Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Srpski film

Featured Replies

53 minutes ago, Papovac said:

verovatno kandidat za jedan od najglupljih postova od kad postoji ppp. ljubisa i harison, pa jbt, sta dalje moze da kaze covek, samo da bude interesantan.

38 minutes ago, Frank Pembleton said:

Au jbte...

Ok Harison Ford kesa, Indijana Džons i ćao...

🤦‍♂️

Pa dobro bre ljudi, pricamo o subjektivnim stvarima. I to se valjda, sto rece @copkillah iznad, podrzumeva, ne moramo svaki put da pisemo fukin' 'IMO' u zaglavlju svakog posta ovog tipa. Da ne pricam sto se, pride, malo i zezamo ovde konkretno.

Ali da, ne volim Harisona Forda i mislim da je los glumac, ne morate se sloziti sa mnom. Jedina uloga gde mi njegov glumacki izraz ne smeta, odnosno potpuno odgovara liku i filmu kako ih ja dozivljavam jeste u filmovima o Indijani Dzonsu. To ne znaci da cu manje da volim Blejd Raner, Zvezdane ratove ili Frantic zbog njega, no siguran sam da bi bilo glumaca koji bi te uloge bolje izneli. Sa druge strane, on je u nasim glavama zacementrian u tim ulogama i sad svakako nema nazad.

Pomenuo sam ga zajedno sa Ljubisom jer volim da se zezam na tu temu i da, kad kazem da i losi glumci mogu da imaju dobre uloge, njih navedem kao primer. U tu grupu bih, zapravo, stavio i pomenutu dzukelu Lecica sa Tri karte za Holivud, kao jos jedan primer. A evo, ako bas hocete jos neki, mislim da je Eric Bana generalno los glumac (svakako je 'tanak' bio u svemu gde sam ga gledao) osim u Minhenu, gde uradio odlican posao.

Ne branim vam da volite koga hocete i smatrate koga god hocete dobrim glumcem, to ce taj neko svakako biti 'za vas'. Jedino je Kejt Vinslet objektivno najbolji glumac na svetu i to je tako za sve. sleep

• Replies 5.1k
  • Views 565.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Lost Country" - prvi srpski film o paralelnim univerzumima. Dešava se u Beogradu neke paralelne 1996. u kom su svi - ali bukvalno svi - likovi koje naš nesretni junak sretne opoziciono orijentisani.

• Moze ovde Jugoslav Moja Slavice Pantelic  

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

Posted Images

1 hour ago, Frank Pembleton said:

Glumci glume i u pozorištu.

Nije sve na filmu...

Da, ovo jeste bitna primedba. Milion puta sam cuo od ljudi koji vole pozoriste i posecuju ga redovno da im je neko od glumaca (tipa Lecic, recimo) odlican u pozoristu, dok im je na filmu bez veze. I potpuno ima smisla postojanje tog raskoraka s obzirom na prirode ta dva medija i tih 'gluma'. Ogradjujem se, dakle, i mislim na film i filmske glumce, jer ne volim pozoriste nesto preterano i ne znam mahom rad navedenih glumaca u pozoristu. Neke jesam video, ali nedovoljno.

43 minutes ago, brusli said:

Pazte sad, drzte se:

Dodati u najgore Ziku Todorovica, Zorana Cvijanovica (izuzimam Sojku) i Nebojsu Glogovca.

MENI je Zika dobar glumac, Cvija ocajan, a Glogovac genijalan. Eto, nista strasno.

7 hours ago, *edited by mod said:

Najpoznatiji po ulozi kada jebački gleda Bojanu Maljević dok Bajaga peva "Moji su drugovi"

Sudar titana

Meni su Harison Ford i Bata Živojinović parnjaci . Mogu da zamislim Batu kao Han Sola ,malo teže Forda kao Trokrilnog ili dr Nedeljkovića rolleyes ,slična konstitucije,šeretski osmeh ,podjednak

opseg ,radili kao stolari

2 hours ago, Sludge Factory said:

MENI je Zika dobar glumac, Cvija ocajan, a Glogovac genijalan. Eto, nista strasno.

Žika solidan, Glogovac genijalan a Cviju je nažalost pojeo Mile protiv Tranzicije. Verujem da je i par godina posle snimanja serije pričao kao Mile u privatnom životu.

7 hours ago, Hermetico said:

A meni baš ok što je PPP takav što tu (ponekad) mogu da budem gori nego što sam u prirodi. Da preteram, budem lakomislen, da mi bude svejedno šta sam reko. Ovo je mesto gde ponekad možemo da ne budemo odgovorni sebi, drugi će nam oprostiti ako neće ko ih šiša i tako dalje i tako dalje... Što, ti nikad ne lupaš i ne poseravaš se po nečemu što je nekom važno na PPP? Daj... To je jedna od važnijih suština ovog foruma, što koga bole kurac šta smo ja ti on ona rekli? Zato je dobro što postoji.

Neko je ovde da savršeni savet:

Na ppp-u nikad ne piši na temu iz oblasti u koju se zaista razumeš.

Savršen opis nas jalovih seronja.

Ovako zamišljam nas ppp-ovce, oriđiđi

9 hours ago, napadaj said:

Najgori domaći glumac ikada je Gordan Kičić, naravno.

