JakeBlues Posted August 17, 2023 Posted August 17, 2023 Neka preporuka za piceriju u Čačku? Da može da se unutra lepo sedne tj da nije dostava / fast food? 1
Milosh76 Posted August 17, 2023 Posted August 17, 2023 6 minutes ago, JakeBlues said: Neka preporuka za piceriju u Čačku? Da može da se unutra lepo sedne tj da nije dostava / fast food? Pizzeria Rimini i fenomenalna giros pica. Zahvalices se kasnije 😁 P.S. mislim da ne rade nedeljom, proveri radno vreme 2
JakeBlues Posted August 19, 2023 Posted August 19, 2023 On 17. 8. 2023. at 20:03, Milosh76 said: Pizzeria Rimini i fenomenalna giros pica. Zahvalices se kasnije 😁 P.S. mislim da ne rade nedeljom, proveri radno vreme Dakle, been there done that. Doduše, poručio sam pola "Capri" a pola "Giros", i nisam pogrešio. Giros je svakako zanimljiva varijanta, u sustini nije pita giros nego giros poslužen na pici Jedino što bih voleo da je bilo malo drugacije je testo - volim više ona vazdzušastija kao kod pice napoletane, no to su već lične preferencije. 2
Milosh76 Posted August 19, 2023 Posted August 19, 2023 Drago mi je da je preporuka dobra Desilo mi se par puta, da ujutro u subotu ustanemo doruckujemo, odemo do Cacka, zujimo po gradu pa na rucak u Rimini na Giros picu i vratimo se za BG predvece 1
chikaminda Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 On 14.8.2023. at 16:17, maheem said: Dobra je Dunavac čarda, ako ne sednete ispod zvučnika. Čorba bez kosti sa komadima soma solidna, kečiga je super, smudja sam malo probao jer sam se već bio dobrano napunio. Overili Nišlijsku mehanu u dva dana. Kažu da je roštilj najbolji u Mraku al nas je odbio ambijent i klijentela, pa smo dva dana orgijali sa mesom u Mehani. Baš dobar plejs, i stari i novi prostor, jednostavnog ambijenta. U novoj, žagor bez muzike, u staroj tihi narodnjaci, super konobari, bar ekipa koja se brinula oko nas. Kažu da se manje usmrdiš u novoj, kod nas se desilo obrnuto Teleća glava i mućkalica pobednici roštilj ne zaostaje: ćevapi, valjkanji ćevapi, ovčiji ćevapi, kobasice i dimljena vešalica, sve odličnog ukusa i strukture, od priloga belmuž, urnebes, halumi, kajmak, moravska salata. lepinje dobre al sam ih konzumirao samo kao scarpettu. Teletina ispod sača mi je bila najslabija, nije loša al nekako ispala najdosadnija od svega lol Od rakija sam pio divlju krušku. Cene neznatno jače od novosadskog fast fooda. Nezdravo obžderavanje, al ne možeš odoleti. 👍
banatjanin Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 (edited) Čarda Plavi Dunav u Banoštoru ima izvanrednu svežu ribu. jeo danas smuđa i soma, ozbiljni komadi u kotletima, pola prženo - pola sa roštilja i ne znam šta je bilo bolje. zapravo, ne znam da sam u kafani/čardi jeo tako svežu i tako dobro spremljenu - a nisam baš bez te vrste iskustva. terasa uz Dunav, lep pogled ka Begeču. istina, okruženje nije reprezentativno, tu je magistrala i neki zapušteni plac pored. enterijer drvo cigla, karirani stolnjaci, bazično. na meniju čorba, fiš od soma, riba i nešto mesa s roštilja. lokalci hvale pljeskavicu, kažu velika, debela, za više ljudi, specijalni recept. standardno točeno pivo i skroman ali dobar izbor fruškorskih/banoštorskih vina. međutim, riba je za sesti u kola iz Beograda i otići na ručak, tek tako. Edited August 24, 2023 by banatjanin 4 2
aram Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 @banatjanin kad si već tu, baci neku preporuku za niš van standardnih ne bilo ti teško, a može i okolina 1
renne Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 49 minutes ago, aram said: @banatjanin kad si već tu, baci neku preporuku za niš van standardnih ne bilo ti teško, a može i okolina Nišlija pita za preporuku u nišu Spoiler 2
aram Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 14 minutes ago, renne said: Nišlija pita za preporuku u nišu Nišlija bio u Nišu poslednji put pre 23 godine 2
banatjanin Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 @aram Verovao ili ne, slab sam sa Nišom, tj znam što znaju i drugi. Dakle, Mrak sa svim svojim manama (ambijent, gosti) ali genijalnom ovčijom pljeskom, Brka u Jelašnici sa sukanom pitom, salatama, trljanicama i pečenom ovčetinom.u grnetu. Nišlijska mehana (ja volim novi deo) mi je odlična (sukana, trljanica, glava i naročito valjkani ćevapi), Dagi plus (na bizarnom mestu) isto kafana i po. Što se okoline tiče, do Pirota je sad autoput, za 30 min si tamo i vredi ići 1. Kod Piroćanca najbolja kafana tamo, butane šušpe, džigerica u skrami i trouglaste sarmice zakivaju. Vinska karta genijalna 2. Vitina Iža iznad grada 3. Dukat - više restoran, sve dobro, ima i odležala mesa 4. Ladna voda - kod muzeja - ajmokci, džige, recelj i takva stara južnjačka jela. Usluga onako 5. Kraljev čardak - za roštilj Uopšte, teško da ćeš u Pirotu igde loše jesti 1
napadaj Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Mamma Rossa u Pirotu obavezno, na picu sa jagnjetinom. 2 1
banatjanin Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Tačno! Zapravo, i ona sa patlidžanom je super.
Eleniko Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 On 24.8.2023. at 21:31, banatjanin said: 2. Vitina Iža iznad grada velika očekivanja i još veće razočarenje, bio sam tamo petak pre 10 dana po lozom u zemunu posle vitine iže mišelin 3 zvezdice bukvalno
nenad Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 (edited) 9 minutes ago, Eleniko said: velika očekivanja i još veće razočarenje, bio sam tamo petak pre 10 dana po lozom u zemunu posle vitine iže mišelin 3 zvezdice bukvalno koliko bi se tek odusevio da si jeo i beloj reci. edit dobro nam dosao! Edited August 26, 2023 by nenad 3
Recommended Posts