Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pitanja o svemu i svačemu

Featured Replies

15 minutes ago, Vapad said:

A zar nije i neka priča da su drugi standardi u USA pa i nije isti auto u principu (pored drugačijih taksi, poreza, tržišta)?

Kao manje bezbednosnih mera, što elektronskih što konstrukcijskih?

Jesu niži standardi sigurno, ali, opet... 40K€ razlike? Baš je velika razlika...

• Replies 8.2k
  • Views 608.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da prijavim samo da mi je onaj advokat sto radi auto odstete izvukao na onih 25 hiljada dinara jos dosta, do 200 hiljada sto je valjda i maksimum preko evropskog izvestaja. Dao sam mu 15% po dogovoru,

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Nasla sam, na 500m od stana u travnjaku/liscu na putanji gde kiki kaki a ja se sagnem da pokupim i d3sava se da mi ispadne telefon iz dzepa jakne, a sinoc ocigledno i kljuc  Koje olaksanje..

• Pa to vise nije subotnji vec celodnevni Bukvalno ne izlazim iz auta, jos sad kad sam na odmoru, pa se vozikam onako, pomalo i besciljno. Da mi je neko rekao da cu toliko da zavolim da vozim… dobr

Posted Images

I ja sam cuo x puta ali to mozda vazi za primerke za njihovo trziste, kad rade nesto i za evropsko onda verovatno moraju sve da usklade sa evropskim standardima, sto ne bi trebalo da je nesto tesko

Od tih 40k deo ode na carinu, prevoz kontejnerima, plus mozda te razlike u kvalitetu izmedju trzista i to je vec dosta manje onda ali nas deru svakako jbg

Edited by Zli Gli

• Mindaugas Žukauskas changed the title to Pitanja o svemu i svačemu

Da li neko zna nekog majstora ili radionicu u Novom Sadu ili okolini (Ruma, SM, stogod) ko radi limariju, farbanje/spasavanje ogrebotina na limu ali isto tako i na plastici/branicima? Mazda CX-30 je u pitanju. Umorio sam se vitlajuci jednog za ispravljanje lima, drugog za ovo, treceg za ono, itd. Ako postoji madjionicar koji sve to radi, ne pitam sta kosta. Pitacu, zezam se, ali ako je majstor dobar i moze sve ili makar vecinu stvari da odradi, cena mi nije presudan faktor.

U petoj sam godini, istice mi i garancija i kasko, probao bih da 'odradim' sva (moguca) ulubljenja, ogrebotine, lakiranje, stavio bih keramicku zastitu (kad nisam u prvoj godini) i onda mozda i probao da prodam auto, mada ako bi se ovo dobro odradilo, mozda i ne bih. 5 godina, 57 tisuca presao, nema tu puno ostecenja, ja sam picajzla, mozda moze auto da se bas lepo sredi

Edited by lord_s

Pusti slike ili broj u privatnoj poruci pa da vidimo o cemu se radi, moze verovatno da se sredi bez problema lepo

On 3. 1. 2026. at 10:22, Zli Gli said:

I ja sam cuo x puta ali to mozda vazi za primerke za njihovo trziste, kad rade nesto i za evropsko onda verovatno moraju sve da usklade sa evropskim standardima, sto ne bi trebalo da je nesto tesko

Od tih 40k deo ode na carinu, prevoz kontejnerima, plus mozda te razlike u kvalitetu izmedju trzista i to je vec dosta manje onda ali nas deru svakako jbg

Jbg, carina nema, pravi se u USA i u Evropi, za svako trziste posebno u okviru trzista... Ne moze 40k biti samo razlika u sigurnosti...

Mislim, u USA nije samo kod auta jeftinije, sve je jebeno jeftinije...

Sad sam pratio cerku u skolu, bukvalno sam poneo 2 rezervne gace i majce i kupio gomilu stvari i napakovao u kofer koji je bio prazan u polasku... Levis, 45 dolara komad, duksevi koji kod nas kostaju 100+ evra za 40ak, donji ves, jbemem ti ni na najlon pijaci ne mogu da nadjem 8 gaca za 10 evra...

Kupio sam jaknu koja je kod nas 450e za 70$ i jos ima moja velicina... jebeno nerealno koliko je sve ovde jefrltinije i sve funkcionise... I ima velicina za deblje... :)

Znam, znam Evropa i poreska politika i sve, ali... Ne moze biti bas tolika razlika...

5 hours ago, radisa said:

Kupio sam jaknu koja je kod nas 450e za 70$

Koja?

Just now, zorglub said:

Koja?

Karl lagerfield...

Ova...

https://www.fashionandfriends.com/rs/karl-lagerfeld-muska-bomber-jakna-kl505061-553511-990/

Sad vidim da je i kod nas skinuta cena, ali opet je u USA mnogo jeftinije...

Da se ratumemo, nisam ciljano kupio, nisam ni znao kolika je cena kod nas, cerka mi posle rekla... Bukvalno je stojala u gomili sa 1000 slicnik stvari pa sam je izvukao, delovala mi ok...

Slazem se sve za cene u Americi i kod nas ali konkretno za GLE kazem da se ne pravi uopste u Evropi nego samo u Americi, za sva trzista, pa verovatno i zbog carine i transporta ide delimicno veca cena

kidwonder.us
No image preview

Drivers who leave a large gap in front of them in traffic...

In the middle of a solid traffic jam, one car is gliding forward with a big, empty gap in front. Everyone else is bumper-to-bumper, breathing down the

Mislim da isto važi i za maksimalne brzine

ne radi to u beogradu, to slalomasi popune dok si reko bvitva.. opet napravis razmak, ubaci se sledeci.. bez migavca fkors..

Ne radi skoro nigde u Srbiji, gde god se napravi guzva ljudi ulecu brzinom svetlosti jer svaki sekund je bitan

Kod koga kupujete gume?

1. kod onoga ko može da ih montira

2. ko ima dimenziju i tip koji mi odgovara

Adam i Kemoimpex