Ljubiša i Lečić nisu ni blizu te titule.

661259_2-selo-gori-a-baba-se-cesla_f.jpg

Ene, a sto?

s_d

On 25. 9. 2025. at 23:15, Lancia said:

Samo neka pitanja, patnja, ikone, blato, pogled u nebesa, ne mogu to vise da gledam.

i CGI

9 hours ago, Hubris said:

Cvetkoviceva ogranicenja su se mozda najbolje videla u pozoristu. Ne znam sa li se neko seca Banovic Strahinje, Nikita Milivojevic rezirao, bila pomama za karte, cini mi se da je silne nagrade predstava dobila. A on, kao eponimni junak, nula harizme, nula prisustva na sceni. Celu predstavu glumi neki patos, nema nikakve transformacije, najslabija karika…

Bio omiljeni Ljušin glumac, Čekajući Godoa u KPGT Sa Disciplinom kičme i omiljeni Makov glumac iz kasnije faze. Al džabe. Dosada i preglumljivanje. Mada ni prići Lečiću po dramoserstvu i pretencioznosti. Slepi kolosek srpskog glumišta.

Ali zato posle njih imamo opet velike generacije - Glogovac, Jezdić, Trifunović iz iste klase, pa Dimitrijević i Bandović i srednja generacija iz banjalučkog pozorišta na čelu sa Nikolinom Friganović, a pričao mi je Čupko Radosavljević da sun i ovi novi klinci kao Trojpec, Milica Janevski, Grabež, itd. prava mala riznica.

Čini mi se da tako stoji stvar u celom srpskom društvu.

9 hours ago, brusli said:

Pazte sad, drzte se:

Dodati u najgore Ziku Todorovica, Zorana Cvijanovica (izuzimam Sojku) i Nebojsu Glogovca.

Tom Hardy Bait GIF

11 hours ago, Moonwalker said:

Srecna nova ‘49

Govnara govnivom motkom - što kaže Pembina keva iz Niš.

Ne sećam se detalja sižea, ali ostavio je utisak i posle bezmalo 40 godina; protagonisti i film, najpre nekim izraženim tragizmom spokojstva u isčekivanju olujne nepogode.

Plakat mi se onomad činio krajnje nespretnim, a sada bih ga već mogao uključiti u širu sliku nekakve balkanske verzije komedije del arte, ginjola i ostale zarzuele ili kakosevećkaže..

Edited by makaronee

4 hours ago, April said:

Bio omiljeni Ljušin glumac, Čekajući Godoa u KPGT Sa Disciplinom kičme i omiljeni Makov glumac iz kasnije faze. Al džabe. Dosada i preglumljivanje. Mada ni prići Lečiću po dramoserstvu i pretencioznosti. Slepi kolosek srpskog glumišta.

Ali zato posle njih imamo opet velike generacije - Glogovac, Jezdić, Trifunović iz iste klase, pa Dimitrijević i Bandović i srednja generacija iz banjalučkog pozorišta na čelu sa Nikolinom Friganović, a pričao mi je Čupko Radosavljević da sun i ovi novi klinci kao Trojpec, Milica Janevski, Grabež, itd. prava mala riznica.

Čini mi se da tako stoji stvar u celom srpskom društvu.

Dimitrijevića znam lično, baš dobro, zanimljivo je koliko je on bio izuzetno loš glumac (jer se nije ni trudio, bolela ga patka) a onda mic po mic pronalazio sebe, postajao čovek i sad mogu da kažem da je od ređih glumaca koji celim svojim bićem tome pristupaju 'kao' da je umetnost i koji je umetnik

Baš nećemo da pomenemo Milicu Milšu? Makar kao neku egzotiku na temu D

Edited by Hermetico

4 hours ago, April said:

srednja generacija iz banjalučkog pozorišta na čelu sa Nikolinom Friganović, a pričao mi je Čupko Radosavljević da sun i ovi novi klinci kao Trojpec, Milica Janevski, Grabež, itd. prava mala riznica.

Potpis na ovo.

17 minutes ago, Hermetico said:

Baš nećemo da pomenemo Milicu Milšu? Makar kao neku egzotiku na temu D

To nije zanimljivo. Poenta je kao najgoru glumicu istaci neku koja je vrlo popularna i cenjena, tipa Branka Katic.

Just now, Jimmy Kowalski said:

To nije zanimljivo. Poenta je kao najgoru glumicu istaci neku koja je vrlo popularna i cenjena, tipa Branka Katic.

Pa kažem kao egzotiku, bio onaj Desimir u pre nekom postu meni on isto tako nebitan nisam ni znao ko je dok nije bilo Srećnih ljudi (a i to sam preskočio). Ne znam koja je najgora glumica, ja Hanu Selimović recimo baš teško gledam u serijama (a očekivao sam onako... dosta)

Ma Milsa je ko da kazes da su Seagal ili Lundgren najgori glumci. Naravno da jesu, zato nije zanimljivo. Posto se ne pravi objektivni izbor najgoreg, nego ljudi isticu ko ih sustinski nervira, koga ne mogu da smisle, a pojavljuju se svuda, cesto i u dobrim i nagradjivanim filmovima i serijama, a ne sapunicama i krs filmovima.