stvari) kao reckless driving, kad je ograničenje recimo 60 milja, ti voziš 40, mogu da te zaustave i naplate kaznu)...AKO je ograničenje 130, nemoj da voziš 80, ako je 50 nemoj da voziš 25, to je sličan problem kao i da voziš prebrzo, jer će ljudi u pokušaju da te prestignu napraviće sranje... Nije put smao tvoj pa da sve ostale blokiraš...Telefon je posebna priča, kod vozača je strašnije, ali i pešaci su čudo... Možda ne bi bilo loše da izmisle neki čip, pda ljudi imaju telefon direktno u mozgu, ionako im je većini mozak u telefonu... 3 minutes ago, Shan Jan said:Zato me izludjuje sto su dozvolili ove virtualne table u automobilima u zadnjih 6-7 godina, jednako ko da cackas mob a cak nemas izbora da ne koristis.Zavisi kakvi su ljudi, ja upalim mapu i to je to... Ako dobijem poruku dok vozim, pročita mi (nekad lepo, nekad misli da je na engleskom pa bude budibog sa nama), odgovor može da sačeka... Telefoniranje preko toga je bezbednije, ali po gradu izbegavam i to, ili eventualno par sekundi, ako procenim da će da traje ili otkačim... Ne znam šta bi ljudi čačkali na toj tabli više...
January 28Jan 28 14 hours ago, autsajder said:Ograničenje na mostu je 50 km/h, ja vozim 60 (u meni se tada bore dva vuka) i najčešće sam najsporiji. Poštovati ograničenje na ovom mostu je bukvalno opasno po život. Ili da mijenjaju propis zbog mosta ili da lupaju kazne redom strogo na 50. Slično je i na Obrenovačkom drumu - završetak gradskog ograničenja je 500m iza Megamaksija, ali mnogi još od Lidla hvataju stotku ili više. Opasno je jer mnogi usporavaju da bi skrenuli u supermarket ili na benzinsku pumpu.Isto na Pupinovom mostu i obilaznici sa tri trake - ogranicenje je 50, ali niko ne vozi tom brzinom.
January 28Jan 28 na tim tablama nema apsolutno nista sto zavredjuje paznju. pusti radio ili mape i gledaj oko sebe jebo te. ovo sto radisa kaze za telefone. meni su jezivi i svi koji nabiju one slusalice u usi i tako se krecu ulicom. niko nista ne gleda, prelazis ulicu sa slusalicama dok buljis u ekran, pa ti si sine retard. posle pupinovog mosta je isto neko grozno skroz nepotrebno i koje niko sa pravom ne postuje ogranicenje
January 28Jan 28 Po Tviteru kruži priča kako je za nesreću u Rumuniji kriv sistem. Bio uključen levi migavac, pa zato nije dao vozaču da skrene desno. Meni ne deluje verovatno, ali ne razumem se toliko. Može li ovo biti tačno?Da ne kačim sad sve, jedan od jezivijih snimaka koje sam ikad video.
January 28Jan 28 Mene, pak, najviše izluđuje kada je neki zastoj na autoputu (jal zbog saobraćajke, jal zbog radova na putu) kada pametnjakovići ne mogu da se strpe i čekaju kao većina, nego nonšalantno šibaju zaustavnom trakom. I onda se silom uvaljuju u kolonu jer, pobogu, ne mogu da čekaju.1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:jesi vozio makar jednom preko ogranicenja za tih 20 godina?Jesam, ne izdvajam sebe kao nekog sveca pravednika. Poenta mog ranta je u tome da je ovde postalo pravilo to nepoštovanje pravila i izvlačenje od neplaćanja kazni preko raznoraznih podmićivanja, veza i konekcija.Definicija ćaćizma nećemo se valjda držati zakona kao pijani plota.