January 3Jan 3 15 minutes ago, Vapad said:A zar nije i neka priča da su drugi standardi u USA pa i nije isti auto u principu (pored drugačijih taksi, poreza, tržišta)?Kao manje bezbednosnih mera, što elektronskih što konstrukcijskih?Jesu niži standardi sigurno, ali, opet... 40K€ razlike? Baš je velika razlika...
January 3Jan 3 I ja sam cuo x puta ali to mozda vazi za primerke za njihovo trziste, kad rade nesto i za evropsko onda verovatno moraju sve da usklade sa evropskim standardima, sto ne bi trebalo da je nesto teskoOd tih 40k deo ode na carinu, prevoz kontejnerima, plus mozda te razlike u kvalitetu izmedju trzista i to je vec dosta manje onda ali nas deru svakako jbg Edited January 3Jan 3 by Zli Gli
January 5Jan 5 Da li neko zna nekog majstora ili radionicu u Novom Sadu ili okolini (Ruma, SM, stogod) ko radi limariju, farbanje/spasavanje ogrebotina na limu ali isto tako i na plastici/branicima? Mazda CX-30 je u pitanju. Umorio sam se vitlajuci jednog za ispravljanje lima, drugog za ovo, treceg za ono, itd. Ako postoji madjionicar koji sve to radi, ne pitam sta kosta. Pitacu, zezam se, ali ako je majstor dobar i moze sve ili makar vecinu stvari da odradi, cena mi nije presudan faktor.U petoj sam godini, istice mi i garancija i kasko, probao bih da 'odradim' sva (moguca) ulubljenja, ogrebotine, lakiranje, stavio bih keramicku zastitu (kad nisam u prvoj godini) i onda mozda i probao da prodam auto, mada ako bi se ovo dobro odradilo, mozda i ne bih. 5 godina, 57 tisuca presao, nema tu puno ostecenja, ja sam picajzla, mozda moze auto da se bas lepo sredi Edited January 5Jan 5 by lord_s
January 5Jan 5 Pusti slike ili broj u privatnoj poruci pa da vidimo o cemu se radi, moze verovatno da se sredi bez problema lepo
January 5Jan 5 On 3. 1. 2026. at 10:22, Zli Gli said:I ja sam cuo x puta ali to mozda vazi za primerke za njihovo trziste, kad rade nesto i za evropsko onda verovatno moraju sve da usklade sa evropskim standardima, sto ne bi trebalo da je nesto teskoOd tih 40k deo ode na carinu, prevoz kontejnerima, plus mozda te razlike u kvalitetu izmedju trzista i to je vec dosta manje onda ali nas deru svakako jbgJbg, carina nema, pravi se u USA i u Evropi, za svako trziste posebno u okviru trzista... Ne moze 40k biti samo razlika u sigurnosti...Mislim, u USA nije samo kod auta jeftinije, sve je jebeno jeftinije...Sad sam pratio cerku u skolu, bukvalno sam poneo 2 rezervne gace i majce i kupio gomilu stvari i napakovao u kofer koji je bio prazan u polasku... Levis, 45 dolara komad, duksevi koji kod nas kostaju 100+ evra za 40ak, donji ves, jbemem ti ni na najlon pijaci ne mogu da nadjem 8 gaca za 10 evra...Kupio sam jaknu koja je kod nas 450e za 70$ i jos ima moja velicina... jebeno nerealno koliko je sve ovde jefrltinije i sve funkcionise... I ima velicina za deblje... :)Znam, znam Evropa i poreska politika i sve, ali... Ne moze biti bas tolika razlika...
January 5Jan 5 Just now, zorglub said:Koja?Karl lagerfield...Ova...https://www.fashionandfriends.com/rs/karl-lagerfeld-muska-bomber-jakna-kl505061-553511-990/Sad vidim da je i kod nas skinuta cena, ali opet je u USA mnogo jeftinije...Da se ratumemo, nisam ciljano kupio, nisam ni znao kolika je cena kod nas, cerka mi posle rekla... Bukvalno je stojala u gomili sa 1000 slicnik stvari pa sam je izvukao, delovala mi ok...
January 5Jan 5 Slazem se sve za cene u Americi i kod nas ali konkretno za GLE kazem da se ne pravi uopste u Evropi nego samo u Americi, za sva trzista, pa verovatno i zbog carine i transporta ide delimicno veca cena
January 9Jan 9 kidwonder.usDrivers who leave a large gap in front of them in traffic...In the middle of a solid traffic jam, one car is gliding forward with a big, empty gap in front. Everyone else is bumper-to-bumper, breathing down theMislim da isto važi i za maksimalne brzine
January 9Jan 9 ne radi to u beogradu, to slalomasi popune dok si reko bvitva.. opet napravis razmak, ubaci se sledeci.. bez migavca fkors..
January 10Jan 10 Ne radi skoro nigde u Srbiji, gde god se napravi guzva ljudi ulecu brzinom svetlosti jer svaki sekund je bitan
January 10Jan 10 On 5. 1. 2026. at 23:55, radisa said:Karl lagerfield...Ova...https://www.fashionandfriends.com/rs/karl-lagerfeld-muska-bomber-jakna-kl505061-553511-990/Sad vidim da je i kod nas skinuta cena, ali opet je u USA mnogo jeftinije...Skinuta je kod nas cena jer je ostala samo S veličina :D